به منظور آشنایی بیشتر با بزرگترین شرکت تولید کننده کاغذ در کشور، دستیار و بازرس ویژه وزیر اقتصاد از شرکت صنایع چوب وکاغذ مازندران بازدید کردند.
در این بازدید که پهلوان دستیار ویژه وزیر اقتصاد، دزیانی بازرس ویژه وزیر و رشیدی رییس امور شعب بانک ملی استان و دکتر نیک نژاد مدیر عامل شرکت صنایع چوب وکاغذ مازندران حضور داشتند، از بخشهای مختلف این مجموعه صنعتی بازدید بعمل آمد.
پیش از این بازدید، دکتر نیک نژاد مدیر عامل شرکت صنایع چوب وکاغذ مازندران ابتدا ضمن ارائه گزارش اجمالی از روند فعالیت و تولید کاغذ در شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران خاطر نشان ساخت: از زمان اجرای طرح تنفس جنگل، شرکت صنایع چوب وکاغذ مازندران با مشکلات عدیده ای روبرو بوده و ضروری است با حمایت دستگاههای اجرایی شرایط برای بهبود وضعیت
تولید فراهم گردد.
مدیر عامل صنایع چوب وکاغذ از اجرای تعهد خود به دولت سیزدهم در خصوص تولید کاغذ کتب درسی خبر داد و افزود: بر آنیم در سال ۱۴۰۱ با تولید ۱۲۴۰۰۰ تن انواع کاغذ و شکست رکورد جدید در سالهای اخیر بخشی از نیاز کشور را در حوزه استفاده از کاغذ ایرانی در چاپ کتب درسی و همچنین حوزه های ديگر چاپ و نشر بی نیاز نماییم.
نیک نژاد از کاهش توقفات در سالجاری خبر داد و خاطر نشان ساخت: روند تولید در سه ماهه اول سالجاری بیانگر رشد ۱۴۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته و همچنین متوسط تولید ماهانه در ۳ ماه ابتدایی سال از متوسط ۶ سال گذشته بیشتر است
وی ضمن تجلیل از دولت سیزدهم در حمایت از صنایع داخلی خواستار تدوام این حمایتها و رفع مشکلاتی از قبیل کمبود برق برای تولید کالایی با ارزش همچون کاغذ و کاهش و حذف تعرفه های گمرکی برای مواد اولیه و حمایت هاي مالیاتی از این صنعت شد.
در ادامه این مراسم دکتر پهلوان دستیار ویژه وزیر اقتصاد با اشاره به اهمیت تداوم تولید در حفظ چرخه اقتصادی منطقه خاطر نشان ساخت: امروز این کشور با تکیه بر توان داخلی می تواند بخش اعظمی از نیاز خود رامرتفع سازد.
دستیار ویژه وزیر اقتصاد خود کفایی را در شرایط اقتصاد مقاومتی بسیار با ارزش دانست و از صنعتگران این مجموعه و مدیریت آن بواسطه تلاش در راستای تولید کالای کاملا ایرانی و تحقق منویات مقام معظم رهبری تجلیل نمود.
تفاهمنامه همکاری میان ایران و سازمان اسلامی امنیت غذایی امضا شد
تفاهمنامه همکاریهای تجاری در زمینه محصولات کشاورزی و مواد غذایی میان ایران و سازمان امنیت اسلامی غذایی به امضای معاون وزیر صمت و مدیر سازمان اسلامی امنیت غذایی رسید.
در جریان سفر علیرضا پیمان پاک، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت به ازبکستان، تفاهمنامه همکاریهای تجاری در زمینه محصولات کشاورزی و مواد غذایی میان ایران و سازمان اسلامی امنیت غذایی (IOFS) به امضا رسید.طبق این تفاهمنامه، اطلاعات در زمینه دالانهای (کریدورهای) تجاری درون سازمان همکاری اسلامی و طرحهای مرتبط تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در منطقه، در حوزههای کشاورزی و صنایع غذایی مورد تبادل قرار میگیرد.
همچنین سایر حمایتها جهت تسهیل تجارت متقابل بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی برای محصولات کشاورزی و غذایی و کالاهای مرتبط، ترویج و توسعه تجارت متقابل محصولات کشاورزی و غذایی بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی جهت تضمین امنیت غذایی پایدار و اجرای طرحهای کسب و کار کشاورزی، سرمایه گذاری تجاری و همکاری چند جانبه از دیگر مواردی است که در تفاهم نامه دو طرف متعهد به انجام آن شدهاند.
رقم مالیات بر خودروهای لوکس تعیین شد
بر اساس آیین نامه اجرایی قانون مالیات بر خودروهای لوکس، خودروهای بالای یک میلیارد تومان مشمول ۱ تا ۴ درصد مالیات شده اند.
محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور آئین نامه اجرایی قانون مالیات بر خودروهای گران قیمت را که در جلسه ۱ تیر امسال و با استناد به بند «ف» تبصره ۶ قانون بودجه امسال به تصویب هیئت وزیران رسیده بود را برای اجرا در تاریخ ۷ تیر سال جاری به وزارت خانههای کشور، تعاون و اقتصاد ابلاغ کرد.
بر این اساس خودروهای زیر یک میلیارد تومان معاف از مالیات هستند؛ خودروهای سواری یا وانت دو کابین از یک تا یک و نیم میلیارد تومان نیز نسبت به مازاد یک میلیارد تومان مشمول یک درصد مالیات
خواهند شد.
همچنین خودروهای یک و نیم تا ۳ میلیارد تومانی نسبت به مازاد یک و نیم میلیارد تومان مشمول ۲ درصد مالیات میشوند و به خودروهای گران قیمت سواری و وانت دو کابین از ۳ تا ۴.۵ میلیارد تومانی هم ۳ درصد مالیات نسبت به مازاد ۳ میلیارد تومان تعلق میگیرند.
خودروهای لوکس بالای ۴.۵ میلیارد تومان نسبت به مازاد این رقم مشمول ۴ درصد مالیات میشوند.
کد شناسه برای بیش از ۱۰۲ هزار قلم کالا صادر شد
معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: تاکنون با همراهی اتحادیهها و مجموعههای صنفی و تولیدی بیش از ۱۰۲ هزار کالا دارای شناسه و کد رهگیری شدهاند.
محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت در گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه مهلت یک هفتهای برای درج کد شناسایی روی کالاها به تولیدکنندگان، گفت: از زمان تولید کالا تا عرضه مقداری زمان میبرد که برای همین ما تاریخ ۱۴ تیرماه را پایان مهلت درج شناسه کالا روی محصولات اعلام کردیم و یک ماه فرصت داده شد (تا ۱۵ مرداد) که با عرضه محصولات در سطح فروشندگان بتوانیم قانون اعلام شده را اجرایی کنیم. البته این قانون از ۴ ماه قبل روی ۵۵ قلم کالا آغاز شده است.
وی گفت: رویکرد ما در جلسات با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا، رویکرد تعاملی، هم افزایی، آموزشی، فرهنگ سازی و حل مشکل است و در مجموع حرکتی جمعی و بین دستگاهی شکل گرفته است. با تولیدکنندهها نیز رویکردی علمی و ایجابی داریم و به این دلیل که تعدادی از آنها در صف مرحله شناسه گیری هستند در مکاتبه انجام شده با درخواست آنها برای تمدید یک هفتهای موافقت شد.
توضیحات وزیر اقتصاد در خصوص کاهش مالیات واردات نهادههای تولید
وزیر اقتصاد جزئیات کاهش مالیات علی الرأس واردات مواد اولیه تولید از ۴ به ۲ درصد را تشریح کرد.
سید احسان خاندوزی درباره کاهش مالیات واردات مواد اولیه و ماشین آلات تولید اظهار کرد: در ماههای اخیر و همزمان با افزایش جهانی قیمت کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید، قیمت این کالاها در کشور ما هم افزایش داشت.
وی افزود: از سوی دیگر به دلیل الزام قانونی، امسال نرخ ارز گمرک برای واردات کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید از ارز ۴۲۰۰ تومانی به ارز ETS (سامانه نیما) تغییر کرد لذا واردکنندگان مواد اولیه تولید نیازمند سرمایه در گردش بالا برای ترخیص کالاهای وارداتی خود از گمرک بودند که این موضوع برای تولید مشکل ایجاد کرده بود و از سوی دیگر تولیدکنندگان برای تأمین سرمایه در گردش ترخیص کالاهای اولیه تولید به سمت نظام بانکی گسیل شد بودند.
وزیر اقتصاد یادآور شد: بنابراین قرار شد مالیات علی الرأس واردات کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید از ۴ به ۲ درصد کاهش یابد. تا نیاز به مراجعه به بانکها هم از سوی تولیدکنندگان کمتر شود.
وی تصریح کرد: کمک به تولیدکنندگان برای دولت نسبت به تأمین کسریهای بودجه اولویت دارد.