تکمیل پروژه جمع‌آوری فاضلاب دومین شهر پرجمعیت گلستان با اهتمام دولت
تکمیل پروژه جمع‌آوری فاضلاب دومین شهر پرجمعیت گلستان با اهتمام دولت

اهتمام دولت سیزدهم برای تسریع در تکمیل طرح‌های نیمه تمام کشور از جمله پروژه ملی جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب گنبدکاووس که از شروع ساخت آن ۲۷ سال می گذرد اما به گفته متولیان امر پیشرفت فیزیکی و کلی آن هنوز به نیمه راه نرسیده، بارقه امید را در مردمان دومین شهر بزرگ استان گلستان ایجاد […]

اهتمام دولت سیزدهم برای تسریع در تکمیل طرح‌های نیمه تمام کشور از جمله پروژه ملی جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب گنبدکاووس که از شروع ساخت آن ۲۷ سال می گذرد اما به گفته متولیان امر پیشرفت فیزیکی و کلی آن هنوز به نیمه راه نرسیده، بارقه امید را در مردمان دومین شهر بزرگ استان گلستان ایجاد کرد.

از زمانی که بحث مطالعه و اجرای پروژه ملی جمع آوری و تصفیه فاضلاب گنبدکاووس در اوائل دهه ۷۰ مطرح شد، مردم این شهر از خوشحال‌ترین شهروندان شرق استان مازندران آن زمان و گلستان فعلی بودند زیرا شرایط توپوگرافی و هم‌ترازی زمین در نقاط مختلف این شهر، بالا بودن سطح آب‌های زیرزمینی و آبگرفتگی معابر با کمترین بارش باران و ورود فاضلاب‌های خانگی به کانال‌های هدایت آب‌های سطحی همراه با ایجاد بوی تعفن بویژه در فصول گرم سال ، صحنه‌های ناخوشایندی را برای مردمان گنبدکاووس ترسیم می کرد.
خوشحالی شهروندان گنبدکاووس دیری نپایید و حرکت لاک پُشتی این طرح ملی و توقف چند باره عملیات اجرایی آن طی ۲۷ سال گذشته، همچنان روح و روان مردمان این شهرستان را آزار داده و می‌دهد.
اگرچه پیگیری برای تسریع در عملیات اجرایی پروژه ملی جمع آوری فاضلاب شهری گنبدکاووس از سوی مردمان و مدیران این شهرستان به تیکه کلام ثابت آنها در جریان سفر مقامات کشوری و استانی بالاخص حوزه وزارت نیرو در سال‌های گذشته تبدیل شده بود اما سرانجام در جریان سفر ۱۳ اسفند پارسال آیت الله رییسی و برخی اعضای کابینه‌ دولت سیزدهم به گلستان مبلغ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال برای تکمیل فاز اول آن تصویب شد. از مبلغ تصویبی برای این طرح ملی چندی پیش ۲۱۰ میلیارد ریال تخصیص یافت و عملیات از سرگیری مرحله نخست این طرح ۶ خرداد امسال باحضور “اتابک جعفری” رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، نائب رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، چندتن از نمایندگان مردم گلستان در مجلس و مدیران استانی به صورت رسمی شروع شد.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور، تصفیه خانه فاضلاب شهر گنبدکاووس برای تامین سه میلیون مترمکعب آب مورد نیاز کشاورزی و صنعت از محل بازچرخابی پساب در مرحله نخست و در مرحله نهایی طرح نیز حدود ۱۰ میلیون مترمکعب آب بازچرخابی شده از محل این تصفیه خانه برای مصارف کشاورزی، صنعتی، خدمات و فضای سبز تامین خواهد شد.
جعفری اضافه کرد: تکمیل مرحله نخست تصفیه خانه فاضلاب شهر گنبدکاووس هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که تلاش وزارت نیرو تامین و تخصیص کامل آن از منابع ملی، استانی و سفر رییس جمهور، بهره‌برداری تا پایان امسال است.

é آغاز عملیات اجرایی تکمیل تصفیه خانه فاضلاب گنبدکاووس ۶ خرداد ۱۴۰۱
تا قبل از روی کارآمدن دولت انقلابی و جهادی آیت الله رییسی بر مسند قوه مجریه، برای پروژه ملی جمع آوری و تصفیه فاضلاب شهر گنبدکاووس در دولت‌های قبل در مجموع ۴۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
انجام ۳۸ درصد شبکه درون شهری به مقدار ۸۳ کیلومتر، ۴۱ درصد از ساخت ۹ ایستگاه پمپاژ و ۸۷ درصد احداث تصفیه خانه فاضلاب از جمله اقدمات انجام شده در طرح ملی جمع آوری فاضلاب شهر گنبدکاووس از سال ۷۴ تا پایان سال گذشته است که رساندن شبکه‌های اصلی و فرعی درون شهری این طرح به ۲۰۰ کیلومتر، تکمیل ۹ ایستگاه پمپاژ و تصفیه خانه آن باقی ماند. گفته می‌شود با تکمیل مرحله نخست طرح جمع آوری فاضلاب شهری گنبدکاووس و تصفیه خانه آن بین ۳۰ تا ۴۰ هزار متر مکعب آب در شبانه روز تصفیه (باز تولید) و برای مصارف کشاورزی اراضی اطراف آن که سال‌هاست از مشکل خشکسالی و کم آبی رنج می‌برند، مورد استفاده قرار می‌گیرد ضمن اینکه بخشی از مشکلات شهروندان این شهر ۱۷۰ هزار نفری به سبب اجرا نشدن کامل و کُندی عملیات اجرایی این طرح از جمله آلودگی‌های زیست محیطی ورود فاضلاب به ۲ رودخانه این شهر و بوی تعفن ناشی از آن جلوگیری خواهد شد.

é برخورداری ۱۸ درصدی گلستان از طرح‌های فاضلاب کشور
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان نیز در مراسم آغاز عملیات اجرایی تکمیل تصفیه خانه فاضلاب شهر گنبدکاووس در ۶ خرداد امسال گفت: ۹۴ درصد از نیاز آب آشامیدنی جمعیت ۲ میلیون نفری این استان شمالی از منابع زیر زمینی تامین می‌شود که باید به فکر منابع دیگر از جمله آب‌های سطحی، تصفیه فاضلاب شهری و تکمیل سدها بود.
به گفته ایرج حیدریان، درحال حاضر برخی شهرستان‌ها و مناطق روستایی گلستان با کمبود منابع آب آشامیدنی مواجه‌اند که برنامه‌ریزی‌های لازم برای تامین آب پایدار درحال انجام است.
وی، درصد برخورداری استان گلستان از طرح‌های فاضلاب را ۱۸ درصد اعلام کرد و افزود: میانگین کشوری برخورداری از طرح‌های فاضلاب ۵۱ درصد است.
حیدریان ادامه داد: با مساعدت وزیر نیرو و تخصیص اعتبارات مورد نیاز مرحله نخست طرح جمع آوری و تصفیه فاضلاب شهر گنبدکاووس و تکمیل تصفیه خانه آن با اعتبار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی تا پایان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.
به گفته وی برای شروع تکمیل تصفیه خانه فاضلاب گنبدکاووس ۲۱۰ میلیارد ریال تخصیص یافته که پیمانکار آن انتخاب و بزودی عملیات اجرایی این طرح ملی شروع خواهد شد. همچنین نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی نیز با قدردانی تلاش‌های آیت الله رییسی و وزارت نیرو برای تامین آب روستاهای مرزی این شهرستان و تکمیل طرح فاضلاب شهری گفت: پیش بینی ۲ هزار میلیارد ریال برای طرح‌های آبرسانی و هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال برای تکمیل فاز نخست طرح فاضلاب شهر گنبد در جریان سفر ۱۳ اسفند پارسال به گلستان، بارقه امید را در مردمان این دیار ایجاد کرده است.
امانقلیچ شادمهر ابراز امیدواری کرد: با تخصیص کامل اعتبارات پیش بینی شده، شاهد افتتاح مرحله نخست طرح ملی جمع آوروی فاضلاب شهر گنبدکاووس و آبرسانی به روستاهای نوار مرزی این شهرستان تا پایان امسال باشیم.

é تصویب ۲۵ هزار میلیارد ریال برای جمع‌آوری فاضلاب کشور در مجلس
نائب رییس اول کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز در حاشیه مراسم آغاز عملیات اجرایی تکمیل تصفیه خانه فاضلاب شهر گنبدکاووس در جمع خبرنگاران از تصویب ۲۵ هزار میلیارد ریال اعتبار در قانون بودجه امسال برای اجرای طرح‌های جمع آوری فاضلاب در کشور خبر داد.
پرویز اوسطی گفت: اجرای طرح‌های شبکه جمع آوری فاضلاب به سبب جلوگیری از آلودگی‌های زیست محیطی و تامین بخشی از نیاز آبی صنعت، کشاورزی و خدمات یکی از اولویت‌های فعلی کشور است که باید با جدیت پیگیری و اجرا شود.
وی افزود: هم اکنون مصارف آب آشامیدنی کشور افزون بر هشت میلیارد مترمکعب است که براساس استانداردهای جهانی باید ۷۰ درصد این مصارف در قالب پساب برگردد و دوباره بازچرخابی و برای مصارف صنعتی، فضای سبز و کشاورزی استفاده شوند.
اوسطی بابیان اینکه تنها اندکی بیش از یک میلیارد متر مکعب از مصارف آب آشامیدنی باز چرخانی و باز می‌گردد، اضافه کرد: فاصله زیادی در این حوزه وجود دارد و نسبت به شاخص‌ها و استاندارها عقب هستیم و باید در قالب برنامه ریزی‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و تخصیص اعتبار مناسب برای جبران این عقب ماندگی‌ها و تامین بخشی از نیاز آبی صنعت، کشاورزی و خدمات تلاش شود.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات بسیار خوب که در بودجه ۱۴۰۱ اتفاق افتاد، پیش بینی اعتبارات مورد نیاز و جهشی به مبلغ ۲۵ هزار میلیارد ریال بود که مدیران و دست اندرکاران حوزه صنعت آب و فاضلاب کشور بتوانند با سرعت بیشتری در این راستا کارها را پیش ببرند.
نائب رییس اول کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس گفت: تلاش داریم ۱۰۰ درصد اعتبارات پیش بینی شده امسال تخصیص یابد تا طرح‌های جمع آوری فاضلاب در کشور هرچه سریعتر تکمیل و به بهره برداری برسند.
اوسطی افزود: استان گلستان بالاخص شهرستان گنبدکاووس در بهره‌مندی از طرح‌های فاضلاب از میانگین ۵۱ درصدی کشور بسیار پایین و در حد ۱۸ درصد قرار دارند که باید تلاش شود با تکمیل طرح جمع آوری فاضلاب گنبد درصد برخورداری افزایش یابد.

é تصفیه نشدن پساب فاضلاب مشکل اصلی زیست محیطی گنبدکاووس
رییس اداره حفاظت محیط زیست گنبدکاووس نیز ۲۲ خرداد امسال در نشست خبری به مناسبت هفته محیط زیست، با گلایه از روند کُند عملیات اجرایی طرح جمع آوری فاضلاب این شهر تصریح کرده بود: تصفیه نشدن پساب فاضلاب مهمترین مشکل زیست محیطی گنبدکاووس است که باید برای تکمیل آن اهتمام ویژه داشت.
احمد احمدی گفته بود: ۵۲ درصد از پساب تولیدی فاضلاب کشور تصفیه می‌شود که سهم استان گلستان از آن ۱۷ درصد و بسیار ناچیز است.
وی بابیان اینکه سهمیه هفت شهرستان واقع درشرق گلستان از تصفیه پساب فاضلاب صفر است، ابراز امیدواری کرده بود که وعده مسوولان برای تکمیل مرحله نخست تصفیه خانه فاضلاب گنبدکاووس تا پایان امسال عملی شود.

 

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه:
نقش رسانه‌ها در پیشگیری از جرم حائز اهمیت است

é کرمانشاه – الهه فرهادی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت پیشگیری در راستای حفظ سلامت روانی، بهداشت حقوقی جامعه و جلوگیری از سقوط آن به ورطه نابودی گفت: برای اینکه در جامعه ای شاهد جرم و بزه نباشیم پیشگیری از وقوع جرم امر بسیار مهمی است.
نیکزاد عباسی در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه «پیشگیری بهتر از درمان است» اظهارداشت: پس از وقوع جرم در جامعه، آثار روانی و اجتماعی آن مدتها بر آن جامعه حکمفرماست و اعاده سلامت به چنین جامعه‌ای بسیار دشوار است لذا جلوگیری از وقوع جرم با آگاهی‌سازی افراد و خانواده بعنوان بنیادی ترین و اصلی ترین نهاد اجتماعی تا سایر طبقات اجتماعی با هدف «صیانت از جامعه» حائز اهمیت است.
عباسی افزود: امروزه ثابت شده که حاکمیت ها به تنهایی قادر به پیشگیری از وقوع جرم نیستند و مشارکت فعال جامعه را برای جلوگیری از جرم و انحراف و همراهی آنها با پلیس و دستگاه قضایی را می طلبد.
وی با بیان اینکه یکی از بازوان قوی و توانمند در برقراری ارتباط بین جامعه و نهادهای حاکمیتی «رسانه» است تصریح کرد: امروزه نقش رسانه و اطلاع رسانی در پیشگیری از جرم امری بدیهی است و هرگاه صحبتی از پیشگیری در هر حوزه ای به میان می‌آید «رسانه» را بعنوان یکی از منابع عمده پویایی فرهنگ پیشگیری می بینیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان بیان کرد: قدرت و توان این ابزار فکری به حدی است که دسترسی به جامعه‌ای بافرهنگ و پویا جز با حضور «رسانه‌ها» ممکن نیست.
عباسی با اشاره به کارکردهای مختلف رسانه از کارکردهای اطلاعاتی و خبری تا حوزه آموزش و ارتقاء سطح آگاهی مردم گفت: ما معتقدیم که رسانه در حوزه‌های مختلف در امر پیشگیری از وقوع جرم، بزه، انحراف و آسیب‌های اجتماعی بسیار مهم و تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه رسانه در چندین حوزه راهبردی از جمله ارشاد و آگاه‌سازی مردم، هشدار و الزام(تفهیم بایدها و نبایدهای قانونی به جامعه) و شفاف سازی نقش بسیار مهمی بر عهده دارد افزود: پیشگیری از جرم، هراس مفسدین و افراد فرصت طلب از ارتکاب جرم بویژه جرائم سازمان یافته از جمله کارکردهای رسانه است.
عباسی در ادامه از تشکیل شورای تخصصی پیشگیری از وقوع جرم برای اولین بار در کشور خبرداد و گفت: با توجه به آمار پرونده های موجود در دادگستری، این شورا متشکل از مدیران قضایی استان، معاون سیاسی امنیتی استانداری و مدیران کل ادارات در خصوص جرائم مربوط به هر سازمانی تصمیم گیری و به مشکلات آن حوزه رسیدگی می‌کنند.
وی افزود: شورای پیشگیری از جرائم محیط‌زیست، منابع طبیعی و اراضی ملی، حفظ حقوق بیت المال، شورای فرهنگی پیشگیری از جرم، مشکلات ناشی از کم آبی و… از جمله این جلسات است که با حضور مدیران دستگاه‌های مربوطه، نخبگان، اساتید دانشگاه ها و کارشناسان با هدف رسیدگی به مشکلات، ارائه پیشنهاد و… تشکل شده است.
عباسی تصریح کرد: بعنوان مثال از ۱۵ فروردین تا ۱۵ خردادماه سال جاری با همکاری سازمان جهادکشاورزی از ۴۵ مورد تغییر کاربری در اراضی کشاورزی در همان لحظات اولیه بدون تشکیل پرونده جلوگیری شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اظهار کرد: تاکنون چهار هزار نفر به عنوان دیده بان پیشگیری از وقوع جرم در سامانه سجام قوه‌قضاییه به نشانی sajam.scpd.ir ثبت‌نام و در استان کرمانشاه فعالیت می کنند.
عباسی بیان داشت: هر موضعی که از سوی مردم و جامعه به ما انتقال داده میشود در نشست شورای تخصصی مطرح و مورد بحث و بررسی کارشناسان و مدیران آن شورا قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به ثبت‌نام زوج ها در سامانه “تصمیم” (زوج‌های متقاضی طلاق) در این سامانه گفت: ۵۵ مرکز مشاوره تخصصی با همکاری دادگستری و بهزیستی استان در خصوص آموزش‌های زندگی با ارائه حداقل چهار جلسه مشاوره روان شناسی و کسب مهارتهای زندگی راهنمای زوجین متقاضی طلاق هستند.
عباسی تصریح کرد: تاکنون در سطح استان ۲۲ درصد از زوج‌های متقاضی طلاق که به سامانه تصمیم مراجعه کرده اند از طلاق منصرف و به زندگی مشترک بازگشته اند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان در پایان با تاکید بر اینکه “رسانه‌ها” یکی از بازوان توانمند در حوزه پیشگیری از وقوع جرم و شفاف سازی هستند تصریح کرد: پیشگیری و شفاف سازی جز با حضور رسانه‌ها ممکن نیست بر همین اساس؛ بصورت کامل و قاطع از رسانه‌ها حمایت می‌کنیم.

 

۱۲۴ حلقه چاه غیر مجاز در استان همدان مسدود شد
é همدان – خبرنگار روزنامه جمله
سرپرست شرکت آب منطقه ای استان همدان گفت: ۱۲۴ حلقه چاه غیر مجاز طی سه ماه نخست امسال در استان همدان مسدود شده است
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان همدان، محمد ضروری اظهار داشت: با مسدود سازی و پر کردن این تعداد چاه، نزدیک به سه میلیون و ۹۳۰ هزار متر مکعب در استفاده از آب های زیر زمینی جلوگیری بعمل آمده است.
وی افزود: شهرستان های کبودرآهنگ و فامنین به ترتیب بیشترین و کمترین تعداد انسداد چاه‌های غیرمجاز در این مدت را به خود اختصاص داده‌اند و همدان نیز با انسداد حدود ۵۰ چاه غیرمجاز در رتبه دوم قرار دارد. ضروری تصریح کرد: با اجرای طرح تعادل بخشی از نیمه دوم سال ۱۳۹۳ تاکنون، پنج هزار و ۳۸۴ حلقه چاه غیرمجاز در استان همدان مسدود و موجب جلوگیری از اضافه برداشت بیش از ۳۱۲ میلیون مترمکعب در مصرف آب‌های زیرزمینی شده است.
وی با اشاره به همکاری مناسب دادگستری، پلیس و دستگاه های اجرایی برای انسداد چاه های غیرمجاز، خاطرنشان کرد: درهمین ارتباط امسال با نصب ۲۲۵ کنتور هوشمند بر روی چاه های کشاورزی این استان، افزون بر ۲۵ میلیون مترمکعب در مصرف آب زیرزمینی صرفه جویی شده است. وی با اشاره به اینکه گروه های گشت و بازرسی به طور شبانه‌روزی دشت‌های استان همدان را بازرسی می‌کنند، افزود: ۲۳ گروه گشت و بازرسی در راستای نظارت بر چاه‌های مجاز، جلوگیری از حفر چاه‌های غیرمجاز و برداشت شن و ماسه از رودخانه‌های استان همدان به طور شبانه‌روز دشت‌های منطقه را کنترل می‌کنند.
وی اظهار داشت: با چاه‌های مجاز موجود در استان همدان که برداشتی بیشتر از پروانه بهره‌برداری دارند نیز در راستای حفاظت از منابع آبی استان، برخورد می‌شود.
ضروری تاکید کرد: بر اساس اجرای برنامه های طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیر زمینی، پیش بینی می شود تا پایان سال جاری ۵۰۰ حلقه چاه غیر مجاز دیگر نیز با ظرفیت ۱۵ میلیون متر مکعب، در مناطق مختلف استان همدان شناسایی و مسدود شود.
بر اساس آخرین آمار، ۹۰ درصد از منابع آب زیرزمینی استان همدان در بخش کشاورزی، ۷ درصد در بخش آشامیدنی و بهداشت و ۲ درصد در بخش صنعت مصرف می‌شود.

ارائه خدمات بانکی به واحدهای تولیدی و صنعتی باید تسریع شود
استاندار اصفهان گفت: باید روند ارائه خدمات بانکی به واحدهای تولیدی و صنعتی استان تسریع و پشتیبانی از حوزه های تولید و اقتصادی استان را تسهیل کنیم.
سید رضا مرتضوی در دیدار مدیرعامل بانک صادرات ایران با وی، اظهار داشت: مدیریت استان به دنبال این است که روند پشتیبانی‌ها از حوزه‌های تولید و اقتصادی استان را تسهیل کند؛ باید مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی را که در حوزه کارگروه تسهیل و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان وجود دارد، رفع کنیم.
استاندار اصفهان افزود: بعضی مشکلات واحدهای تولیدی استان در زمینه سرمایه ثابت است و تعدادی از آن‌ها هم از گذشته پیگیر دریافت خدمات و تسهیلات بودند که بتوانند واحدهای خود را توسعه دهند و گرفتاری‌هایی در این زمینه داشتند که این مسائل در جلسه امروز مطرح شد.
مدیرعامل بانک صادرات ایران نیز در این دیدار گفت: استان اصفهان به‌عنوان یکی از استان‌های شاخص در حوزه صنعت است و باید مدیران ارشدی بانکی در استان‌ها حضور پیدا کنند و نشست‌هایی را با مسوولان استان‌ها برگزار کنند.
‌سید ضیا ایمانی افزود: مدیران ارشد بانکی باید با حضور در استان‌ها مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی را بررسی کنند و شبکه بانکی هم به‌تناسب توان و با توجه به شرایط نقدینگی و اعتباری تا حد توان در حل معضلات واحدهای تولیدی و به‌ویژه واحدهای تولیدی که در شرایط سخت کرونا با مشکل مواجه شدند، پیشگام است.
وی ادامه داد: بانک‌ها به‌عنوان یکی از چرخه‌های اصلی در بخش تولید محسوب می‌شوند و این وظیفه را احساس می‌کنیم که تا حد امکان نسبت به حل مسائل و مشکلات و مسائل نقدینگی اقدام کنیم.
ایمانی با اشاره به اینکه بانک‌ها نقدینگی و سرمایه ثابت برای ایجاد واحدهای تولیدی را تأمین می‌کنند اظهار داشت: در نظر داریم که در راستای مانع زدایی از تولید، با پرداخت تسهیلات و روان‌تر کردن اعطای تسهیلات روند خدمات‌رسانی به واحدهای تولیدی را سرعت ببخشیم. ایمانی افزود: بیشتر مشکلات در زمان حاضر نقدینگی و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی است که این مشکلات موردبررسی قرار گرفت و تصمیم بر این است که در کمترین زمان ممکن و دستکم در حوزه سرمایه در گردش بتوانیم این‌ها را تسریع کنیم تا واحدها بتوانند سروسامانی پیدا کنند.

آموزش و پرورش آذربایجان غربی بیش از ۹ هزار نفر کمبود نیرو دارد
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی گفت: کمبود نیروی انسانی یکی از چالش‌های پیش رو در سال تحصیلی آینده است و این استان با کمبود ۹ هزار نفر نیروی انسانی روبرو است.
جواد جنگی اظهار کرد: حدود سه هزار و ۵۰۰ نفر از طریق آزمون ماده ۲۸ و دانشگاه فرهنگیان امسال جذب می‌شوند و جهت برطرف کردن مابقی کمبود، دولت در صدد است از طریق مدیریت نیروهای نهضت، قرآنی و … (بعد از سال ۹۱) این مشکل را برطرف کند.
وی با بیان اینکه در استان با کمبود شدید نیرو مواجه هستیم، افزود: نیروهای آموزشی قبل از سال ۹۱ جذب آموزش و پرورش شدند و اکنون امیدواریم با مدیریت و برنامه ریزی دولت در پروژه مهر مشکلی بوجود نیاید و برنامه ریزی جهت رفع چالش های پیش رو نیز در حال انجام است. مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی با بیان اینکه اجلاسیه روسای آموزش و پرورش در اشنویه در حال برگزاری است، ادامه داد: هدف از تشکیل اجلاس سران روسا آماده کردن نیروهای اداری در راستای پروژه مهر است. جنگی یادآور شد: نیروی انسانی، فضای آموزشی و تجهیزات در این اجلاس ملاک عمل هستند و پیرامون موضوعات اصلی بحث خواهد شد. وی تاکید کرد: بحث کمبود فضای آموزشی نیز از چالش‌های اصلی است که امیدواریم تا ۲ سال آینده نیز با برنامه ریزی‌های صورت گرفته این مشکل برطرف شود.
اجلاس روسای آموزش و پرورش در اشنویه در حال اجراست؛ آذربایجان غربی دارای ۶۸۰ هزار دانش آموز است که در مناطق ۲۴ گانه استان تحصیل می‌کنند و ۳۸ هزار فرهنگی در این زمینه مشغول به کار هستند.