ثبات نسبی قیمت برنج در بازار مازندران
ثبات نسبی قیمت برنج در بازار مازندران

ساری – ایرنا – قیمت انواع برنج کشت مازندران از زمان پایان برداشت در حدود هفت ماه پیش تا اکنون که فصل نشاء فرا رسیده به صورت نسبی در واحدهای شالیکوبی استان ثابت مانده است. بررسی های میدانی خبرنگار ایرنا از چندین شالیکوبی شهرستان های مرکز مازندران از اجمله بابل ، آمل و فریدونکنار نشان […]

ثبات نسبی قیمت برنج در بازار مازندران

ساری – ایرنا – قیمت انواع برنج کشت مازندران از زمان پایان برداشت در حدود هفت ماه پیش تا اکنون که فصل نشاء فرا رسیده به صورت نسبی در واحدهای شالیکوبی استان ثابت مانده است.

بررسی های میدانی خبرنگار ایرنا از چندین شالیکوبی شهرستان های مرکز مازندران از اجمله بابل ، آمل و فریدونکنار نشان می دهد همچنان پس از گذشت حدود هفت ماه از زمان پایان برداشت تاکنون هر کیلوگرم رقم برنج طارم هاشمی و محلی با افزایش حدود ۲ هزار تا سه تومانی به قیمت ۲۰ تا ۲۱ هزار تومان عرضه می شود.

یکی از صاحبان واحد شالیکوبی در بابل و از آگاهان به بازار برنج مازندران روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت که قیمت برنج درجه یک طارم محلی و هاشمی که از زمان برداشت سال گذشته که پیک عرضه هم بود ، تاکنون حداکثر ۲۱ هزار تومان در هر کیلوگرم خرید و فروش می شود.

احمد قربانی با توضیح این که  همین برنج به بهانه افزایش قیمت بنزین در سال گذشته تا ۳۰ هزار تومان در تهران و دیگر استان های کشور  عرضه  شده بود ، افزود : اکنون پس از حدود هفت ماه ، به رغم وجود تقاضا و کمبود برنج ، قیمت برنج طارم محلی و هاشمی تا ۲۱ هزار تومان برای عرضه وجود دارد که این شرایط قیمت تقریبا فقط  ۲ هزار و ۵۰۰ تا سه هزار تومان بیشتر از زمان پیک عرضه در فصل برداشت است.

وی گفت : قیمت برنج در واحدهای شالیکوبی که مستقیم توسط شالیکار و یا در نهایت توسط تاجران خرده پا خرید و فروش می شود ، به صورت نسبی ثابت مانده است.

این کارشناس بازار برنج مازندران افزود : به نظر می رسد وجود برنج های خارجی دلیل ثبات قیمت در مازندران است ، اما این که فقط در داخل استان با چنین قیمتی خرید و فروش شود و با سود غیرمنطقی به دیگر هموطنان ما بفروشند ، جای تاسف است.

اگرچه  قیمت برنج در بازار مازندران همچنان تغییر چندانی نداشته است ، اما فاصله حدود ۱۰ هزار تومانی قیمت آن در خارج از استان به هیچ عنوان به جیب کشاورزان نمی رود.

طبق اعلام رسمی کارشناسان ، برنج درجه یک طارم محلی و هاشمی در تهران و دیگر استان های کشور از ابتدای عرضه برنج تولید فصل گذشته مرداد ماه تا قبل از شیوع ویروس کرونا یعنی بهمن ماه  تا ۳۰ هزار تومان در هرکیلوگرم خرید و فروش می شد.

اکنون شالیکاران مازندران سخت مشغول آب تخت کردن و خزانه گیری و در آستانه نشاکاری هستند.

مازندران با تولید سالانه بیش از یک میلیون تن برنج سفید در ارقام مختلف رتبه نخست را دارد و ۴۲ درصد نیاز کشور را به این محصول تامین می کند.