جای خالی
جای خالی

    مژده دولت آبادي- مي ترسم يك روز از خواب بيدار شوم و ديگر دوستت نداشته باشم! من از دوستت نداشتن مي ترسم! كه قبل خواب به تو فكر نكنم و توي ذهن شلوغم خانه ات خالي باشد و چراغش خاموش، من از تاريكي هاي بعد از دوست نداشتنت مي ترسم! من از خانه […]

 

 

مژده دولت آبادي- مي ترسم يك روز از خواب بيدار شوم و ديگر دوستت نداشته باشم! من از دوستت نداشتن مي ترسم! كه قبل خواب به تو فكر نكنم و توي ذهن شلوغم خانه ات خالي باشد و چراغش خاموش، من از تاريكي هاي بعد از دوست نداشتنت مي ترسم!
من از خانه ام بدون تو مي ترسم، از استكان هاي چاي عصر، از بارش احتمالي برف در هفته آينده، از خواب هايي كه تعبيرش تو نيستي!
مي ترسم از نفس كشيدن بدون دوست داشتنت، از موهايي كه ديگر شانه زدن ندارد، من از بدون دوست داشتن تو زندگي كردن مي ترسم!
نيستي و من از دوست نداشتن جاي خالي ات مي ترسم حتي، كه يك روز از خواب بيدار شوم و ….
مي روي و بعد
تنها از تو يك جاده مي ماند در قاره من
و علامت سوال هايي كه به موهايم وصل مي كنم
مي روي و بعد از تو
پيراهنِ روزِ آخرت
لباس تمام مردم شهر مي شود

درگذشت استاد محسن صبا نويسنده معاصر
محسن صبا استاد کرسی آمار دانشکده حقوق و اسناد بایگانی و روش تحقیق در دانشکده ادبیات. او کتاب‌شناسی ایران در زبان فرانسه را به وجود آورد و کتاب‌های فرانسه راجع به ایران را فهرست کرد و مطالبی راجع به ایران در ادبیات فرانسه گردآوری کرد.
در سال ۱۲۸۵در تهران به دنیا آمد. وی از نوادگان فتحعلی خان صبا بود. تحصیلات خود را به‌ترتیب در مدرسه‌های فرانکوپرسان، دارالنفون و سپس علوم سیاسی انجام داد. پس از آن دانشجویان اعزامی به اروپا، به فرانسه رفت و در پاریس از دانشکده حقوق درجه دکتری دریافت کرد. همچنین دوره مدرسه شارت را مخصوص تعلیمات مربوط به آرشیو، بایگانی و کتابداری است در آن دیار گذراند و دیپلم آنجا را کسب کرد. صبا نخستین ایرانی است که درجه علمی از آنجا گرفت. همه قبیله او شاعران و هنرمندان بودند. او هم جوهری و خمیره‌ایی ارزشمند از آن تیره در نهاد داشت. خاندان صبای کاشان دنبلی زاده‌اند. دنبلی‌ها رشته‌ای از کردان‌اند که تیره‌ای از آنان صباهای کاشان‌اند. بزرگی از آنان به روزگار قاجار بدین شهر آمد و زاد و بوم اوست که صباها در تاریخ ادبی و هنری و فرهنگی ایران جای و جان گرفته‌اند. محسن صبا استاد و نويسنده معاصر ايراني، پس از طي دوران تحصيلات مقدماتي در مدرسه دارالفنون، راهي فرانسه شد. او پس از اخذ درجه دكتراي حقوق به ايران بازگشت و به تدريس پرداخت. دكتر محسن صبا، مؤسس گروه ملي كتابشناسي ايران و همچنين كميته بايگاني ملي وابسته به يونسكو بود. از مهمترين آثار و كتب تأليفي او مي‏توان به كتاب‏شناسي گل‏هاي حافظ، ترجمه سفرنامه‏هاي مختلف و اصول فن كتابداري، اشاره كرد.

زادروز راجر بيكن فيلسوف و نظريه‏پرداز انگليسي

راجر بيكُن، فيلسوف و مدرس معروف انگليسي در ۱۱ آوريل سال ۱۲۱۴م در انگلستان به دنيا آمد. او سپس در دانشگاه‏هاي آكْسْفورد انگلستان و پاريس به تحصيل و سپس تدريس پرداخت. بيكن از آن پس به عنوان كشيش به خدمت مشغول گرديد. او در اين زمان در زمينه علم كيميا مطالعاتي نمود و دريافت كه چگونه مي‏توان باروت ساخت. موفقيت بيكن در كارهاي علمي حسادت همكارانش را برانگيخت. از اين رو او را به جادوگري متهم كردند و به ده سال زندان محكوم شد. بيكن در زندان، يك تقويم اصلاح شده و صحيح تهيه كرد و پس از اتمام دوران زندان، بار ديگر به كارهاي علمي روي آورد. وي در اين زمان دايرةالمعارف تصنيف عظيم را كه شامل علوم طبيعي، منطق، فيزيك، رياضيات، فلسفه و زبان‏شناسي بود نوشت و بار ديگر به اتهام نگارش كتب ضالّه به مدت دوازده سال به زندان افتاد. بيكن پس از آزادي از زندان، مطالعات خود را از سر گرفت و كتب متعددي نگاشت. بيكن به علوم طبيعي و تجربه و مشاهده مستقيم اهميت مي‏داد و به همين جهت او را از پيشروان روش تازه علمي شمرده‏اند. وي معتقد بود كه علم، مكمّل دين است نه مخالف آن. اهميت فلسفه راجر بيكُن در شمول آن بر افكار مبتكرانه و جديد نيست. زيرا وي به بسياري از افكار خرافي آن زمان هم‏چون كيميا و علم احكام نجوم اعتقاد داشت.