جریمه ۱۵۰ میلیون یورویی گوگل توسط فرانسه
جریمه ۱۵۰ میلیون یورویی گوگل توسط فرانسه

  شورای نظارتی رقابت بازار در فرانسه، شرکت گوگل را به پرداخت ۱۵۰ میلیون یورو جریمه محکوم کرد. دلیل این جریمه سوءاستفاده از موقعیت برتر در بازار و تحمیل قواعد شرکت به کاربران و آگهی‌دهندگان اعلام شده است. به گفته مقامات فرانسه، شرکت گوگل به دلیل موقعیت برتر ناشی از قدرت بالای موتور جستجوگر خود […]

 

شورای نظارتی رقابت بازار در فرانسه، شرکت گوگل را به پرداخت ۱۵۰ میلیون یورو جریمه محکوم کرد. دلیل این جریمه سوءاستفاده از موقعیت برتر در بازار و تحمیل قواعد شرکت به کاربران و آگهی‌دهندگان اعلام شده است. به گفته مقامات فرانسه، شرکت گوگل به دلیل موقعیت برتر ناشی از قدرت بالای موتور جستجوگر خود تقریبا کنترل کامل بازار تبلیغات اینترنتی را در اختیار گرفته است و با سوءاستفاده از این موقعیت، خود را به کاربران و تبلیغ‌کنندگان تحمیل می‌کند.
این اولین بار است که شورای رقابتی فرانسه، گوگل را محکوم به پرداخت جریمه می‌کند. مبلغ این جریمه یکی از بالاترین ارقامی است که فرانسه تاکنون برای یک شرکت خصوصی در این کشور در نظر گرفته است. ایزابل داسیلوا، رئیس شورای نظارتی رقابت بازار در فرانسه به خبرنگاران گفت: موقعیت یکه تازانه گوگل در بازار فرانسه بی سابقه است. آنها بین ۹۰ تا ۱۰۰ درصد بازار تبلیغات را از بقیه رقبا ربوده‌اند.
شورای نظارتی رقابت بازار در فرانسه می گوید دلیل اصلی جریمه گوگل، حمایت از رقبای این شرکت است که کارهای خلاقانه زیادی انجام داده اند اما به دلیل قدرت گوگل در بازار مجازی، دیده نمی شوند. شرکت گوگل دوماه زمان خواهد داشت تا با ارسال یک گزارش کامل پاسخگوی شورای نظارتی رقابت بازار در فرانسه باشد. این کمپانی اعلام کرده است که در نظر دارد تا ضمن اعتراض به جریمه در نظر گرفته شده درخواست تجدیدنظر در آن را ارائه کند.
رئیس شورای نظارتی رقابت بازار در فرانسه همچنین روز جمعه اعلام کرد که این شورا احتمالا تا ماه مارس (اسفند/فروردین) ساز و کار جدیدی را برای توزیع بهتر درآمدهای دیجیتال در نظر خواهد گرفت.

 

طنزپرداز دردمند
۱۰۴ سال پیش در چنین روزی عزیز نسین در جزیره هیبلیادا در نزدیكی استانبول در تركیه زاده شد. او می‌گفت: «فقط دو چیزم را از همه پنهان كردم: خستگی و فهم».
پدر عزیز نسین باغبانی تنگدست بود اما هرجور بود پسرش را به دوستی سپرد كه به او خواندن و نوشتن و قرآن بياموزد و برای رهايی از نارسایی‌های اقتصادی او را به مدرسه نظام بفرستد. ۱۸ ساله بود كه قانون انتخاب نام در تركیه اجرا شد و او نوشت: «خسيس اسمش را دست و دل باز و ترسو بيباک گذاشت، من هم «نسين» را برگزيدم يعنی «چه کاره‌ای». ۲۰ ساله بود كه به دانشكده افسری رفت و افسر شد و ۲۵ ساله بود كه او را به خاطر سرپيچی از فرمان بالادست از ارتش بيرون كردند. ۳۱ ساله بود كه همراه صباح‌الدين علی روزنامه طنزآمیز انتقادی ماركوپاشا را راه انداخت كه پيوسته از سوی حكومت بسته می‌شد و با نام ديگری در می‌آمد. پس از آزادی از زندان، عكاسی، روزنامه فروشی، و نویسندگی را با نام مستعار پی گرفت و نوشته كه ۲۰ نام مستعار داشته است. ۴۱ ساله بود كه نخستين بار در مسابقه بزرگی ميان طنزنویسان ۱۲۷ كشور با داستان «حمدی فيل» در ایتالیا شركت كرد و جایزه «شاخه طلا» را برد. با شركت در مسابقات بعدی آوازه‌اش نخست در برون‌مرز و پس از آن در تركيه پيچيد. اما انتشار آثارش در كشورش ديری نپاييد چون پيوسته به خاطر انتقادهای تندش به حكومت به دادگاه و زندان كشيده می‌شد. او بيش از ۲۰۰ پرونده دادرسی سياسی داشت، پنج سال زندانی كشيد و جز شاكيان حكومتی كشورش، شاهان مصر و ايران و ملكه انگليس هم از او به خاطر «توهين به مقام جليل سلطنت» شكايت كردند. او می‌نویسد: «اگر به جای چهار، ۱۰ فرزند داشتم بايد به جای ۲۰۰۰، پنج هزار داستان مينوشتم.»
داستان‌های بسياری از او به فارسی ترجمه شده و رضا همراه در شناساندن او به خوانندگان فارسی‌زبان تلاش بسیار كرده است. عزیز نسین در ۷۹ سالگی در ازمیر درگذشت.
«كاش اگر در جاده‌ای خاكم كنند، / درشكه‌های عروسی از رويم بگذرند / نه تانكرها. / كاش اگر از خاک من خشتی كنند / آجر مدرسه باشد / نه سازه زندان‌ها».