جزئیات رفع ابهام در خصوص نحوه اجرای ماده ۶۱ آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان
جزئیات رفع ابهام در خصوص نحوه اجرای ماده ۶۱ آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان

وزیر راه و شهرسازی در نامه‌ای به مدیران کل راه و شهرسازی، جزییات رفع ابهام در خصوص نحوه اجرای ماده ۶۱ آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان را در چهار بند، ابلاغ کرد. به گزارش خبرنگار روزنامه جمله به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در […]

وزیر راه و شهرسازی در نامه‌ای به مدیران کل راه و شهرسازی، جزییات رفع ابهام در خصوص نحوه اجرای ماده ۶۱ آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان را در چهار بند، ابلاغ کرد.
به گزارش خبرنگار روزنامه جمله به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در نامه ای به مدیران کل راه و شهرسازی استان های سراسر کشور با موضوع رفع ابهام در خصوص نحوه اجرای ماده ۶۱ آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان نکاتی را مطرح و بر رعایت آنها تاکید کرد.
متن ابلاغیه بدین شرح است: در اجرای ماده ۱۲۳ آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب ۱۳۷۵ و در جهت رفع ابهام در خصوص نحوه اجرای ماده ۶۱ آیین‌نامه اجرایی مذکور موصوف، موضوع تناسب اعضای هیات‌مدیره با تعداد اعضای نظام مهندسی استان به تفکیک رشته‌های اصلی به شرح جدول موضوع این ماده، شمارش آرا و سایر امور مربوط به انتخابات، موارد زیر ابلاغ می‌شود:
۱- تعیین اعضای هیات‌مدیره در هر رشته باید متناسب با تعداد اعضای نظام مهندسی استان در همان رشته به نسبت کل اعضای نظام مهندسی ساختمان با رعایت محدوده مقرر برای هر گروه در ماده ۶۱ آیین‌نامه اجرایی قانون و انتخاب یک نفر حائز بالاترین رای در هر رشته باشد.
۲- مطابق تبصره ماده ۱۲ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در هریک از رشته‌های اصلی ساختمان که نماینده یا نمایندگانی در هیات‌مدیره سازمان استان دارند یک نفر به عنوان عضو علی‌البدل هیات‌مدیره انتخاب خواهد شد. لذا در مواردی که یک رشته فاقد ۷ عضو در سازمان استان باشد یا علیرغم وجود بیش از ۷ نفر عضو در آن رشته، داوطلب عضویت در هیات مدیره وجود نداشته باشد صرفا بر اساس تبصره ماده ۶۱ آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان (الحاقی ۱۳۸۸) برای تامین باقی‌مانده اعضای هیات‌مدیره از سایر رشته‌های آن گروه به تعداد موردنیاز از حائزین بالاترین آرا انتخاب خواهند شد و اگر در هیچ یک از رشته‌های یک گروه، داوطلب واجد شرایط و حدنصاب لازم وجود نداشته باشد، برای تامین باقیمانده اعضای هیات‌مدیره از رشته‌ها و گروه‌های دیگر بدون توجه به رشته و به ترتیب حائزین اکثریت آرا انتخاب خواهند شد. در اینگونه موارد در رشته یا رشته‌های مذکور، عضو علی‌البدل تعیین نخواهد شد و برای تعیین اعضای اصلی و علی‌البدل سایر رشته‌ها با رعایت تبصره ۲ ماده ۶۱ آیین‌نامه موصوف، در ابتدا در هر رشته حائز بالاترین آرا به عنوان اعضای اصلی تعیین و سپس اعضای علی‌البدل مشخص می‌شوند.
۳- مطابق ماده ۶۰ آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان (اصلاحی ۱۳۸۸)، تعداد اعضای اصلی هیات‌مدیره متناسب با تعداد اعضای نظام مهندسی استان است. لذا تعداد اعضا در روز شروع فرآیند انتخابات (تشکیل هیات اجرایی) ملاک‌عمل است.
۴- در صورتیکه در سازمان استانی، در رشته یا رشته‌هایی عضو یا داوطلب واجد شرایط وجود نداشته باشد، تعرفه رای‌گیری صرفا باید شامل رشته یا رشته‌هایی که داوطلب واجد شرایط در فهرست نهایی داوطلبان که توسط هیات‌اجرایی تعیین و به تایید دستگاه نظارت رسیده و اعلام شده است، باشد. اگر اسامی بیش از آن در ورقه رای قید شود، اسامی اضافی از آخر حذف خواهد شد و اسامی تکراری نیز صرفا یکبار شمارش می‌شوند.
با ابلاغ این نظریه، نظریه شماره ۱ / ۹۴ مورخ ۱۰تیر ۱۳۹۴ ملغی می‌شود.
بخشنامه تعارض منافع نظام مهندسی صادر شد
همچنین بر اساس بخشنامه صادر شده توسط وزیر راه و شهرسازی، تمامی اعضای هیئت مدیره نظام مهندسی استان ها که شامل عدم رعایت تعارض منافع شدند صلاحیت نامزد شدن برای انتخابات پیش رو را ندارند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بر اساس بخشنامه صادر شده توسط وزارت راه و شهرسازی  تاریخ ۱۲ تیرماه سال ۱۴۰۰ ،  در جهت ارتقای سلامت اداری و بر اساس اختیار ناشی از ماده ۱۲۳ آیین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان اعلام می‌گردد:
به دلیل اینکه کلیه داوطلبان عضویت در هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان‌ها در زمان ثبت نام برای انتخابات دوره فعلی، به صراحت تعهد به رعایت عدم تعارض منافع را تقبل و امضا نمودند، لذا طبق تعهدنامه موصوف و مفاد «نظام‌نامه رفتار حرفه‌ای، اخلاقی در مهندسی ساختمان» هر یک از اعضای هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان‌ها که در دوره تصدی علی رغم وظایف هیئت مدیره آن سازمان برخلاف تعهدنامه نظام‌نامه هر نوع ارجاع کار از طریق سازمان، استان اعم از کارشناسی موضوع ماده ۲۷، نظارت، کنترل نقشه و غیره داشته‌اند و همچنین مسئولین ارجاع خدمات در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان از جمله ریاست سازمان مذکور مرتکب تخلف حرفه‌ای شده‌اند و باید به قید فوریت و برای برخورد قانونی، حداکثر ظرف مدت یک هفته به مرجع انتظامی برای برخورد قانونی معرفی گردند.
بر اساس بخشنامه صادر شده شوراهای مذکور موظف هستند، خارج از نوبت به تخلفات مذکور رسیدگی کنند.
لازم به ذکر است، افراد دارای تعارض منافع به دلایل موصوف حائز شرایط برای داوطلبی جهت عضویت در هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان نمی‌باشند و هیئت اجرایی و دستگاه‌های نظارت موظفند این موضوع را در زمان احراز صلاحیت این افراد لحاظ نمایند.
بر اساس اطلاعات بدست آمده نزدیک به ۳۰ درصد از اعضای هیئت مدیره سازمان نظام‌ مهندسی استان‌های کشور و نزدیک ۶۰ درصد شورای مرکزی بر اساس بخشنامه صادر شده به دلیل رعایت نکردن مسئله تعارض منافع صلاحیت نامزد شدن در انتخابات پیش رو را ندارند.