ماهور مهراد نهضت خانه دار کردن همه اقشار مردم اگرچه همواره از اهداف وزارت راه و شهرسازی بوده است اما در یک سال اخیر تلاش های بسیاری در این زمینه صورت گرفته است. از ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی موسوم به طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن گرفته که همه مجموعه های وزارت راه […]
ماهور مهراد
نهضت خانه دار کردن همه اقشار مردم اگرچه همواره از اهداف وزارت راه و شهرسازی بوده است اما در یک سال اخیر تلاش های بسیاری در این زمینه صورت گرفته است. از ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی موسوم به طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن گرفته که همه مجموعه های وزارت راه را درگیر کرد تا خانه سازی در شهرهای جدید که با هدف تمرکززدایی از پایتخت انجام می شود، همه به یک نتیجه و آن حفظ کیفیت زندگی شهروندان، منتج خواهد شد.
در راستای طرح های خانه دار کردن مردم، طرح ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی توسط سه بخش شرکت عمران شهرهای جدید، سازمان ملی زمین و مسکن و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آغاز شده و مدل های اجرایی گوناگونی دارد. مدل اجرای این طرح از سوی شرکت عمران شهرهای جدید و شرکت بازآفرینی شهری عموما بر مشارکت با بخش خصوصی استوار بوده که قرار است پس از رسیدن عملیات اجرایی واحدها به پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۳۰ درصد، پیش فروش آن ها در شهرهای جدید آغاز شود.
این در حالی است که معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی نیز با اشاره به طرحهای بازآفرینی شهری و اقدام ملی به عنوان دو طرح مهم در حوزه مسکن، گفته است: طرح بازآفرینی شهری میتواند موجب رونق ساخت و ساز در بافت فرسوده شهرهای تاریخی شود. مهدی عبوری افزود: منابع مالی خوبی برای این طرح پیشبینی شده و بخشی از اعتبارات تخصیصی به طرح بازآفرینی شهری امسال به استانها ابلاغ شد. با این حال متاسفانه به دلیل عدم اشراف به طرح بازآفرینی این اعتبارات صرف کارهای دیگری از جمله آسفالت خیابانها و معابر شد که این رویه همخوانی با طرح بازآفرینی ندارد. در همین خصوص از ادارات کل راه و شهرسازی استان ها این انتظار وجود دارد که طرح بازآفرینی شهری را به ویژه دنبال کنند.
معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به سیاستهای این وزارتخانه در حوزه مسکن تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن که از دغدغههای جدی مردم است برنامههای متنوعی برای سال ۹۸ دارد که با اجرای آنها به دنبال این است که حسب تاکیدات رهبری انقلاب، رونق را به این بخش مهم بازگرداند.
عبوری از برنامهریزی برای تعیینتکلیف باقیمانده واحدهای مسکن مهر خبر داد و افزود: در همین راستا امسال ۵۰۰ هزار واحد مسکن مهر کشور تعیین تکلیف و تکمیل میشوند و تلاش میکنیم پرونده مسکن مهر را تا پایان سال ببندیم. وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی طرح اقدام ملی در حوزه مسکن گفت: در قالب این طرح قرار است که امسال بیش از ۴۰۰ هزار واحد مسکونی احداث و تحویل شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه طرح اقدام ملی میتواند به خانهدار شدن اقشار متوسط و کمدرآمد کمک کند افزود: طرح بازآفرینی شهری نیز میتواند در مناطق و بافتهای فرسوده به رونق بازار مسکن کمک شایانی کند.
این در حالی است که مدیرعامل انجمن خیرین مسکنساز نیز از احداث چهار هزار واحد مسکونی برای سال آتی توسط خیرین مسکن ساز خبر داد و گفت: خیرین مسکن ساز آمادگی دارد تا ۳۰ هزار واحد مسکونی در طرح اقدام ملی مسکن را احداث و مورد بهره برداری قرار دهد.
کیومرث سلگی در خصوص اقدامات خیرین مسکنساز در سراسر کشور اعلام کرد: تا پایان سال در حدود ۳هزار واحد را در سراسر کشور داریم که آماده بهرهبرداری میشود و از این سه هزار واحد حدود یکهزار و ۵۰۰ واحد برای خانوارهای دو معلول است که هماکنون حدود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا پایان سال به پایان میرسد.
مدیرعامل انجمن خیرین مسکنساز ادامه داد: با توجه به جلسهای که با طرفهای تفاهمنامه داشتیم و کمکهای بلاعوضی که قرار بود انجام بدهند، ۴۰۰۰ واحد در سال آینده برای احداث مسکن خانوارهای دو معلول افزوده میشود.
سلگی افزود: از ۴۰۰۰ واحدی که برای سال آینده تدارک دیده شده است، ۳۳۰۰ واحد شهری و ۷۰۰ واحد روستایی است.
سلگی تصریح کرد: خیرین مسکنساز آمادگی دارند تا از این فرصت و ظرفیت در طرح اقدام ملی مسکن در تمامی استانها و ۱۲۰ شهرستانی که تجهیزات خیرین مسکنساز وجود دارد، استفاده کند. انتظار داریم تا وزارت راه و شهرسازی از فرصت و سرمایه عظیم خیرین مسکنساز نهایت استفاده را ببرد.
سلگی همچنین در خصوص این مطلب که خیرین مسکن ساز در احداث ۱۰۰۰ واحد مسکونی سیل زده که قرار بود کمک کنند، چه تعداد را به سرانجام رسانده اند، گفت: مسئولیت مستقیم بازسازی به عهده بنیاد مسکن است. اما خانوادههایی که محروم هستند و با کمک ها و تسهیلات بانکی و سایر کمک های بنیاد مسکن توان تکمیل را ندارند خیرین مسکن ساز بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان به مالکان واحدهای سیلزده کمک میکند.
وی ادامه داد: تاکنون بالغ بر ۶۰۰ واحد مسکونی سیل زده که قرار بود کمکهای بلاعوض خیرین مسکن ساز را دریافت کنند تکمیل شده است و ۴۰۰ واحد نیز حداکثر تا دو ماه آینده تامین اعتبار میشود تا به صورت نقدی و غیر نقدی به خانوادهها کمک بشود.
سلگی خاطرنشان کرد: در کنار مسکن خانوادههای دو معلول بالای ۱۰۰ واحد توسط خیرین مسکنساز به صورت متفرقه برای خانوادههای محروم و نیازمند نیز تکمیل شده است.
گفتنی است که انجمن خیرین مسکنساز در تلاش است تا با همکاری سازمان ملی زمین و مسکن، وزارت راه و شهرسازی و شرکت عمران شهرهای جدید، (سازمان بازافرینی شهری و شهرداری برای بافتهای فرسوده) تفاهمنامههایی را به امضا برساند که به زعم سلگی امضای این تفاهمنامهها کمک میکند تا از ظرفیت خیرین مسکنساز در طرح اقدام ملی مسکن استفاده شود.