بر اساس گزارش مرکز مدیریت راههای کشور در مسیرهای منتهی به مرزهای مهران، شلمچه، چذابه و خسروی دیروز و امروز، ترافیک سنگین و تردد پرحجم خودروها مشاهده میشود. این گزارش حاکی از این است که محور حمیل به ایلام و به پایانه مرزی مهران محدودههای کنجانچم و کمربندی مهران درای ترافیک سنگین است، همچنین محدودههای […]
بر اساس گزارش مرکز مدیریت راههای کشور در مسیرهای منتهی به مرزهای مهران، شلمچه، چذابه و خسروی دیروز و امروز، ترافیک سنگین و تردد پرحجم خودروها مشاهده میشود. این گزارش حاکی از این است که محور حمیل به ایلام و به پایانه مرزی مهران محدودههای کنجانچم و کمربندی مهران درای ترافیک سنگین است، همچنین محدودههای شباب، گلمه، تونل آزادی، روستای بانروشان، صالح آباد و روستای گلان ترافیک نیمهسنگین مشاهده شده است.
محورخرمشهر به پایانه مرزی شلمچه نیز در هر ۲ مسیر رفت و برگشت در برخی مقاطع دارای ترافیک سنگین است. همچنین درمحور قصرشیرین به پایانه مرزی خسروی محدوده کمربندی قصرشیرین تردد پرحجم خودروها مشاهده میشود. همچنین درمحور اهواز به بستان به پایانه مرزی چذابه تردد پرحجم خودرو در جریان است.
این در حالی است که سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای پیش از این، در غالب برگزاری یک نشست خبری، خبر داده بود که امسال تمهیدات ویژه ای برای تخصیص مرزهای اربعین به استان های مختلف در نظر گرفته شده است.
به گزارش جمله، زائران اربعین که از استان های قم، ساری، گرگان، مشهد و بجنورد سفر می کنند از مرز مهران بازخواهند گشت و رائرانی که از شهرهای کرج، رشت، سنندج، قزوین، سمنان، زنجان، ارومیه و تهران از مرزها بازمی گردند از پایانه معین کرمانشاه باید سفر کنند. مرز چذابه نیز مخصوص هموطنانی است که از شهرهای خوزستان، هراسان جنوبی، فارس و کرمان و جنوب یزد زائر امام حسین (ع) هستند. مرز شلمچه هم برای سیستان، هرمزگان و بوشهردر نظر گرفته شده است. این در حالی است که رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای ضمن بیان این نکته که فشار جمعیت روی مرز مهران است، از پیشبینی ورود روزانه ۶۰۰ هزار نفر زائر در روزهای ۲۶ تا ۲۹ مهرماه از همه مرزها به داخل کشور خبر داد و تاکید کرد: ضمن بسیج بیش از ۸۰۰۰ دستگاه اتوبوس و هماهنگی با شرکت راهآهن، بازگشت از مهران دو مرحلهای خواهد شد.
عبدالهاشم حسننیا با اشاره به تمهیدات این سازمان برای دور برگشت سفرهای اربعین حسینی اظهار داشت: سال گذشته حدود یک میلیون و ۸۵۰ هزار نفر برای حضور در مراسم اربعین حسینی عازم کربلا شدند که طبق پیشبینیها این رقم برای سال جاری به حدود سه میلیون نفر افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه «بر اساس آمار روزهای هجدهم و نوزدهم مهرماه به عنوان روزهای پیک رفت سفرهای اربعین حسینی ۴۲۰ هزار نفر از مرزها خارج و ۸۰ هزار نفر وارد کشور شدند» گفت: بیشترین فشار در ایام پیک رفت بر روی مرز مهران بوده است و پیشبینی میشود تا دو روز بعد و یک روز قبل از اربعین با ورود روزانه ۶۰۰ هزار نفر بیشترین ورودی در مرزها را داشته باشیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تعداد قابل توجه زائران در ایام بازگشت بیان داشت: بازگشت از مهران دو مرحلهای خواهد شد و زائران از سه شهرستان اندیمشک، کرمانشاه و همدان به مقاصد خود منتقل میشوند.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای افزود: برای جابهجایی این تعداد بیش از ۸۰۰۰ اتوبوس بسیج شدهاند و باتوجه به انتقال زوار از مرز مهران به سه پایانه اندیمشک، کرمانشاه و همدان با شرکت راهآهن هماهنگ شده تا زائران پس از انتقال به این سه پایانه معین با استفاده از ظرفیت حملونقل ریلی هر یک از سه شهرستان مذکور نیز به مقصد شهرهای خود بازگردند تا اتوبوسها بتوانند در ۲۴ ساعت دو بار مسیر مهران را پیمایش کنند.
همکاری راهآهن و سازمان راهداری برای جابهجایی زائران اربعین حسینی
حسن نیا خاطرنشان کرد: در حال برنامهریزی برای انتقال حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد زائران از مهران به پایانه اندیمشک هستیم تا از آنجا به وسیله قطار جابهجا شوند.
وی یکی از دغدغههای اصلی این سازمان و وزارت راه و شهرسازی را تسهیل سفر بازگشت زائران عنوان کرد و گفت: در سال گذشته حدود ۴۷ درصد جابهجایی زوار با حملونقل عمومی و حدود ۵۳ درصد به وسیله خودروهای شخصی انجام شد. اما تاکنون حدود ۲۰۰ هزار وسیله نقلیه در پارکینگهای چهار پایانه مرزی توقف کردهاند و بررسی روند ورودی و خروجی از مرزها بیانگر ماندگاری ۵ روزه سفر زائران است. حسن نیا تصریح کرد: اگر زائران نام مرز و اطلاعات زمانی بازگشت را به سامانه ۱۰۰۰۱۴۱ پیامک کنند برای سازمان راهداری و حملونقل جادهای به منظور برنامهریزی دقیق تر و شناسایی میزان تقاضای حملونقل عمومی در هر یک از مرزها بسیار مفید خواهد بود.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای خاطرنشان کرد: جاده مهران- ایلام در روزهای پیک (اوج) بازگشت یکطرفه خواهد بود و مردم میتوانند از جاده ملکشاهی به عنوان مسیر جایگزین استفاده کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پایان از زائران محترم که قصد حضور و مشارکت در راهپیمایی روز اربعین در کربلا را دارند درخواست کرد که زمان بازگشت خود به کشور را به تعویق بیندازند.
گفتنی است که بر اساس آمار اعلامی سازمان حج و زیارت در سال ۹۷ حدود ۲ میلیون زائر از ایران در پیادهروی اربعین شرکت کردند که ۶۱ درصد آنان از مرز مهران، ۲۲ درصد از شلمچه، ۱۳ درصد از چذابه و ۴ درصد هم به صورت هوایی وارد عراق شدند.
با توجه به حذف روادید در سال جاری میان دو کشور، احتمال افزایش ۵۰ درصدی آمار مسافران اربعین (تا مرز ۳ میلیون نفر) در سال جاری وجود دارد. این در حالی است که سازمان حج و زیارت نیز پیش از این اعلام کرد که از ۱۹ شهریور ماه (روز عاشورا) مسافران اربعین که در سامانه سماح ثبت نام کرده اند می توانند برای سفر به عراق از ۴ پایانه مرزی در نظر گرفته شده خارج شوند.