«جمله» از نبرد وزیر جوان با پشت پرده <خدمات ارزش افزوده> گزارش می دهد  داستان دنباله‌دار آذری جهرمی با صدا و سیما
«جمله» از نبرد وزیر جوان با پشت پرده <خدمات ارزش افزوده> گزارش می دهد  داستان دنباله‌دار آذری جهرمی با صدا و سیما

کاوه ایرانی روزنامه نگار محمد جواد آذری جهرمی تنها وزیری در جمهوری اسلامی است که پس از انقلاب متولد شده است. وزیری که او را نماینده قشر جوان در کابینه دوازدهم می دانند.او وارث ساختاری معیوب در مخابرات کشور است که از غرضی تا واعظی بر یک مدار چرخیده و حالا این رسالت اوست که […]

کاوه ایرانی
روزنامه نگار

محمد جواد آذری جهرمی تنها وزیری در جمهوری اسلامی است که پس از انقلاب متولد شده است. وزیری که او را نماینده قشر جوان در کابینه دوازدهم می دانند.او وارث ساختاری معیوب در مخابرات کشور است که از غرضی تا واعظی بر یک مدار چرخیده و حالا این رسالت اوست که این ساختار را بر مدار صحیح مستقر سازد. با اینحال از آنجایی که رسوخ فساد در حوزه های مختلف کشور مشهود است، او نیز در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، باید به جنگ کسانی برود که منافع ملت را قربانی منافع شخصی خود می کنند. کسانی که با پشتیبانی باندهای قدرت و ثروت، پاسخگوی عملکرد خود نبوده و هرگاه از جانب کسی احساس خطر کنند، با هر وسیله ممکن او را مورد هجمه قرار می دهند.

به گزارش «جمله» هفته گذشته بود که شایعه ای در رسانه ها منتشر شد مبنی بر اینکه وزارت ارتباطات ۲۰۰ لپ تاپ به نهاد ریاست جمهوری هدیه داده است. مدت زیادی نگذشت که محمد جواد آذری جهرمی در واکنش به این شایعه، پستی را در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد و نوشت: «شفاف سازی در برابر فیک نیوز!
من که با مردم مطلب پنهان و محرمانه‌ای ندارم. گفته بودند «جهرمی ۲۰۰ تا لپ‌تاپ به نهاد ریاست جمهوری هدیه داده است!». دروغ محض برای پوشاندن فساد‌های خود! من هیچ اطلاعی نداشتم. خواستم که به جدیت پیگیری کنند. امروز مسئول مربوطه نهاد نامه زد و عذرخواهی کرد. از مدیرعامل همراه اول که تجهیزات داده بود خواستم دیگر تکرار نشود و آن تجهیزات برای هوشمند سازی مدارس سیستان و بلوچستان به کار گرفته شود. همه می‌دانند که درباره‌ حق‌الناس با کسی تعارف ندارم! با این تهمت‌های ناروا نمی‌توانید ذهن مردم را از واقعیت‌های فساد‌ها منحرف کنید. اصلا من قاتل بروسلی»
اما این همه ماجرا نبود. با نگاهی به اخبار منتشر شده در یک سال اخیر با موارد متعددی از خبرهای جهت دار و مغرضانه علیه وزیر جوان دولت روحانی مواجه می شویم. خبرهایی که بیشتر آنان توسط رسانه هایی منتشر می شوند که مدعی راستگویی و صداقت هستند و به طور عمده وابسته به جریان های اصولگرایی.
اما سوالی که مطرح می شود این است: با توجه به سوابق وزیر جوان دولت دوازدهم و سال ها خدمت او در ارگانی همچون سپاه، چرا باید برخی از رسانه ها اینگونه دست به تخریب او بزنند؟
علت را باید در اقتصاد ناسالم، غیرشفاف و توأم با کلاهبرداری ۲۶۰۰ میلیارد تومانی «سرویس‌های ارزش افزوده» جست‌وجو کرد که وزارت ارتباطات برخورد با آن‌ها را با جدیت دنبال می‌کند. وقتی نفع‌برندگان از این اقتصاد گسترده دریافتند این وزیر و وزارتخانه‌اش در برخورد با فساد اقتصادی کوتاه نمی‌آیند، حمله‌های رسانه‌ای و تبلیغاتی را آغاز کردند.

منطقه ممنوعه ای به نام
سرویس‌های ارزش افزوده
«سرویس‌های ارزش افزوده» نوعی خدمات پیامکی یا مبتنی بر بسترهای اپلیکیشن هستند که تلاش می‌کنند ارتباط و تعامل میان اپراتور و مشترک را افزایش دهند. این سرویس‌ها در ابتدا به صورت پیامک بود، پیامک‌هایی که مثلاً بدون آنکه مخاطب بخواهد، اطلاعاتی را برای او ارسال می‌کرد و هزینه آن روی قبض موبایل دریافت می‌شد. با گسترش اینترنت همراه، پیامک‌ها جای خود را به نرم‌افزارها یا اپلیکیشن‌های همراه داده‌اند. در این شیوه، شما با استفاده از یک نرم‌افزار، در یک مسابقه شرکت می‌کنید، یا اطلاعات عمومی شما افزایش می‌یابد یا اساساً با ایجاد یک نوع سرگرمی، مبالغی از شما اخذ می‌شود. سرویس‌های ارزش افزوده در نهایت می‌خواهند خلأ کاهش درآمدهای اپراتورها را پر کنند. زیرا با اپلیکیشن‌های جدید ارتباطی مانند «تلگرام» یا «اینستاگرام»، میزان استفاده از شیوه‌های قدیمی پیامک یا تماس تلفنی به عنوان منبع درآمد اپراتورهای تلفن همراه کاهش می‌یابد.
روز گذشته مصاحبه ای از محمدجواد آذری جهرمی در روزنامه ایران منتشر شد که در این مصاحبه وزیر ارتباطات علت هجمه های اخیر را بیان داشته است.
وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که ؛ پیش‌بینی کرده بودید که با آغاز برخورد وزارت ارتباطات با سرویس‌های ارزش افزوده، فضاسازی و حمله به شخص شما آغاز شود. رصد رسانه‌های یک جریان خاص نشان می‌دهد این حمله‌ها با شدت هم آغاز شده است. حتی بخش خبری ۲۰:۳۰، ۶ دقیقه از زمان خود را به گزارشی در حمایت از خانم مهرنوش، مدیرعامل سابق رایتل اختصاص داد. دیدگاه وزارت ارتباطات در این باره چیست و اینکه شما برخورد سیاسی می‌کنید یا طرف مقابل؟ پاسخ داد:
«فکر نمی‌کنم که بحث ارزش افزوده فقط در یک گروه نهفته باشد اما قطعاً قطع کردن و پایان دادن به اقتصاد و گردش مالی ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی سالانه این بخش که بخش عمده‌ای از آن ناصواب است، حتماً جوانب دارد. این پول، غیرشفاف است و ممکن است در جاهای ناصواب و حتی در برخی موضوعات سیاسی هم مورد استفاده قرار بگیرد».
وی ادامه داد:« ممکن است انتخابات هم یکی از آن‌ها باشد. طبیعتاً در یک فرآیند باید به این مسأله پایان داده شود. دو سال است که تلاش می‌کنیم جلو کلاهبرداری‌ها و تخلفات این فرآیند را بگیریم. در همین مسیر، گزارش‌های چند ماهه اول سال ۹۸ نشان می‌دهد اندازه بازار خدمات ارزش افزوده نسبت به ۹۷، ۲۵ درصد کاهش یافته است، اما هنوز این بازار بسیار غیرشفاف است».

جریان مدعی شفافیت علیه وزیر شفاف!
وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است این حملات برخوردهای شما را متوقف کند؟ اظهار کرد:«هر جریان سیاسی که باشد و هر حمله‌ای که باشد، چندان برای من قابل توجه نیست. صدا و سیما گزارش پخش کند یا نکند، این سایت بنویسد یا ننویسد، یک روز این اتفاق افتاده، روز دیگر هم بگویند اتفاق دیگری افتاده است. آن روز که من این مسأله را اعلام کردم، گفتم که فردا می‌گویند قاتل بروسلی هم آذری جهرمی است. اشکالی ندارد. ما این تبعات را به جان خریدیم و قطعاً این مسأله را، البته مدبرانه و نه به صورتی که فرآیند حلال این اقتصاد دیده نشود یا آسیب ببیند، بلکه در یک فرآیند مدبرانه این مسأله را حل می‌کنیم. جزء به جزء اقدامات خود را نیز به اطلاع مردم می‌رسانیم. بر سر این موضوع کوتاه نمی‌آییم و تعارف هم نداریم. حالا هرچه دل شان می‌خواهد، بگویند».
وی در ادامه با اشاره به همکاری وزارت ارتباطات با قوه قضائیه، اظهار کرد: «در سال گذشته یک پرونده ابتدایی را به قوه قضائیه فرستادیم. این پرونده درباره یک دزدی و کلاهبرداری آشکار ۳۳ میلیارد تومانی بود که البته پول آن را به مردم بازگرداندیم، به این ترتیب که پیامک برای مردم رفت و پول آن به حساب مردم برگشت. پرونده آن ۵ شرکت را به قوه قضائیه دادیم. در مرحله بازپرسی، پرونده به ضابط قوه قضائیه که وزارت اطلاعات بود، ارجاع شد و آنان هم عده‌ای را دستگیر کردند و به افرادی رسیدند. البته اطلاعی ندارم ادامه این پرونده به کجا رسید. پرونده دیگری هم درباره شرکتی بود که به قوه قضائیه ارائه شد. در گزارش اولیه تخلفات این شرکت بالغ بر ۵۰۰ اپلیکیشن در پرونده مطرح بود، اما در بازداشت و بازجویی از آن فرد مشخص شد که بیش از هزار اپلیکیشن بوده است. ظاهر افرادی که در این شرکت بودند، همه مذهبی بودند».
آذری جهرمی ادامه داد: «بعد که پلیس بررسی کرد و گزارشی به ما ارائه داد، مشخص شد گروهی که ظاهر مذهبی به خود گرفته بودند و در این زمینه ادعای زیادی هم داشتند، متأسفانه نرم‌افزارهایی با تبلیغات پورنوگرافی داشتند تا از این طریق این بازار را جذب کنند. در این زمینه هم دستگاه قضایی همکاری کرد. حالا هم موردی نبوده است که ما استمداد بطلبیم و دستگاه قضایی ورود نکند.
وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال خبرنگار که ،پس از رپرتاژی که صدا و سیما از خانم مهرنوش، مدیرعامل سابق رایتل منتشر کرد، برخی مدعی شدند ایشان در همان دوره کوتاه مسئولیت، تفاهمنامه‌ای ۱۶۰ میلیارد تومانی با صدا و سیما امضا کرد. مسائلی از این دست به همراه روابط شرکت توسکا با صدا و سیما را چقدر در حملات این رسانه مؤثر می‌دانید؟ تنها به این جمله بسنده کرد که:
«داستان صدا و سیما با آذری جهرمی دنباله‌دار است».