«جمله» از نشست خبری همایش جراحان پلاستیک و زیبایی گزارش می دهد:  جراحی زیبایی به دست پزشکان آماتور!
«جمله» از نشست خبری همایش جراحان پلاستیک و زیبایی گزارش می دهد:  جراحی زیبایی به دست پزشکان آماتور!

نیلوفر منصوری دبیر گروه اجتماعی امروزه پزشکان متعددی وجود دارند که از عمل جراحی بینی گرفته تا تزریق ژل و بوتاکس، در گوشه و کنار پایتخت و برخی شهرها و شهرستان ها فعالیت می کنند. افرادی که تخصص کافی در این زمینه را ندارند نمی توانند کاری قابل قبول را ارائه دهند. جدیدا اخباری بر […]

نیلوفر منصوری
دبیر گروه اجتماعی
امروزه پزشکان متعددی وجود دارند که از عمل جراحی بینی گرفته تا تزریق ژل و بوتاکس، در گوشه و کنار پایتخت و برخی شهرها و شهرستان ها فعالیت می کنند. افرادی که تخصص کافی در این زمینه را ندارند نمی توانند کاری قابل قبول را ارائه دهند. جدیدا اخباری بر این موضوع منتشر شده که پزشکان غیر متخصص وارد حوزه زیبایی شده اند. افراد زیادی هم هستند که به دلیل نارضایتی از اندام های خود تیغ جراجی را به جان خریده اند تا چهره زیباتر و اندام شکیل تری به دست بیاورند. حتی کار به جایی رسیده که حتی در بعضی از آرایشگاه ها هم ژل و بوتاکس، تزریق می شود. اما دریغ از نتیجه کار که پای پزشک را به مراجع قضایی می کشاند. که به طبع آن فقط مطب پزشک بسته می شود اما زیبایی دیگر برنمی گردد.

 

جراحی‌هایی که در ابعاد مختلف امروزه انجام می شود، از پرطرفدارترین جراحی هایی زیبایی در کشور محسوب می شود؛ جراحی های لیفت و لایپوساکشن، فک و صورت و انواع تزریق ‌ها که حامیان و طرفداران خود را دارد. با این حال نکته قابل تامل ماجرا این است که، تنها جراحان پلاستیک و زیبایی در کشور نیستند که چنین جراحی هایی را انجام می دهند و پزشکان و متخصصان رشته های دیگر نیز می توانند با گذراندن دوره های خاص وارد این عرصه شوند.
هرچند افراد برای زیباتر شدن تن به این جراحی ها می دهند و گاهی به کمتر شدن مشکلات روحی و جسمی افراد کمک می کند، اما در برخی موارد هم جراحی های عجیب و غریبی خلق می شود که از حیث منحصربه فرد بودن بازتاب زیادی در رسانه ها دارد. نمونه زنده آن جراحی های سحر تبر است که به گفته دبیر انجمن جراحان پلاستيك و زیبایی  ایران و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، هیچ جراح فوق تخصص زیبایی و پلاستیک در کشور حاضر نیست افرادی مانند سحر تبر را تحت عمل جراحى قرار داده و تغییرات عجیب و قریب به وجود آورده زیرا این مسائل خلاف اخلاق حرفه اى جراحان پلاستيك و بار عاطفی حاكم بر جامعه متمدن ايرانى اسلامى ارمانگراى ما دارد و لذا هيچ پزشک فوق تخصص حاضر به این کار نیست.

طبابت یا تجارت؟
بسیاری از پزشکان غیر فوق تخصص پلاستیک و زیبایی كه مبادرت به انجام بعضى از اعمال زيبايى مي كنند به این اعمال صرفا به چشم تجارت مالی نگاه می کنند در حالی که كمتر به مشکلات روحی و جسمی بيماران توجه می كنندو متاسفانه این مسائل در جامعه شیوع زیادی دارد. دکتر حمیدر ضا فتحی، با بیان این مطلب اضافه کرد: به دنبال آن هستیم که راه کار قانونی در این زمینه ایجاد شود تا معضلات ناشی از اعمال جراحی زیبایی و پلاستیک که توسط افراد غیر متخصص انجام می شود کمتر شود.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: مشاهده شده که در برخی مکان ها اعمال جراحی زیبایی در شرایط غیر استانداردانجام می شود و لازم است مراجع ذیربط به هرج و مرج جراحی زیبایی خاتمه دهند و باید این جراحی نظام مند شود تا بار اجتماعی که برای مردم به وجود می آید کمتر شود.

درمان میگرن با جراحی
بیماری میگرن، یکی از بیماری هایی است که در افراد زیادی رایج است و بسیاری از داروها در این زمینه جوابگوی درمان این بیماری نبوده است. این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در این زمینه معتقد است: بعضى از افرادی که مبتلا به ميگرن هستند می توانند با یک روش جراحی این بیماری را درمان کنند این نوع میگرن بعلت گير افتادن اعصاب حسی در بعضى نقاط است که با یک عمل برطرف می شود.
به گفته وی، افرادی که دچار میگرن در ناحیه صورت، ابرو، پیشانی و گردن هستند، می توانند با یک روش جراحی زیبایی این بیماری را درمان کنند این نوع میگرن درد اعصاب حسی است که با یک عمل زیبایی برطرف می شود. به عنوان مثال در زمینه جراحی شکاف لب و کام مشاهده شده که فرد مبتلا ۱۳ بار عمل جراحی توسط افراد غیرمتخصص انجام داده است و دچار مشکلات زیادی شده اند.

جراحی توسط افراد غیرمتخصص
در همین زمینه، نائب رییس انجمن زیبابی و پلاستیک ایران نیز گفت: هیچ نظارتی در خصوص اعمال جراحی که توسط افراد غیرمتخصص در کشور انجام می شود، وجود ندارد و این مسائل سلامت مردم را به خطر انداخته است. به گفته بابک نیکومرام در بسیاری از کلینیک ها اعمال جراحی زیبایی توسط پزشکانی که جراح زیبایی و پلاستیک نیستند، انجام می شود و با عناوین دیگر تحت پوشش بیمه در سیستم رد می شود.
وی اظهار داشت: همچنین برخی پزشکان به خاطر بیمه و مالیات آمار درست در زمینه اعمال جراحی در زمینه زیبایی و پلاستیک ارائه نمی دهند. به عنوان مثال در عرصه کنونی برخی جراحان عمومی عمل زیبایی بینی انجام می دهند و مشاهده می شود که افراد دچار مشکل در تنفس یا ظاهر می شوند و در واقع جان مردم به خطر می افتد. نیکومرام تاکید کرد: پزشکانی که علاقه مند به انجام عمل زیبایی و پلاستیک هستند، باید تحصیلات دانشگاهی در این زمینه داشته باشند و به صورت تجربی کار نکنند.
این جراح زیبایی و پلاستیک تصریح کرد: ورودی تحصیل در جراحی زیبای و پلاستیک در ایران راحت تر است و متاسفانه بسیاری از پزشکان به جای انجام این کار در کشورهای مختلف از جمله آمریکا با پول مدرک می گیرند و دوره کوتاهی را آموزش می بینند در حالی که این مدارک مورد تایید وزارت بهداشت نیست.
نیکومرام اظهار داشت: باید قوانین بازدارنده در کشور در زمینه اعمال زیبایی و پلاستیک وجود داشته باشد و رسانه ها نقش خود را در امر سلامت مردم فراموش نکنند.
به گفته وی نباید جراحی زیبایی و پلاستیک در رده غیرتخصصی قرار گیرد تا شاهد مشکلات بسیار در این زمینه در جامعه نباشیم.
همایش جراحان پلاستیک و زیبایی از ۲۹ مهرماه تا اول آبان در بیمارستان امام خمینی برگزار می شود.