حذف یارانه نقدی
حذف یارانه نقدی

جانشین معاون رفاه در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که قرار است یارانه نقدی در قالب یک پلتفرم و بستر، به کالابرگ تبدیل شود تا مردم با مراجعه به فروشگاه‌ها بتوانند کالاها را خریداری کنند که کارهای آن تا حد خوبی پیش رفته است. طرح «مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها» از بیستم […]

جانشین معاون رفاه در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که قرار است یارانه نقدی در قالب یک پلتفرم و بستر، به کالابرگ تبدیل شود تا مردم با مراجعه به فروشگاه‌ها بتوانند کالاها را خریداری کنند که کارهای آن تا حد خوبی پیش رفته است.

طرح «مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها» از بیستم اردیبهشت ماه جاری از سوی دولت کلید خورد. با اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ها، یارانه جدید برای ۷۲ میلیون نفر (۲۳ میلیون خانوار) واریز شد که برای سه دهک اول ۴۰۰ هزار تومان و برای دهک‌های بین چهار تا ۹ نیز ۳۰۰ هزار تومان بود.وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که مسئولیت تعیین وضعیت اقتصادی خانوار و دهک‌بندی آنها را برعهده داشت از زمان آغاز اجرای طرح، سامانه‌ای را برای ثبت اعتراض مردم نسبت به دهک بندی اعلام و سازمان هدفمندی یارانه‌ها نیز امکانی را برای ثبت نام افراد جامانده فراهم کرد. البته هنوز نتایج بررسی اعتراضات از سوی وزارت رفاه اعلام نشده است.
چندی پیش عبدالملکی، وزیر سابق رفاه درباره نحوه اجرای این طرح توضیح داده و گفته بود «برنامه اصلی دولت که در متن قانون بودجه هم آمده، «کالابرگ الکترونیک» است که افراد با همان کارت بانکی به فروشگاه‌هایی مراجعه و مقدار مشخص کالا را با قیمت مشخص دریافت می‌کنند که بناست نرخ آن کالاها، قیمت قبل از افزایش‌ها باشد. این کار زیرساخت‌هایی نیاز دارد و مدتی به طول می‌انجامد که طبق برنامه دولت، دوماه است. دولت در حال کار بر روی جزئیات است و هرزمان نهایی شود از یارانه نقدی به کالابرگ الکترونیکی منتقل می‌شویم. »
رئیس جمهور نیز شنبه شب گذشته با حضور در رسانه ملی، به سوالی پیرامون وضعیت اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ها این گونه پاسخ داده است: «این طرح در راستای اجرایی کردن سیاست ریشه‌کن کردن فقر مطلق در دستورکار قرار گرفت. ما باید بتوانیم فاصله طبقاتی را بهبود ببخشیم.
نظام جدید یارانه‌ها گامی برای بهبود این شرایط است. ما همچنین دنبال هدایت منابع ارزی به سمت تولید و جلوگیری از واردات بی‌رویه هستیم. اصلاح اقتصادی یک گام ابتدایی است و ما دنبال سرمایه گذاری برای رشد اقتصادی هستیم. تا زمانی که وضع کالابرگ الکترونیک قطعیت پیدا نکند، حتما پرداخت نقدی یارانه را ادامه می‌دهیم.»
به گزارش ایسنا، علی شهیدی، جانشین معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز اخیرا پیرامون طرح اصلاح نظام یارانه‌ها و درباره راهکارهای کاهش تورم گفت: تورم‌های فعلی در اقتصاد ناشی از سه محل حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، رشد نقدینگی و افزایش قیمت کالاهای اساسی ناشی از جنگ اوکراین و روسیه است.
وی افزود: یکی از مهم‌ترین اعتراضات مردم در بحث یارانه‌ها این بود که پرداخت‌های یارانه‌ای جوابگوی افزایش قیمت‌ها نیست و متاسفانه این مسئله برای مردم به درستی تبیین نشد که تورم فعلی ناشی از سه محل مختلف است و پرداخت یارانه‌ها فقط یک بخش از تورم را پوشش می‌دهد.
جانشین معاون رفاه در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تورم عمومی کشور که در این سال‌ها به ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده و همچنین تورم ناشی از جنگ اوکراین و روسیه، خارج از پک یارانه‌ای بود که دولت پرداخت کرد.
شهیدی گفت: قرار است یارانه نقدی در قالب یک پلتفرم و بستر، به کالابرگ تبدیل شود و مردم با مراجعه به فروشگاه‌ها بتوانند کالاها را خریداری کنند که خوشبختانه کارهای آن تا حد خوبی پیش رفته، اما فارغ از بحث آماده شدن این بستر و پلتفرم، تبدیل پرداخت یارانه نقدی به کالابرگ خیلی فرقی نمی‌کند و تأثیری بر تورم نخواهد داشت.
وی افزود: تبدیل پرداخت یارانه نقدی به کالابرگ هرچند منجر به کاهش اندکی از رشد نقدینگی خواهدشد، اما به دلیل اینکه پول به شکلی غیر از ریال وارد چرخه اقتصادی می‌شود نهایتاً تأثیری بر تورم نمی‌گذارد.
جانشین معاون رفاه در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو، مدیریت مصرف مردم درباره برخی کالاها را ضروری دانست و در عین حال گفت: البته این موضوع معایب و محاسنی دارد که باید بیشتر درمورد آن بررسی و تحقیق کرد.
شهیدی معتقد است که پرداخت یارانه‌ها چه به شکل نقدی و چه به شکل کالابرگ به مردم، انحراف و فسادی ندارد چون مستقیماً و به صورت سیستماتیک به دست مصرف‌کننده اصلی می‌رسد.

 

ایجاد بازارهای جدید برای تولیدات تعاون کشور
رییس اتاق تعاون ایران گفت: با عضویت ایران در هیئت مدیره جهانی تعاون (ICA)، بازارهای جدیدی برای تولیدات بخش تعاون کشور ایجاد شده است.
بهمن عبداللهی با تشریح برنامه‌های ایران که به تازگی به عضویت سازمان جهانی (ICA) درآمده است، گفت: ایران به مدت ۴ سال به عنوان هیئت مدیره اتحادیه جهانی تعاون انتخاب شده است که توسعه همکاری‌های اقتصادی و ایجاد بازارهای جدید برای تولیدات بخش تعاون کشور از دستاوردهای این عضویت و انتخاب است.
وی افزود: تعامل با حدود ۱۱۰ کشور دنیا می‌تواند ظرفیت بزرگی را پیش روی ما قرار دهد که با شناسایی نیاز بازارهای این کشورها می‌توانیم مقاصد خوبی برای تولیدات محصولات کشاورزی، صنعتی داشته باشیم.
رییس اتاق تعاون ایران گفت: عضویت ایران در سازمان جهانی (ICA) با قدمت ۱۳۰ ساله و در شرایط تحریمی دستاوردی مهم برای کشورمان تلقی می‌شود.رییس اتاق تعاون ایران گفت: بهره‌مندی از تجارب تعاونی‌های دنیا و استفاده از ظرفیت و دانش کشورهای عضو را که تا به حال کشورمان از آن محروم بوده می‌توان از جمله این دستاوردها عنوان کرد، همچنین استفاده از فناوری‌های بخش تعاون اعضای این سازمان و آموزش آن به تعاون گران داخلی می‌تواند مفید واقع شود.

 

سالانه باید ۱۰ میلیون هکتار آبخیزداری در کشور اجرا شود
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه حداقل سالانه باید ۱۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در کشور اجرایی شود، گفت: ظرف ۱۰ تا ۱۱ سال تمام عرصه‌های آبخیز باید تحت پوشش عملیات آبخیزداری قرار گیرد.
سید جواد ساداتی‌نژاد افزود: با توجه به گستره کشور، باید مقیاس عملکرد در اراضی منابع طبیعی تغییر کند و منابع مالی جدید در این حوزه تامین شود.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه اعداد و ارقام کنونی در حوزه آبخیزداری کشور باید افزایش یابد، اظهار داشت: اجرای ۲ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در سال نسبت به ۹۰ میلیون هکتار اراضی که باید در آن آبخیزداری انجام شود، دوره اتمام کار را طولانی خواهد کرد.
وی تصریح کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و وضعیت تخریب اراضی، نیاز به تامین مالی جدید و سرعت در اجرای آبخیزداری در عرصه‌های آبخیز کشور داریم و طبیعت به ما اجازه نمی‌دهد که ۳۰ یا ۴۰ سال برای اتمام این طرح
صبر کنیم.
ساداتی نژاد گفت: امروزه با توجه به تغییرات آب‌وهوایی و سطح درختکاری در دنیا، نیاز است که سطح مقیاس برنامه‌ها در این زمینه نیز تغییر و گسترش یابد و کاشت چند میلیون اصله نهال دیگر گره‌گشا در کشور ما نیست.

 

قیمت جدید هر کیلوگرم سبوس۶ هزار تومان اعلام شد
سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نرخ جدید سبوس را هر کیلوگرم ۶ هزار تومان اعلام کرد.
در متن نامه رئیس سازمان حمایت به مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران آمده است: در خصوص تصمیم‌های جلسه بیست و هشتم خرداد ۱۴۰۱ مبنی بر تعیین قیمت سبوس و مابه‌التفاوت دستمزد آسیابانی به استحضار می‌رساند که با توجه به طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها و تغییر نرخ ارز ترجیحی نهاده‌های دامی و محصولات تولیدی و حسب تصمیمات متخذه در جلسات مربوطه مبنی بر ضرورت اصلاح قیمت سبوس، در برآوردهای قیمت شیرخام توسط این سازمان نرخ هر کیلوگرم سبوس معادل ۶۰,۰۰۰ ریال منظور شده است.
همچنین در خصوص قیمت آرد سال ۱۴۰۰ نیز اقدامات لازم معمول و قیمت و درصد تغییرات آن برآورد و اعلام شده که با احتساب قیمت گندم به ازای هر کیلوگرم به ترتیب ۶۶۵۰ و ۹,۰۰۰ ریال و با لحاظ قیمت سبوس به ازای هر کیلوگرم ۱۴ هزار ریال، درصد تعدیل قیمت انواع آرد نسبت به قیمت‌های مصوب قبلی ابلاغی بیست و چهارم شهریور ۱۳۹۸ دبیر کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان، به ترتیب ۲۸.۷۸ و ۱۳.۴ درصد برآورد و برای هر گونه اقدام لازم
اعلام می‌شود.

 

تفاهم‌نامه ۲ هزار میلیارد تومانی برای توسعه دانش بنیان‌های نفتی
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری از تفاهم‌نامه ۲ هزار میلیارد تومانی با شرکت ملی نفت برای توسعه شرکت‌های دانش بنیان خبر داد.
سیاوش ملکی‌فر در اولین رویداد توسعه همکاری‌های دانش بنیان در استقرار هوشمندسازی نظام توزیع گاز با اشاره به اینکه این صندوق علاوه بر پرداخت ۱۲ نوع تسهیلات به شرکت‌ها، ضمانت‌نامه‌ها، سرمایه‌گذاری‌ها و… نیز ارائه می‌کند، اظهار داشت: تفاهم‌نامه ۲ هزار میلیارد تومانی با شرکت ملی نفت داشتیم تا نقدینگی مانع از پرداخت تسهیلات و توسعه شرکت‌های دانش بنیان نباشد و این با موضوع با شرکت ملی گاز نیز قابل اجرا است.وی ادامه داد: این نه صندوق شرکت‌های کوچک و نه شرکت‌های بزرگ است و همه شرکت‌ها را تحت پوشش قرار می‌دهد.ملکی‌فر تاکید کرد: ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان منابعی است که دولت اختیار این صندوق داده شده و تنها در سال ۹۹، ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است. این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسیده است.وی با اشاره به اینکه تورم افزایش داشته و نیاز شرکت‌ها را به نقدینگی بیشتر می‌کند، در طرح‌های ملی به جای اینکه منتظر مراجعه شرکت‌ها باشیم، به نهادهای دولتی مراجعه می‌کنیم و کار را توسعه می‌دهیم.

 

الزام مراکز تجاری پایتخت به کاهش مصرف برق
مدیرعامل توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفت: مطابق دستور استانداری تهران، همه مراکز تجاری موظف‌اند با کاهش مصرف در بخش روشنایی، سرمایشی و استفاده از مولدهای اضطراری، مصرف برق خود را مدیریت کنند.
به نقل از شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ، کامبیز ناظریان اظهار داشت: تأمین برق پایتخت در ساعات اوج مصرف، نیازمند کاهش حداقل ده‌درصدی مصرف برق در بخش خانگی و تجاری است، برق ادارات و دستگاه‌های اجرایی پرمصرف، قطع و اسامی آنان برای اطلاع عموم، منتشر خواهد شد.وی ادامه داد: همه بخش‌های کارشناسی و عملیاتی این شرکت به‌صورت شبانه‌روزی در تلاش‌اند تا برق مصرفی مشترکان تهرانی بدون کوچک‌ترین اختلالی تأمین شود.وی گفت: با وجود اقدام‌های انجام شده، افزایش دمای هوا می‌تواند فشار زیادی بر شبکه توزیع برق وارد کند و به همین دلیل از همه مشترکان خانگی و تجاری درخواست داریم حداکثر صرفه‌جویی ممکن را در ساعات اوج بار (۱۲ الی ۱۸) به‌خصوص طی روزهای پیشرو به عمل‌آورند.ناظریان هشدار داد طی این هفته نیز همچون روزهای گذشته، برق ادارات و دستگاه‌های اجرایی که مصوبه هیئت دولت در خصوص الزام به کاهش حداقل ۳۰ درصدی مصرف برق در ساعات اداری و ۶۰ درصدی در ساعات غیر اداری را رعایت نکرده‌اند با جدیت و بدون اغماض، قطع خواهد شد.