حفظ بافت سنتی روستاها
حفظ بافت سنتی روستاها

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با تاکید بر حفظ بافت سنتی روستاها در اجرای طرح‌ها منجمله استفاده از مصالح منطقه در سنگفرش، تصریح کرد: تاکنون برای حفظ و احیای بافت با ارزش روستا، مطالعه و اقدام خوبی انجام شده است.اکبر نیکزاد در حاشیه بازدید از روند ساخت ۶۰ واحد خانه در روستای وحدت آق قلای  استان […]

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با تاکید بر حفظ بافت سنتی روستاها در اجرای طرح‌ها منجمله استفاده از مصالح منطقه در سنگفرش، تصریح کرد: تاکنون برای حفظ و احیای بافت با ارزش روستا، مطالعه و اقدام خوبی انجام شده است.اکبر نیکزاد در حاشیه بازدید از روند ساخت ۶۰ واحد خانه در روستای وحدت آق قلای  استان گلستان در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: این نهاد سال جاری ۴۰۰ هزار خانه برای روستاییان و ساکنان شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت را با محوریت مردم می سازد. این مسوول افزود: از این تعداد ، ۲۰۰ هزار واحد در قالب تولید مسکن و عمل به قول رییس جمهوری مبنی برساخت سالانه یک میلیون مسکن بوده که به این بنیاد واگذار شده است.نیکزاد ادامه داد: اکنون تمام تلاش بر این است که سرمایه گذاری در حوزه زیرساخت و مقاوم سازی خانه ها ضمن حفظ سیمای روستا، از تبدیل شدن به سیمای شهری جلوگیری شود.نیکزاد ادامه داد: در این راستا حوزه عمران روستایی و پژوهشکده بنیاد مسکن فعال شده و مطالعه های خود و طرح های به نتیجه رسیده را به استان ها ابلاغ می کند.رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در خصوص رفع مشکل مسکن اهالی روستای وحدت آق قلای گلستان گفت : با تزریق اعتبار متمم ساخت برای هر واحد بین ۶۰۰ تا ۵۵۰ میلیون ریال، بهره برداری این واحدها تا ۲ ماه آینده آغاز می شود.
وی گفت: با اسکان ۶۰ خانوار در این واحدها، خانه قدیمی در مخزن سد وشمگیر ، جمع آوری و فضا تحویل شرکت آب منطقه ای داده می شود.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی امروز از چند روستای ترکمن نشین گردشگرپذیر گلستان از جمله قره سو و چاپاقلی واقع غرب استان بازدید کرد.
بررسی روند پروژه هزار واحد مسکونی مرادآباد چابهار با حضور سرپرست جدید
در جلسه‌ای با حضور حسن احمدی نوری سرپرست جدید شرکت بازآفرینی شهری ایران، وضعیت پروژه ساخت هزار واحد مسکونی مرادآّباد چابهار مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران در این جلسه که به ریاست احمدی نوری سرپرست جدید شرکت و با حضور اعضای هیات مدیره ، معاونین و مدیرکل دفتر نظارت بر امور اجرایی و سرپرست دفتر راهبری و هدایت طرح های بازآفرینی شهری  شرکت و سارانی  نماینده اداره کل راه و شهرسازی جنوب  سیستان و بلوچستان (ایرانشهر)  تشکیل شد، روند اجرای پروژه هزار واحدی مرادآباد مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این جلسه احمدی نوری پس از استماع گزارش‌های مشاور و مسوولان ستادی شرکت دستورات و رهنموردهای لازم جهت پیشرفت و تسریع در روند اجرای پروژه را صادر کرد.
لازم به یادآوری است مرادآباد چابهار یک سکونتگاه غیررسمی در حاشیه شهر با جمعیت هفت هزار و ۲۳۴ نفر در قالب هزار و ۲۳۰ خانوار بوده است که به مرور زمان با کپرنشینی ایجاد و گسترش پیدا کرده است. برای رفع این معضل هم اکنون پروژه مسکن محرومان هزار واحدی مرادآباد چابهار در زمینی به مساحت ۳۶ هکتار با همکاری شرکت بازآفرینی شهری ایران به عنوان کارفرما و سازمان بسیج به عنوان مجری در حال احداث است. مساحت کل واحدهای این پروژه ۶۰ هزار متر مربع بوده و قرار است ظرف ماه‌های پیش رو آماده بهره‌برداری شود.

معاون مسکن و ساختمان:
خبرنگاران مالک واحد مسکونی مشمول دریافت مسکن ملی نیستند
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: اگر خبرنگار و هنرمندی قبل‌تر از امکانات دولتی برای خانه‌دار شدن استفاده کرده باشد و یا مالک خصوصی باشد نمی‌تواند مشمول تفاهمنامه ساخت مسکن بین وزارت راه و وزارت ارشاد شود.
محمودمحمودزاده درباره آخرین وضعیت مسکن خبرنگاران و اصحاب هنر و رسانه، توضیح داد: طبق تفاهمنامه‌ای که در دولت قبلی با وزارت ارشاد منعقد شد، ساخت ۱۰ هزار واحدمسکونی برای اصحاب رسانه و هنر در دستور کار است.
وی افزود: تاکنون حدود ۹ هزار نفر از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت راه معرفی شده است و حدود هزار نفر دیگر باقی مانده است. این افراد به پروژه های درحال احداث در سراسر کشور متصل می شوند  و واحدهای در حال ساخت به عنوان مسکن ملی، شامل این افراد خواهد شد.
وی تاکید کرد: کارمندان وزارت ارشاد مشمول این تفاهمنامه نمی شوند.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: این تلقیِ اشتباه وجود داشته که هر خبرنگار و هر هنرمندی شامل این طرح مسکنی می شود، در حالی که اینگونه نیست.
محمودزاده توضیح داد: شرایط تفاهمنامه ها به طور کلی یکی است؛ از جمله تفاهمنامه بین وزارت راه و وزارت ارشاد هم راستا با شرایط عمومی است که همه متقاضیان باید داشته باشند. بنابراین واجد شرایط بودن متقاضی لازم است و اگر فرم «ج»  افراد قرمز باشد نمی توانند در این طرح حضور داشته باشند.
وی توضیح داد: تفاوت تفاهمنامه‌ها تنها در این است که دستگاه‌های مربوطه کمک های ویژه‌تری را انجام می‌دهند تا مخاطبین با شرایط بهتری صاحب مسکن شوند ولی به معنای استثنا در واجد شرایط بودن به معنای قانونی آن نیست.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بر این اساس اگر خبرنگار و هنرمندی قبل تر از امکانات دولتی اعم از تسهیلات دولتی و مسکن دولتی استفاده کرده باشد و یا مالک خصوصی باشد نمی تواند مشمول این تفاهمنامه شود.
محمودزاده گفت: همچنین زنان مجرد به غیر از مجردان بالای ۳۵ سالِ خودسرپرست و سرپرست خانوار مشمول این طرح نمی‌شوند.  سابقه سکونت ۵ ساله در شهر مورد تقاضا نیز در این طرح‌وجود دارد و همچنین عدم وجود مالکیت خصوصی از دیگر شروط در معرفی خبرنگاران و اصحاب هنر به پروژه‌های در حال ساخت است.
برای رفع معضل مسکن در کشور طرح هایی از جمله طرح مسکن ملی و طرح ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی ارایه شده است.
طرح اقدام ملی مسکن برای ساخت ۴۰۰ هزار واحد تعریف شد. جزییات طرح ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی نیز قرار است به زودی اعلام شود.
به گزارش ایرنا، در ۹ مرداد ماه امسال با امضای تفاهمنامه وزارت راه و شهرسازی با وزارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مقدمات اجرای طرح ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی برای خبرنگاران و هنرمندان واجد شرایط، فراهم شد.