زهرا ایرانشاهی / رشد شاخصه های صنعت حمل ونقل، بیش از آنکه متاثر از عوامل داخلی این صنعت باشد، به فضای کلی اقتصاد کشور بستگی دارد. دلیل این امر این است که این صنعت پیشران در امر اقتصاد، حلقه اتصال صنایع دیگر نیز هست. بنابراین هرگاه شرایط اقتصاد کلان کشور دشوار باشد و […]
زهرا ایرانشاهی /
رشد شاخصه های صنعت حمل ونقل، بیش از آنکه متاثر از عوامل داخلی این صنعت باشد، به فضای کلی اقتصاد کشور بستگی دارد. دلیل این امر این است که این صنعت پیشران در امر اقتصاد، حلقه اتصال صنایع دیگر نیز هست. بنابراین هرگاه شرایط اقتصاد کلان کشور دشوار باشد و چرخ سایر صنایع با مشکل بچرخد، صنعت حمل ونقل نیز به عنوان واسط حمل کالاها و مسافران نمی تواند رسالت خود را به درستی به سرانجام برساند.
این در حالی است که به رغم وجود تحریم های ظالمانه و شیوع کوید۱۹، حالا با رعایت کامل نکات بهداشتی و با تلاش متخصصان داخلی، این صنعت در دو حوزه تعمیر و نگهداری و ساخت قطعات مورد نیاز خود و همچنین حمل ونقل کالا، درخشیده است.
چنین اتفاقی، قطعا در گرو رشد مشارکت بخش دولتی و خصوصی حاصل شده است و می تواند چراغ امیدی باشد که در صورت پیگیری آن در دوره پسابحران، نویدبخش رشد واقعی صنعت نیمه جان حمل ونقل باشد.
بر اساس آمار منتشر شده در سایت سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای کشور، از ۲۵ اسفند ماه تا ۱۴ فروردين ماه حمل محمولات كشاورزي، دامي و مواد غذايي و كالاهاي ضروري مورد نياز مردم، بالغ بر يك ميليون و ۶۷۰ هزارتن مي باشد كه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل بيش از۶ ۳ درصد افزايش داشته است.
این در حالی است که چنین رشدی در سایر شقوق حمل ونقل نیز وجود دارد. در همین ارتباط رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای کشور با بیان اینکه بندر امام خميني (ره) با ۵۳ درصد كالاهاي اساسي بيشترين و بندر اميرآباد با ۱۶ درصد رتبه دوم را در اين خصوص به خود اختصاص داده اند، گفت: بندر چابهار با افزایش چشمگیر ورود حمل کالاهای اساسی با ۱۰ درصد رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.
عبدالهاشم حسن نیا، بابیان این که براي تامين كالاهاي اساسي مردم تمهيدات ويژه اي اتخاذ شده است، افزود: فارغ از محموله هايي كه در طي سال به كشور ورود پيدا كردند ، كشتي هاي زيادي منتهي به اواخر اسفند و فروردين ماه وارد شدند كه اين وضعيت همزمان با شرايط خاص كشور به لحاظ گسترش بيماري كرونا و اتخاذ تدابير مختلف براي مهار اين بيماري بوده است.
اين در حالي است كه معمولا در طي همين ايام و بويژه در فروردين ماه به علت شرايط ايام نوروز همه ساله حمل كالاها به كمترين ميزان خود مي رسند که امسال با تدابير وزیر راه و شهرسازي و مساعدتهاي معاونتهاي انتظامي اقتصادي وزارت كشور و رئیس پليس راهورو پليس راه كشور و ساير عزيزان كشوري و انتظامي ذي ربط، فضاي ايجاد جلوه ديگري از مجاهدت قهرمانان عرصه حمل و نقل جاده اي كشور در كنار مجاهدت تلاشگران عرصه سلامت كشورمهيا شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین در ادامه یادآور شد: تلاشگران حمل و نقل جاده ای كشور و به ويژه رانندگان عزيز به دور از خانواده هاي خود و توام با نگراني هايي كه هر فردي براي اعضاي خانواده خود و خودش در اين ايام دارد، گمنام و بي ادعا ، بدون اينكه چندان ذكري از خدماتشان شود در کنار حافظان سلامت ، حماسه ديگري را خلق كردند و نگراني هاي مربوط به چگونگي حمل كالاهاي اساسي وارد شده به كشور را برطرف نمودند.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای یاد آور شد: خوشبختانه با نگاه ملي كه در خصوص ضرورت فعاليت ناوگان عمومي كالا و مسافر در كشور وجود دارد، مشكلي در خصوص حمل و نقل انواع كالاها از جمله كالاهاي ضروري مردم وجود ندارد و ناوگان باري مشكلي در تردد در راههاي كشور ندارند و امید آن است، شاهد موارد جزيي برخوردها و ناملايمات تحميل شده به رانندگان فداكارمان در روزهاي اول طرح كاهش زنجيره انتقال بيماري كرونا نباشيم.
معاون وزیر راه و شهرسازی، درباره رفتار خصمانه اشرار در جاده ایرانشهرکه منجر به از دست رفتن مرحوم محمدتقی مهابادی یکی از رانندگان شریف کشورمان شد، نیز سخن گفت و افزود: این راننده در صف مقدم حمل تجهیزات بیمارستانی و کالاهای اساسی موردنیاز هموطنان خود در ایام پیکار با کرونا خدمت میکرد.
حسن نیا همچنین اظهار تأسف و تأثر نمود و در پیام تسلیت ضمن ابراز همدردی با خانواده مرحوم مهابادی، اظهار داشت: بی شک آن مرحوم و تمامی رانندگان تلاشگر ناوگان حمل و نقل عمومی جزء خانواده بزرگ وزارت راه و شهرسازی و تحت حمایت این وزارتخانه محسوب می شوند.
گفتنی است که یقیناً در کنار کادر درمانی کشور، نقش پررنگ رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی در جابجایی کالاهای ضروری هموطنان در این برهه زمانی خاص در کارنامه افتخار آمیز این غیورمردان ثبت و ضبط خواهد شد.