همزمان با مراسم صد و پنجاهمین سالروز تولد گاندی بخشی از خاکستر جسد او که در یک بنای یادبود نگهداری میشد دزدیده شد. پلیس احتمال میدهد این اقدام کار همان قماش افرادی باشد که حدود هفتاد سال پیش گاندی را ترور کردند. ژانویه سال ۱۹۴۸ و پس از ترور مهاتما گاندی جسدش سوزانده شد […]
همزمان با مراسم صد و پنجاهمین سالروز تولد گاندی بخشی از خاکستر جسد او که در یک بنای یادبود نگهداری میشد دزدیده شد. پلیس احتمال میدهد این اقدام کار همان قماش افرادی باشد که حدود هفتاد سال پیش گاندی را ترور کردند.
ژانویه سال ۱۹۴۸ و پس از ترور مهاتما گاندی جسدش سوزانده شد و بخشی از خاکستر آن در بنای یادبودی در شهر پرادیش در هند مرکزی نگهداری میشد. خاکستر گاندی تقریبا در سالروز تولد او دزدیده شده و عاملان این کار که هنوز شناسایی و دستگیر نشدهاند بر تصویری از او عبارت «خیانتکار» را نوشتهاند.
از مهاتما گاندی به عنوان پدر هند، قهرمان ملی و پرچمدار مبارزات ضداستعماری و استقلالطلبانه در آسیا یاد میشود. او دوم اکتبر ۱۸۶۹ به دنیا آمده و به مناسبت صد و پنجاهمین سالروز تولدش مراسم مختلفی در هند و چند کشور دیگر برگزار شده است.
برخی مقامات هندی احتمال دادهاند دزدیدن خاکستر گاندی کار کسانی باشد که در قتل او دست داشتهاند. قاتل گاندی یک هندوی افراطی به نام ناتورام قادسی بود که با شلیک سه گلوله او را از پای درآورد. قتل گاندی که مظهر پرهیز از خشونت و مبارزه مسالمتآمیز محسوب میشود تا مدتها لکه ننگی بر دامن پیروان آئین هندو به شمار میرفت که اکثریت جمعیت هند را تشکیل میدهند.
این وضعیت با به قدرت رسیدن نارندرا مودی، از رهبران حزب هندو و ملیگرای «بهاراتیا جاناتا» در سال ۲۰۱۴ تغییر کرد. مودی و حامیانش در انتخابات پارلمانی ماه مه امسال موفق شدند اکثریت کرسیها را از آن خود کنند و او برای یک دوره دیگر نخستوزیر هند باقی میماند. باوجود این پیروزی در دوره نخستوزیری مودی رشد اقتصادی در هند کاهش یافته و دولت در اشتغالزایی و اصلاح نظام آموزشی ناکام مانده است.
نارندرا مودی همچنین به داشتن تمایلات ملیگرایانه افراطی، اقتدارگرایی و بیتوجهی به حقوق شهروندی متهم میشود. منتقدان میگویند سیاست «هندو نخست» حزب حاکم به معنای نادیده گرفتن حقوق دیگر ساکنان شبه جزیره است که به مذاهب دیگر اعتقاد دارند.
در سالهای اخیر شماری از هندوهای افراطی خواستار ساخت و نصب مجسمهای از قاتل گاندی و وارد کردن آئین هندوئیسم به عنوان مذهب رسمی هند در قانون اساسی این کشور شدهاند. مهاتما گاندی در زمان حیات نیز به خاطر جانبداری از سکولاریزم و مخالفت با دخالت دین در سیاست از چهرههای منفور هندوهای افراطی بود.
تولد گونهای میمون نادر
در باغ وحش استرالیا
یکی از نادرترین گونههای میمون در باغ وحش شهر سیدنی در استرالیا به دنیا آمد. این گونه میمون که «فرانسوا لانگور» نام دارد و برای موهای نارنجی رنگش مشهور است، هفته گذشته در باغ وحش سیدنی متولد شد. مسئولان باغ وحش هنوز نامی برای میمون نر انتخاب نکردهاند. خطر انقراض، گونه میمون «فرانسوا لانگور» را تهدید میکند. این گونه میمون که تنها در چین و ویتنام زندگی میکند با خطر شکار در این کشورها روبرو است. تخریب گسترده زیستگاههای این گونه میمون یکی دیگر از عواملی است که نسل آن را تهدید میکند.
به گزارش یورونیوز، جین مارشال، یکی از مسئولان باغ وحش سیدنی در مورد تولد گونه میمون «فرانسوا لانگور» میگوید: «مشاهده فرانسوا لانگورها در طبیعت وحشی به ندرت اتفاق میافتد، حالا مشاهده یک نوزاد از این گونه، نادرتر هم هست.» رنگ نارنجی موهای میمون متولد شده تنها چند هفته باقی میماند و رنگ موهای او پس از آن مانند مادرش تیره میشود. باغ وحش سیدنی تخمین میزند که تنها ۳۰۰۰ میمون فرانسوا لانگور در طبیعت زندگی میکنند.