خاک‌خواری جدیدترین خوردنی محبوب قاچاقچیان!
خاک‌خواری جدیدترین خوردنی محبوب قاچاقچیان!
قاچاق خاک و ماجراها و حاشیه‌هایش به دهه 80 برمی‌گردد. دورانی که خاک جنوب ایران راهی امارات و قطر می‌شد. بعد از جنوب گویی نوبت به شمال کشور و جنگل‌های هیرکانی رسیده. خاکی که به روایت محلی‌ها هر 10کیلوگرمش تا 40هزار تومان هم خریدوفروش می‌شود

سرویس اجتماعی

فقط خاک در این کشور خرید و فروش نمی‌شد که به لطفِ همتِ وافرِ قاچاقچیان، مدتی است که به لیستِ خوردنی‌های محبوب
اضافه شد!

خاک ایران گران شده است، اما برای مردم ایران، قیمت‌های سرسام‌آور مسکن در سالهای گذشته این موضوع را اثبات می‌کند.
حداقل در ۱۰ سال گذشته بار‌ها درباره قاچاق خاک جنوب ایران اخباری منتشر شده که البته بعد هم تکذیب شده است. اما واقعیت این است که به‌رغم اینکه برخی مسئولان علاقه‌ای به ورود به این‌گونه خبر‌ها ندارند، اما خاک بعضی از شهر‌های جنوبی ایران در حال قاچاق شدن است. اما حالا قاچاق خاک شهر‌های شمالی هم به داستان تاراج خاک در ایران اضافه شده است؛ هم برای مصرف داخلی و هم کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس.
چند روز پیش بود که هیاهوی هیولاهای آهنی به هوس بوی خاک گوش «اروت» را کَر کرد. بعد از چوب این‌بار نوبت به خاک رسیده بود. خاکی که محلی‌ها «سیاه» می‌نامندش و امید هر گیاه خشکیده‌ای است برای شکوفه زدن. خاکی به‌جا مانده از انباشت چندصدساله برگ درخت‌ها که حالا بدل شده‌اند به کود طبیعی.
خبری از چندوچون توافق میان آب‌منطقه‌ای و پیمانکاری که برنده مزایده شده نیست. اینکه با کسر سود پیمانکار چه نرخی برای خاک استخراج شده از آب‌بندان تعیین شده است. به گفته یکی از فعالان محیط‌زیست منطقه بی‌شک سود پیمانکار میلیاردی است اما اطلاعی از نرخ تعیین شده برای خاک در دسترس نیست. نرخی که عرف بازار، کاربری خاک و میزان غنی‌ بودن خاک، آن را مشخص می‌کند.
خاک‌های به جا مانده از سال‌های دور و تلنبار شدن املاح ارزشش را بالا می‌برد. خاکی که حالا ته آب‌بندان اروت جاخوش کرده و می‌‎تواند مرهمی باشد بر هیرکانی. جنگل‌هایی که دودهه‌ای است زمانی با قاچاق دست‌وپنجه نرم می‌کنند و گاهی با ویلاسازی‌ها. آتش‌سوزی‌ها، تخریب‌ها و تجاوز به حریم جنگل‌ها، چرای دام و … هم سال‌هاست زخم زده بر جان‌شان.
بلایی که از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار جنگل‌های شمال اکنون تنها یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار آن باقی مانده.خریدوفروشی غیرقانونی که به استناد مصوبه مجلس ممنوع است. مجلس دهم انتقال و فروش خاک را ممنوع اعلام کرد و برایش مجازاتی در نظر گرفت. طبق مصوبه ۳۱تیر ۹۷ ماده ۲۷ لایحه حفاظت از خاک ۱۷۱ رأی موافق، ۱۲ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع به خود دید.
مجوز وزارت صمت به پیمانکار بدون تایید منابع طبیعی

قاچاق خاک و ماجراها و حاشیه‌هایش به دهه ۸۰ برمی‌گردد. دورانی که خاک جنوب ایران راهی امارات و قطر می‌شد. بعد از جنوب گویی نوبت به شمال کشور و جنگل‌های هیرکانی رسیده. خاکی که به روایت محلی‌ها هر ۱۰کیلوگرمش تا ۴۰هزار تومان هم خریدوفروش می‌شود.
خریدوفروشی غیرقانونی که به استناد مصوبه مجلس ممنوع است. مجلس دهم انتقال و فروش خاک را ممنوع اعلام کرد و برایش مجازاتی در نظر گرفت. طبق مصوبه ۳۱تیر ۹۷ ماده ۲۷ لایحه حفاظت از خاک ۱۷۱ رأی موافق، ۱۲ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع به خود دید و اما مجازات‌ این جرم؛ مرتکب به یک یا دو مورد از مجازات تعزیری درجه (۵) محکوم می‌شود. اگرچه تشخیص ماده معدنی برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است. در ادامه این لایحه تاکید می‌شود برای خروج خاک معدنی از کشور اخذ مجوز توسط وزارت مذکور الزامی است.
ماده قانون و مصوبه‌ای که گویی کارساز نبوده و خبرها از فروش خاک هیرکانی می‌گویند اما این‌بار زیر سایه لایروبی. «یگان حفاظت جلوی این کار را گرفت.» به گفته فرمانده یگان حفاظت از منابع طبیعی ساری جلوی کار پیمانکار گرفته شده است. سرهنگ مجید ذکریایی می‌گوید یگان حفاظت اجازه خاکبرداری را نداده است. «وزارت صمت به پیمانکار مجوز داده بدون تایید منابع طبیعی!» به گفته ذکریایی برداشت خاک از اراضی
جنگلی ممنوع است.
منابع طبیعی در موافقت مشروطش با آب منطقه‌ای تاکید داشته یکی، دو دستگاه بیل‌مکانیکی یا لودر در محل رفت‌وآمد نداشته باشند. موافقت و قول‌وقرارهایی که مخالفت‌ محلی‌ها را به خود دید و نهایتا لایروبی مسکوت ماند. به گفته معاونت حفاظت منابع طبیعی حالا آب منطقه‌ای موافقت کرده با لایروبی و خروج خاک بدون هماهنگی منابع طبیعی.
موافقت سال ۹۸ را آب منطقه‌ای زیر پا گذاشت!
بیل‌های مکانیکی به جان آب‌بندان افتاده‌اند برای استخراج خاکی که در میان محلی‌ها به خاک سیاه شهره است. صدای بیل‌مکانیکی‌ها که در «اروت» پیچید صحبت از لایروبی به میان آمد اگرچه اهالی واهمه فروش خاک را داشتند. خاکی که به گفته معاونت حفاظت منابع طبیعی
فروشش ممنوع است.
موسی مقیمی از توافق مشروط میان منابع طبیعی و آب منطقه‌ای می‌گوید. موافقتی مشروط مبنی بر اینکه خاک از عرصه خارج نشود. «این خاک به درد جنگل می‌خورد. یکی از شروط این موافقت قطع نشدن نهال‌ها و درخت‌ها بود. یکی از موارد موردنظر منابع طبیعی عدم تردد ماشین‌آلات از جاده اصلی تا آبگیر بوده.»
منابع طبیعی در موافقت مشروطش با آب منطقه‌ای تاکید داشته یکی، دو دستگاه بیل‌مکانیکی یا لودر در محل رفت‌وآمد نداشته باشند. موافقت و قول‌وقرارهایی که مخالفت‌ محلی‌ها را به خود دید و نهایتا لایروبی مسکوت ماند. به گفته معاونت حفاظت منابع طبیعی حالا آب منطقه‌ای موافقت کرده با لایروبی و خروج خاک بدون هماهنگی منابع طبیعی.
همه مخالفان؛ دادستانی، محیط‌زیست
و منابع طبیعی
چند ساعتی از قُرق‌شکنی بیل‌های مکانیکی نگذشته بود که خبر به گوش منابع طبیعی رسید. منابع طبیعی دست‌به‌کار شد برای توقف پروژه‌ای که استارت خورده بود. به گفته معاونت حفاظت منابع طبیعی در ابتدای کار جلسه‌ای با دادستان مرکز استان برگزار شده است. «دادستان مرکز استان اعلام کرد ظرف یک هفته موافقت یا مخالفت‌شان را با این مسأله اعلام خواهند کرد.»
مقیمی از نشست با آب منطقه‌ای هم می‌گوید؛ برای بررسی شرایط. «منابع طبیعی مخالفتش را درخصوص برداشت و خروج خاک و لایروبی اعلام کرد.» به گفته مقیمی محیط‌زیست استان هم با منابع طبیعی هم‌عقیده بوده و مخالفتش را اعلام کرده است. «در حال حاضر هیچ عملیاتی
انجام نمی‌شود.»
به گفته مقیمی در این پروژه شاید برخی از نهال‌ها در اثر تردد ماشین‌آلات زخمی شده باشند. «در صورت ادامه این عملیات بی‌شک جنگل آسیب‌های زیادی خواهد دید. دادستانی هم مخالف بود برای همین کار توسط مراجع قضائی متوقف شد. این محدوده جزو منابع ملی است و بهره‌برداری از آن ممنوع است.»
اقدامات اخیر در راستای همان مجوزها بوده. در حال حاضر اداره کل منابع‌طبیعی باوجود مجوزهای قبلی، موضوع را در حوزه قضائی مطرح کرده است. جلسه مشترکی به منظور بررسی در حوزه آب و منابع‌طبیعی، تشکیل و مقرر شد یک هفته عملیات لایروبی متوقف شود. پس از کارشناسی، تصمیم‌گیری نهایی عملیاتی می‌شود.»
همه‌چیز قانونی است و در قالب ضوابط
آب‌بندان «اِروِت» جاخوش کرده در منطقه‌ای جنگلی-کوهستانی چهاردانگه. منطقه‌ای که کم‌آبی جزو ذاتش شده و تشدید کم‌آبی‌ها در سال‌های خشک و کم‌آب زخم ناسوری است بر تنش. به گفته مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران، دهیاری و اهالی درخواست لایروبی داشتند. «سال ۹۷ دهیاری و اهالی درخواست لایروبی آب‌بندان را به اداره منابع آب شهرستان ارائه کردند.»
جواد طوسی از تایید موضوع توسط جهاد کشاورزی برای تامین آب منطقه می‌گوید. به گفته طوسی در همان دوره مجوزهای اداره کل حفاظت محیط‌زیست و اداره کل منابع طبیعی استان صادر شده. اتفاقی که سال ۹۸ افتاده و مجوزها برای دهیاری صادر شده است. «به دلایلی لایروبی در آن سال انجام نشد.»
به گفته مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران مجددا درخواست‌هایی مطرح شده است. «با استناد قانون بودجه ۱۴۰۱ و با توجه به مجوزهای صادرشده قبلی، مزایده برگزار شد. نهایتا با یک شرکت پیمانکار در چارچوب ضوابط قرارداد منعقد شده است.»
مبنای قانون همان تهاتر خاک با لایروبی است
برگزاری مزایده لایروبی آب‌بندان‌ها و رودخانه‌ها مطابق قانون به آب منطقه‌ای سپرده شده است، اما موضوع مجوز خروج خاک طبق قوانین به اداره کل صمت سپرده شده است. به گفته مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آبمنطقه‌ای مازندران در موضوع آب‌بندان اِروِت مطابق این اصل مجوزها توسط آب منطقه‌ای و صمت صادر شده است.
به گفته طوسی در لایروبی‌ها خاک مازادِ حاصل از لایروبی باید خارج شود. «در این فرآیند فلسفه و مبنای قانون همان تهاتر خاک با لایروبی است، اما در این آب‌بندان با توجه به شروع نشدن لایروبی هنوز خاک خارج نشده است.» با استناد به گفته‌های طوسی در محوطه داخل آب‌بندان درختان ارزشمند جنگلی وجود ندارد. «درختی هم تاکنون قطع نشده و قرار نیست درخت‌های توسکا
قطع شوند.»
طوسی با تاکید بر اینکه قبلا تمامی مجوزها از ادارات کل منابع طبیعی و حفاظت محیط‌زیست صادر شده، می‌گوید: «اقدامات اخیر در راستای همان مجوزها بوده. در حال حاضر اداره کل منابع‌طبیعی باوجود مجوزهای قبلی، موضوع را در حوزه قضائی مطرح کرده است. جلسه مشترکی به منظور بررسی در حوزه آب و منابع‌طبیعی، تشکیل و مقرر شد یک هفته عملیات لایروبی متوقف شود. پس از کارشناسی، تصمیم‌گیری نهایی عملیاتی می‌شود.»
نیسانی یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
قبل از بالا کشیدن قیمت ارز و محدود شدن واردات خاک مصرفی کشور وارداتی بود. به گفته صاحب یزدانی بخشی از این خاک‌های وارداتی از سریلانکا و هند وارد ایران می‌شدند. این تولیدکننده گل‌های تزئینی می‌گوید بخشی از خاک‌های وارداتی را مربوط به اروپای شرقی می‌داند. «بیشتر از آلمان، فنلاند و … بودند اما مرغوب‌ترین خاک از کانادا وارد می‌شد.»
خاک‌های وارداتی اغلب از مبادی رسمی و از کمرگ وارد کشور می‌شدند. خاک‌هایی که چند وادرکننده محدود به خود می‌دیدند. «واردکنندگان به تعداد انگشتان دو دست نمی‌رسیدند و اغلب از تهران خاک را به سایر استان‌ها می‌فرستادند.»
به گفته یزدانی در همان دوره‌ای که واردات خاک داشتیم هم چیزی حدود ۵درصد از خاک جنگل‌ها استفاده می‌شد. «این مقدار اغلب توسط تولیدکنندگان سنتی حاشیه جنگل‌ها استفاده می‌شد. اغلب هم در جنگل‌های غرب مازندران این اتفاق می‌افتاد.»
به گفته این تولیدکننده بالا رفتن قیمت ارز، نرخ خاک ۶۰هزار تومانی وارداتی را به ۲میلیون تومان رسانده.«خاک کانادا که مرغوب هم بود ۱۱۰هزار تومان خریداری می‌شد و حالا کیلویی ۳میلیون تومان هم نمی‌دهند. برای همین به خاک جنگل‌های شمالی رو آورده‌اند.»
به گفته این تولیدکننده گاهی اوقات خاک جنگل فروخته می‌شود و زمانی برگ‌های خشک شده کف جنگل‌هاست. «برگ‌های خشک و پوسیده شده جنگل‌ها به اندازه یک کیسه آرد حدود ۲۵تا ۳۰هزار تومان خرید و فروش می‌شود البته داخل استان. خاک را هم نیسانی یک تا یک‌میلیون و ۵۰۰ می‌فروشند.»
در منطقه نوبندیان، سیستان و بلوچستان در نزدیکی بندر چابهار، هفت منطقه برای جمع‌آوری خاک ساخته شده. خاک‌هایی که بار کامیون‌ها سوار کشتی‌ها می‌شوند برای رسیدن به دبی. «خاکی که از نوبندیان قاچاق می‌شود، خاک کشاورزی است. شنیده‌ام هر کامیون آن ۸ دلار فروخته می‌شود.» به گفته کهرم خاک صنعتی حاوی سرب و روی از استان فارس به کشورهای حوزه خلیج‌فارس قاچاق می‌شود.
خاک جنوب ۸دلار؛ خاک شمال کیلویی ۵هزار تومان
خاک کشاورزی و معدنی از شمال و جنوب کشور قاچاق می‌شود. خبری که مهر ۹۹ مشاور رئیس سازمان محیط‌زیست ایران از آن گفت. اسماعیل کهرم در آن دوره گفته بود خاک شمال در تهران به فروش می‌رسد و خاک جنوب در کشورهای حوزه خلیج فارس. «خاک کشاورزی و معدنی از سیستان و بلوچستان و فارس به کشورهای حوزه خلیج‌فارس قاچاق می‌شود.»
کهرم گفته بود در منطقه نوبندیان، سیستان و بلوچستان در نزدیکی بندر چابهار، هفت منطقه برای جمع‌آوری خاک ساخته شده. خاک‌هایی که بار کامیون‌ها سوار کشتی‌ها می‌شوند برای رسیدن به دبی. «خاکی که از نوبندیان قاچاق می‌شود، خاک کشاورزی است. شنیده‌ام هر کامیون آن ۸ دلار فروخته می‌شود.» به گفته کهرم خاک صنعتی حاوی سرب و روی از استان فارس به کشورهای حوزه خلیج‌فارس قاچاق می‌شود.
خاک استان‌های شمالی هم کیلویی به فروش می‌رسد. خاک‌هایی که برای حاصلخیزی باغچه‌ها راهی تهران می‌شوند. کهرم ۱۱ مهر ۹۹ گفته بود؛ در میدان ونک تهران یک خاور خاک جنگل‌های شمال کیلویی پنج هزار تومان به فروش می‌رسد. پیش‌تر هم خبرگزاری دانشجویان ایران از فروش خاک جنگل‌های شمال در بسته‌های ۱۰ کیلویی خبر داده بود. یکی از قاچاقچیان خاک به این خبرگزاری گفته بود: خرید و فروش خاک‌های جنگلی در چند ماه اخیر رونق مناسبی پیدا کرده. این موضوع در بهار و تابستان هر سال بهتر از نیمه دوم سال است.
وزارت صمت به پیمانکار مجوز داده بدون تایید منابع طبیعی
فروش خاک هرازگاهی خبرساز می‌شود و دوباره به فراموشی سپرده می‌شود. داستان تکراری که امروز به ماجرای هیرکانی نه شروع می‌شود نه خاتمه می‌یابد. سال ۹۵ بود که رئیس سابق سازمان حفاظت و محیط‌زیست از قاچاق گسترده خاک جنوب گفت. معصومه ابتکار آن سال‌ها درباره قاچاق خاک جزیره هرمز هشدار داده بود. هشداری که بی‌پاسخ نماند و حسین هاشمی‌ تخته‌پرور اعلام کرد اولین‌بار است موضوع قاچاق خاک هرمز را می‌شنود.
نماینده سابق بندرعباس تاکید کرده بود فروش خاک این منطقه قانونی است. تخته‌پرور گفته بود خاک معدن جزیره به شکل قانونی فروخته می‌شود و ۴۰درصد سود فروش به مردم می‌رسد. قبل از آن هم به سال ۹۰رئیس پیشین هیأت‌مدیره کارخانه پودر خاک سرخ هرمز گفته بود؛ براساس توافق شرکت پودر خاک سرخ با شرکت پاکستانی و هندوستانی ۲۵تن پودر خاک سرخ صادر شده.
به غیر از آن ۵۰تن کلوخه خاک سرخ این کارخانه هم به عنوان نمونه به این کشورها صادر شده بود. به گفته مهدی خزعلی این محموله‌ها برای مقایسه و رقابت با نمونه خاک سرخ مصنوعی چین ارسال می‌شود. خزعلی گفته بود در صورت پذیرفته شدن ماهانه ۱۰۰تا۱۵۰ تن پودر خاک سرخ هرمز به پاکستان و هند
صادر می‌شود.
۵سال بعد در سال ۹۵ خزعلی هرگونه صادرات خاک هرمز را نفی کرد. او اخبار منتشرشده را دروغ اعلام کرد. او گفته بود؛ هیچ ثبت صادراتی در بندر هرمز انجام نشده است. اگر کسی ادعای قاچاق خاک را دارد آن را اثبات کند. تنها صادرات طی سال‌ها ارسال ۲۰تن به پاکستان و یک شناور ۵۰۰ تنی به کویت بوده است.»

 

 

ایجاد مقطع دکترای حرفه‌ای برای گروه‌های توانبخشی ضروری است
رییس انجمن اپتومتری ایران خواستار ایجاد مقطع دکترای حرفه ای برای گروه‌های توانبخشی از جمله اپتومتری شد.
جواد ملایی در بیست و چهارمین کنگره سراسری انجمن علمی اپتومتری ایران در مرکز همایش‌های رازی در خصوص مشکلات جامعه اپتومتری، گفت: یکی از مشکلات جامعه اپتومتری و گروه‌های توانبخشی ارتقا جایگاه علمی است.
وی افزود: جامعه اپتومتری، خواستار دکترای حرفه‌ای است و اجازه دهید با ارتقای این رشته جوانانی که علاقمند به علم و دانش هستند، بتوانند پیشرفت کنند. الان در سند ابلاغی سیاست‌های کلی سلامت و برنامه ۵ ساله توسعه بر جایگاه رشد علمی کشور تاکید شده و بناست ما رتبه اول علمی خاورمیانه در دنیا باشیم.عضو مجمع عمومی نظام پزشکی کشور عنوان کرد: پاکستان، عربستان و خیلی از کشورهای خاورمیانه از لحاظ علمی از ما عقب تر هستند اما دکترای حرفه‌ای دارند چرا کشور ما با این سطح علمی قوی اهمیتی به دکترای حرفه‌ای نمی‌دهد.
وی ادامه داد: عده زیادی از اپتومتریست ها و فیزیوتراپیست ها برای گرفتن دکترای حرفه‌ای به پاکستان می‌روند و با این کار ارز از کشور خارج می‌شود و در نتیجه هزینه زیادی متحمل می‌شویم.ملایی افزود: ما به وزیر بهداشت قبلی پیشنهاد دادیم برای گروه‌های توانبخشی در کشور دانشگاه دکترای حرفه‌ای ایجاد کنند که با این کار هم جوانان ما رشد علمی پیدا می‌کنند و در خاورمیانه شاخص می‌شویم و هم از کشورهای دیگر مثل افغانستان، عراق و تاجیکستان برای تحصیل وارد ایران می‌شوند و ارزآوری ایجاد می‌شود.
مدیر کل اجتماعی سازمان نظام پزشکی کشور ، یکی دیگر از مشکلات جامعه اپتومتری را مسئله بیمه‌ها برشمرد و گفت: با اینکه رشته اپتومتری از سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت مجوز دارند، باز بیمه‌ها به دلیل مسائل اقتصادی برای اینکه هزینه عینک را نپردازند می‌گویند ما نسخه اپتومتریست ها را قبول نداریم در صورتی که تا سال گذشته یکی از بیمه‌های تکمیلی ما قرارداد داشت ولی امسال به ما نامه زدند و قرارداد را لغو کردند.ملایی، ضمن تشکر از رئیس کل سازمان نظام پزشکی و معاون اجتماعی و امور مجلس سازمان نظام پزشکی در رسیدگی به مشکلات جامعه اپتومتری از متولیان حوزه سلامت، خواستار توجه و رسیدگی به مشکلات اپتومتریست ها شد.

فرونشست زمین در خیابان سپاه
رییس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ اعلام کرد: زمین در مسیر جنوب به شمال خیابان سپاه نشست کرد.سرهنگ علی اصغر شریفی گفت: در ساعت ۷:۴۰ صبح روز پنجشنبه در مسیر جنوب به شمال خیابان سپاه بعد از خیابان انقلاب، نشست زمین رخ داده است.
وی افزود: در این مسیر به علت ایمن سازی در محل حادثه، محدودیت ایجاد شده است.سرهنگ شریفی اظهار داشت: عوامل امدادی و پلیس راهور منطقه ۷ در محل حضور دارند و مشغول روان سازی ترافیک و اقدامات ایمنی خود هستند.

ضربه سنگین بر پیکره سازمان جاسوسی موساد
سازمان اطلاعات فراجا در اطلاعیه ای از دستگیری سرکرده و اعضای یک شبکه جاسوسی وابسته به رژیم جعلی صهیونیستی خبر داد.
در این اطلاعیه آمده است: با اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان (عج) در سازمان اطلاعات فراجا یک شبکه جاسوسی وابسته به رژیم جعلی اسرائیل شناسایی و دستگیر شد.اعضای این شبکه جاسوسی به ترغیب سرکرده یکی از گروه های تجزیه طلب که سابقه مزدوری رژیم صهیونیستی را دارد، اقدام به ارتباط گیری با سرپل سازمان جاسوسی موساد کرده اند، اعضای شبکه ۵ نفره جاسوسی دستگیر شده، با وعده های متعدد از جمله مسایل مالی داده شده از سوی سازمان جاسوسی موساد، نسبت به جمع آوری اطلاعات از مناطق مهم و حیاتی کشور اقدام می کردند که خوشبختانه از لحظه اولیه ارتباط گیری تمام تحرکات اعضای شبکه در چتر اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) در فراجا قرار گرفت.اعضای این شبکه علاوه بر جمع آوری اطلاعات، اقدام به آتش سوزی، شعارنویسی و تبلیغ علیه جمهوری اسلامی ایران کرده و برای عملیات های مسلحانه و خرابکاری نیز آموزش های لازم را دیده بودند که قبل از هرگونه اقدام، تمامی اعضای (۵ نفر) شبکه دستگیر شدند.
از اعضای این شبکه تعدادی تجهیزات پیشرفته، سیم‌کارت و تلفن همراه کشف شده است.

۶ فوتی و ۱۴ مفقودی در سیل امامزاده داوود
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: شمار کشته‌شدگان سیل و رانش زمین در امامزاده داوود (ع) به ۶ نفر و مفقودی ها به ۱۴ نفر رسید.
مرتضی مرادی پور افزود: براساس آخرین آمار از عملکرد تیم‌های جست‌وجو و نجات و آن است (جست‌وجو با سگ‌های زنده یاب) تا این لحظه ۹ نفر مصدوم شناسایی و به مراکز درمانی منتقل شده‌اند.همچنین وی لحظاتی پیش از کشف ششمین پیکر جان‌باخته در این حادثه خبر داد.
وی گفت: لیستی از مفقودین تهیه شده که در حال حاضر ۱۴ نفر هستند و عملیات جست‌وجوی آن‌ها همچنان ادامه دارد.مرادی پور با اشاره به هشدارهای سازمان هواشناسی برای بارش باران در عصر امروز تهران گفت: به همراه دیگر نهادهای امدادی و یگان ویژه در حال تخلیه دیگر ساکنین امامزاده داود هستیم تا در صورت وقوع سیل شاهد خسارات جانی نباشیم.معاون عملیات سازمان امداد و نجات گفت: به دلیل گل و لای فراوان امکان ورود خودروهای بزرگ برای تخلیه وجود ندارد و مجبور هستیم با ابزار ابتدایی کار تخلیه گل را انجام دهیم و این سبب کند شدن فعالیت ها شده است.

 

 

رئیس عقیدتی سیاسی ستاد کل نیروهای مسلح :
«جهاد تبیین» ساختمان و استخدام نیرو نمی‌خواهد

 

دستاوردهای انقلاب برای مردم بیان شود

حجت الاسلام و المسلمین گواهی با بیان اینکه مسئله جهاد تبیین، ساختمان نمی خواهد، جهاد تبیین چاپ کتاب نمی خواهد، جهاد تبیین استخدام نیروی انسانی نمی خواهد، گفت: همه در برابر «جهاد تبیین» موظفیم و باید دستاوردهای انقلاب برای مردم
بیان شود.
حجت الاسلام و المسلمین عبدالعلی گواهی، رئیس عقیدتی سیاسی ستاد کل نیروهای مسلح افزود : تیزهوشی و ذکاوت رهبری معظم انقلاب به قدری زیاد است که طوری برنامه ریزی و سخنرانی می کنند که اگر بعدها ممکن بود موجب اقدامات و سوء استفاده قرار گیرد، ایشان پیش از مسئله پیشگیری می کنند، و در جریان جهاد تبیین نیز از اختصاص بودجه به این مسئله انتقاد داشتند؛ ما هم باید بدانیم در واقع در مسئله جهاد تبیین ساختمان نمی خواهد، استخدام نیروی انسانی نمی خواهد، نیاییم دوباره همایش و سمینار و کنفرانس برگزار کنیم؛ ائمه جماعت مساجد می توانند هرروز ۲ دقیقه در بین نماز یک دستاورد انقلاب را تبیین کنند؛ این جهاد تبیین است؛ دشمنی های دشمنان را برای مردم بازگو کنیم.
به عنوان یک طلبه کوچک از حوزویان و دانشگاهیان و همه کسانی که نفوذ کلام دارند و یا تریبونی در اختیار دارند می خواهم، بسیاری از آیات قرآن که دشمن شناسی است را برای مردم بازگو کنند و مسئولان هم خودشان را موظف بدانند. هر کس به وظیفه خودش درست عمل کند، حلقه های صالحین و پایگاه های بسیج نیز فرصت های خوبی برای بستر جهاد ت
بیین است.