خیام، پیوندگاه علم و ادب ایرانی و اسلامی است
خیام، پیوندگاه علم و ادب ایرانی و اسلامی است

    وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خیام را یکی از چهره‌های پرتلالو آسمان فرهنگ و ادب ایران زمین، برشمرد و گفت: شخصیت بزرگش پیوندگاه دو بحر ‌ژرف و دو رود خروشان علم و خرد، ادب و معرفت ایرانی و اسلامی است. علی اصغر مونسان در پیامی به مناسبت روز بزرگداشت حکیم خیام […]

 

 

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خیام را یکی از چهره‌های پرتلالو آسمان فرهنگ و ادب ایران زمین، برشمرد و گفت: شخصیت بزرگش پیوندگاه دو بحر ‌ژرف و دو رود خروشان علم و خرد، ادب و معرفت ایرانی و اسلامی است.
علی اصغر مونسان در پیامی به مناسبت روز بزرگداشت حکیم خیام نیشابوری نوشت: ایران اسلامی از گذشته، مطلع ستارگان درخشان و خورشیدهای فروزانی بوده است که پرتو معرفت، ادب، خرد و حکمت را کریمانه بر اقصی نقاط گیتی افشانده اند. یکی از چهره‌های پرتلالو آسمان فرهنگ و ادب ایران زمین، حکیم عمر خیام نیشابوری است که شخصیت بزرگش پیوندگاه دو بحر ‌ژرف و دو رود خروشان علم و خرد، ادب و معرفت ایرانی و اسلامی است. در بخش دیگر این پیام آمده است: خیام شخصیتی ادیب و دانشمند است که علم و ادب را با یکدیگر همراه کرده و با وجود اشعار اندک، یکی از مشهورترین شاعران ایران در جهان است. تعداد ترجمه‌های کتاب خیام بیشترین ترجمه‌هاست و این یکی از شگفتی‌های اقبال جهانی به اشعار خیام است. امروزه معرفت و شناخت جامع شخصیتی چون حکیم عمر خیام نیشابوری می‌تواند الگویی شایسته، پیش روی تمام پژوهندگان علم و دانش، و به‌ویژه نسل جوان باشد تا با تکیه بر پیشینه غنی و پرافتخار خویش، آوازه بزرگی و عظمت این مرز و بوم مقدس را به گوش جهانیان برسانند و این افتخاری است که در طول تاریخ نصیب کمتر ملتی شده است. بی‌تردید شناخت مفاخر فرهنگی ایران اسلامی یکی از راه‌های مهم و اساسی تقویت هویت ملی و غرور ملی ماست.
در این پیام آمده است: ۲۸ اردیبهشت، روز ملی بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری را به تمام ایرانیان در سراسر جهان تبریک بگویم و از همه کسانی که در راستای تکریم نام و یاد آن حکیم بی‌بدیل تلاش می‌کنند، قدردانی و سپاسگزاری می‌کنم. عمر خیام نیشابوری ۲۸ اردیبهشت ۴۲۷ خورشیدی در نیشابور متولد شد و در ۱۲ آذر ۵۱۰ خورشیدی در همان شهر درگذشت. حکیم عمر خیام فیلسوف، ریاضی‌دان، ستاره‌شناس و رباعی سرای ایرانی در دورهه سلجوقی است. گرچه جایگاه علمی خیام برتر از جایگاه ادبی او است و لقبش «حجةالحق» بوده‌است؛ ولی رباعیاتش شهرت جهانی دارد.