درام سینمایی «این دو پاپ»
درام سینمایی «این دو پاپ»

درام سینمایی «این دو پاپ» داستان زندگی پاپ بندیکت شانزدهم و پاپ فرانسیس را در زمان انتقال رهبری کاتولیک‌های جهان از یکی به دیگری روایت می‌کند. سازندگان این فیلم که رگه‌هایی از طنز دارد امیدوارند که بتوانند با موافقت پاپ فرانسیس آن را در واتیکان هم نمایش دهند. فرناندو می‌یرلس، کارگردان این فیلم که خود […]

درام سینمایی «این دو پاپ» داستان زندگی پاپ بندیکت شانزدهم و پاپ فرانسیس را در زمان انتقال رهبری کاتولیک‌های جهان از یکی به دیگری روایت می‌کند. سازندگان این فیلم که رگه‌هایی از طنز دارد امیدوارند که بتوانند با موافقت پاپ فرانسیس آن را در واتیکان هم نمایش دهند.
فرناندو می‌یرلس، کارگردان این فیلم که خود از هواداران پاپ فرانسیس است، وضع کنونی دنیا را ترسناک توصیف می‌کند و می‌گوید با وجود ملی‌گرایی‌های افراطی و دیوارکشی‌ها بشر در خطر است.
می‌یرلس، که خود برزیلی است و با ساختن فیلم «شهر خدا» (۲۰۰۲) به شهرت رسید، موضع پاپ آرژانتینی را درباره بسیاری از مسائل تأیید می‌کند و با اشاره به بحران آب و هوایی می‌افزاید: «پاپ فرانسیس نامه کلیساییِ «ستوده باش» را برای مراقبت از این سیاره نوشت، و محیط زیست به نظر من مسأله اصلی بشر امروز است.»
«این دوپاپ» آخرین نوشته آنتونی مک‌کارتن،‌ نویسنده فیلمنامه‌هایی چون تئوری همه چیز، تاریک‌ترین ساعت و حماسه کولی است که پیش از این نامزد دریافت اسکار نیز شده است. فیلم «این دو پاپ» که تولید شبکه نتفلیکس است بناست ۲۷ ام نوامبر راهی پرده سینماهای آمریکا شود.

 

 

 

 

یوفا سلام نظامی ملی‌پوشان ترکیه را بررسی می‌کند

یوفا، اتحادیه فوتبال اروپا اعلام کرد ادای سلام نظامیِ ملی‌پوشان ترکیه را، که گفته می‌شود در حمایت از حمله نظامی آنکارا به کُردهای سوریه بوده است، بررسی می‌کند. فیلیپ تاون‌سند، مدیر رسانه‌ای یوفا اعلام کرد: «من شخصا این حرکت را، که می‌تواند تحریک‌آمیز باشد، ندیده‌ام.» و افزود: «آیا طبق مقررات اشاره به سیاست و مذهب ممنوع است؟ بله، و اطمینان می‌دهم که ما این مسأله را بررسی می‌‌کنیم.» شامگاه جمعه در ورزشگاه استانبول، ملی‌پوشان ترک پس از گل پیروزی‌بخش «چنگ توسون» در دقیقه ۸۹ بازی، کنار دروازه حریف صف بستند و رو به تماشاگران خروشان، سلام نظامی دادند. بازی این دو تیم در چهارچوب مرحله حذفی جام ملت‌های اروپا ۲۰۲۰ برگزار شد.
همچنین پس از این پیروزی، توییتر فدراسیون فوتبال ترکیه عکسی از ملی‌پوشان و اعضای کادر تیم ملی این کشور منتشر کرد که آنها را در رختکن ورزشگاه در حال ادای سلام نظامی نشان می‌دهد.
مقررات یوفا چه می‌گوید؟
به گزارش یورونیوز، بند ۱۶ از فصل دوم آیین‌نامه یوفا تصریح می‌کند که «استفاده از حرکات،‌ کلام، اشیا‌ء یا هر وسیله دیگر به‌منظور انتقال پیامی تحریک‌آمیز که مناسب یک رویداد ورزشی نباشد، به‌ویژه پیام‌های تحریک‌کننده‌ای که مضمونی سیاسی، ایدئولوژیک، مذهبی یا اهانت‌بار داشته باشند» مشمول اقدامات انضباطی می‌شود.
دیگر رفتارهای مشابه
این درحالی است که رفتار مشابهی از یک ملی پوش دیگر ترک در مسابقات جهانی ژیمناستیک در اشتوتگارت آلمان سر زده است. ابراهیم کلاک پس از کسب مدال طلا در رشته دارحلقه و هنگام پخش سرود ملی ترکیه، به نشانه سلام نظامی، دست راستش را کنار شقیقه نگاه داشت. از سوی دیگر انتشار عکسی از چنگیز اوندر، بازیکن ترک آ.‌اس رم نیز در ایتالیا جنجال‌برانگیز شده است. در این تصویر هافبک جوان ترک، در حال ادای سلام نظامی دیده می‌شود در حالی که سه پرچم ترکیه را بالای پست توییتری خود قرار داده است. کاربران شبکه‌های اجتماعی با تأکید بر این نکته از «چنگیز اودر» انتقاد کرده‌اند که او حین انجام ادای سلام نظامی پیراهن آ.آس رُم را بر تن داشته است نه پیراهن تیم ملی کشورش را. مرسوم است که افراد نامدار در ترکیه، به ویژه پس از کودتا یا یک عملیات نظامی، حمایت خود را از نیروهای امنیتی و نظامی این کشور به نمایش می‌گذارند. ترکیه از روز چهارشنبه عملیاتی نظامی را علیه کُردهای شمال سوریه آغاز کرده است، عملیاتی که با انتقادهای جدی بین‌المللی همراه بوده و موج اعتراض‌ بسیاری از کُردها و کنشگران حقوق بشر را به‌دنبال داشته است.