دستورالعمل میراث‌بان افتخاری ابلاغ شد
دستورالعمل میراث‌بان افتخاری ابلاغ شد

    وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نامه‌ای دستورالعمل نحوه استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی را با عنوان «میراث‌بان افتخاری» ابلاغ کرد. در متن نامه علی‌اصغر مونسان آمده است: در اجرای بند ۲۰ اساسنامه سازمان میراث‌فرهنگی مصوب سال ۱۳۶۶ مجلس شورای اسلامی، سیاست‌های کلان بخش میراث‌فرهنگی مصوب جلسه چهارم مهر ۱۳۸۳ شورای عالی میراث‌فرهنگی […]

 

 

وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نامه‌ای دستورالعمل نحوه استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی را با عنوان «میراث‌بان افتخاری» ابلاغ کرد.
در متن نامه علی‌اصغر مونسان آمده است: در اجرای بند ۲۰ اساسنامه سازمان میراث‌فرهنگی مصوب سال ۱۳۶۶ مجلس شورای اسلامی، سیاست‌های کلان بخش میراث‌فرهنگی مصوب جلسه چهارم مهر ۱۳۸۳ شورای عالی میراث‌فرهنگی و گردشگری و راهبردهای اجرایی این حوزه در سند راهبردی ۱۴۰۴ و همچنین ضرورت استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی در راستای صیانت از آثار تاریخی و فرهنگی کشور، به پیوست دستورالعمل نحوه استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی با عنوان میراث بانان افتخاری برای اجرا ابلاغ می‌شود.
این نامه می افزاید: این دستورالعمل با اهداف ایجاد گفتمان‌سازی مشترک و گسترده صیانت و آثار تاریخی به‌عنوان وظیفه عمومی و ملی در بین لایه‌های مختلف تأثیرگذار جامعه و علاقه‌مندان و انتقال آن به عموم جامعه ایجاد شبکه‌ای گسترده از اقشار مختلف جامعه و استفاده از ظرفیت، استعداد و توانایی آنها به‌منظور مسئولیت‌پذیری اجتماعی و تسهیل روند انتقال مفاهیم به مردم در راستای احترام و صیانت از آثار تاریخی و فرهنگی، ارتباط مؤثر با مخاطبان و ارتقای سرمایه‌های اجتماعی وزارتخانه به مدیران کل استان‌ها، مدیران کل ستادی، مدیران موزه‌های ملی ایران، کاخ موزه‌های تهران، فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی و رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری ابلاغ‌ شده است.
در ادامه این نامه آمده است: بخشی از جوامع هدف این دستورالعمل شامل اقشار، گروه‌ها، افراد و تمام کسانی هستند که می‌توانند در راستای حفظ و صیانت از آثار تاریخی و فرهنگی از طرق مختلف این وزارتخانه را یاری کنند. برخی از مهم‌ترین جوامع هدفی که نقش اساسی در پیشبرد این امور دارند عبارت‌اند از پرسنل یگان‌های حفاظت سایر دستگاه‌ها، سمن‌ها، دانش آموزان، دهیاران و شوراهای روستایی، شهرداران، ائمه جماعات، نیروی مقاومت بسیج، اصحاب رسانه و انجمن‌های دوستداران میراث‌فرهنگی.

 


گورستان لنج‌ها

گورستان لنج‌ها در نزدکی بندر محمد عامری از توابع شهرستان تنگستان استان بوشهر و در نزدیکی کلوت‌های این استان قرار دارد. در زمان‌های قدیم که باران‌ها و سیلاب‌های شدیدتری در این منطقه می‌بارید، آبرفت‌ها از سمت کلوت‌ها به این دره فصلی هدایت می‌شدند و زمانی که لنج‌ها در جزر کامل دریا قرار داشتند، این آبرفت‌ها سطح لنج‌ها را می‌گرفتند و بعد از مدتی لنج‌ها بوسیله همین رسوبات دفن می‌شدند و به همین دلیل این مکان گورستان لنج‌ها نامگذاری شد.


این خور در گذشته یکی از مراکز عمده ساخت و ساز و مرمت لنج‌های چوبی بود، اما با بالا رفتن هزینه تعمیر و نگهداری لنج‌های چوبی و با ورود قایق‌هایی از جنس فایبر گلاس با قیمت مناسب، دیگر خبری از ساخت و مرمت لنج‌های چوبی نیست و بیشتر مردم لنج‌های خود را در این مکان رها کرده‌اند. سال‌هاست که در گوشه‌ای از ساحل خلیج فارس، لنج‌های چوبی و قدیمی به گل نشسته‌اند و زیستگاه مصنوعی برای انواع گیاهان و جانوران دریایی شده‌اند.