«دفتر مطالعات تئاتر (۲)» منتشر شد
«دفتر مطالعات تئاتر (۲)» منتشر شد

  شماره دوم «دفتر مطالعات تئاتر» نشریه «کانون تئاتر دانشگاهی» به کوشش رضا سُرور و بهزاد آقاجمالی منتشر شد. شماره جدید «دفتر مطالعات تئاتر» با آثاری از: یوجینیو باربا، رابرت بروستاین، فردریک جیمسون، فردریش دورنمات، گئورگ‌ زیمل، لودویک فلاژن، ماروین کارلسون، مایکل کربی، ژولیا کریستوا، یرژی گروتفسکی، آندره گرین، مارگارت ویلیامز، بهزاد آقاجمالی، سلما محسنی […]

 

شماره دوم «دفتر مطالعات تئاتر» نشریه «کانون تئاتر دانشگاهی» به کوشش رضا سُرور و بهزاد آقاجمالی منتشر شد. شماره جدید «دفتر مطالعات تئاتر» با آثاری از: یوجینیو باربا، رابرت بروستاین، فردریک جیمسون، فردریش دورنمات، گئورگ‌ زیمل، لودویک فلاژن، ماروین کارلسون، مایکل کربی، ژولیا کریستوا، یرژی گروتفسکی، آندره گرین، مارگارت ویلیامز، بهزاد آقاجمالی، سلما محسنی اردهالی، نریمان افشاری، مهین بهزادی‌مهرداد، محسن تمدنی‌نژاد، حسین جزجوادی، عرفان خلاقی، کیوان سررشته، رضا سرور، رامونا شاه، مهسا شیدانی، محمدرضا علی‌اکبری، نسترن فتحی، محمد منعم و صالح نجفی منتشر شده است. امکان سفارش تعداد محدودی از این شماره‌ به‌صورت غیر حضوری به مدت سه روز (از دوشنبه ۱ تا چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹) فراهم است.

تولید ماسک در تالار وحدت

به گزارش جمله به نقل از ایلنا، سیدمجتبی حسینی، معاون امور هنری از کارگاه تولید ماسک در تالار حافظ دیدن کرد. معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این بازدید، ضمن ابراز خرسندی و تشکر از همراهی و همدلی هنرمندانی که در کارگاه تولید ماسک برای کمک به هموطنانمان در این شرایط مشارکت می‌کنند با اشاره به سایر فعالیت‌های بنیاد رودکی در طول شیوع بیماری ویروس کرونا همچون اجراهای خانگی ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک تهران با شعار (در خانه می‌مانیم تا زودتر روی صحنه برویم) و نشر آن در فضای مجازی که بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های داخلی و خارجی به همراه داشت و همچنین اجرای برنامه ویدئومپینگ (نورپردازی سه بعدی) با موضوع اعلام همبستگی و همدردی با تمامی کشورهای درگیر این بیماری در برج آزادی تهران و برگزاری کنسرت‌های آنلاین در تالار وحدت به صورت مجازی برای عموم مخاطبان به صورت رایگان با مشارکت هنرمندان موسیقی از تلاش‌های بنیاد رودکی در همراهی همدلانه با مردم در این دوران قدردانی نمود. حسینی گفت: هنرمندان در این مدت با تولید و انتشار آثار هنری و انجام فعالیت‌هایی با مردم همدلی و همراهی کردند که ارزشمند و شایسته تحسین و سپاسگزاری است. در روزهای گذشته هنرمندان موسیقی ازجمله پرواز همای، کیوان ساکت و گروه سون نیز با حضور در کارگاه تولید ماسک در تالار حافظ و اجرای قطعات موسیقی و همچنین هنرمندان دیگری ازجمله مرضیه برومند، ناصر آویژه، علی فروتن، حمید گلی و… با حضور در کارگاه تولید ماسک با این پویش همراهی کرده‌اند.

کارگردان «تام و جری» و «ملوان زبل» درگذشت

«جین دیچ» تصویرگر و انیماتور برنده اسکار که کارگردانی چندین قسمت از انیمیشن‌های معروف «تام و جری» و «ملوان زبل» را بر عهده داشت در سن ۹۵سالگی درگذشت. به گزارش جمله به نقل از هالیوودریپورتر،‌ «جین دیچ»‌ جایزه اسکار بهترین پویانمایی کوتاه سال ۱۹۶۰ را برای فیلم «مونرو» به خود اختصاص داد و در سال ۱۹۶۴ نیز برای دو انیمیشن «ناندیک» و «چگونه از دوستی جلوگیری کنیم» نامزد دریافت جایزه اسکار در این شاخه شد. این هنرمند همچنین کارگردانی ۱۳ قسمت از مجموعه «تام و جری» و برخی از قسمت‌های «ملوان زبل» را در کارنامه خود به ثبت رسانده بود. «جین دیچ» شخصیت کارتونی «تام ترفیک» را درقالب یک سریال خلق کرده بود که در برنامه کودک تلویزیونی «کاپیتان کانگرو» به روی آنتن می‌رفت و در سال ۱۹۵۸ هم برای تهیه کنندگی مشترک انیمیشن «درخت خانوادگی سیدنی» نامزد دریافت جایزه از آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار بود. او در سال ۲۰۰۴ جایزه «وینزو مککی» را به پاس یک عمر دستاورد هنری در عرصه انیمیشن دریافت کرد. ناشر «جین دیچ» در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس بیان کرد این هنرمند پنج‌شنبه شب به طور ناگهانی در خانه‌اش در شهر پراگ از دنیا رفته است. هنوز جزئیات بیشتری در این‌باره منتشر نشده است.

نمایشگاه آنلاین شیشه‌گران در حال و هوای قرنطینه

بهزاد شیشه‌گران نمایشگاه نقاشی مجازی با عنوان کرونا برگزار می‌کند. این نمایشگاه از عصر روز دوشنبه (اول اردیبهشت‌ماه) آغاز شد و تا حدود ۱۰ روز نیز ادامه دارد. البته این نخستین نمایشگاه مجازی این هنرمند نقاش نیست و او پیش‌تر نیز بارها آثارش را به همین شیوه در دنیای مجازی به نمایش گذاشته بود. در همین راستا شیشه‌گران در گفت‌وگویی با ایسنا، درباره علت برگزاری این نمایشگاه توضیح می‌دهد: در قرنطینه در شرایط نامطمئن و بی‌ثبات و بحرانی در این روزهای کرونایی این سوال را برای خود یافته‌ام که زندگی هنری من بی‌ حرفه‌ام به چه کار می‌آید؟ هنر با دل آدمی با درون آدم‌ها پیوند دارد و من افتخارم در این است که نیم قرن با این دل پیوند دارم. او می‌گوید: امروز همه در انزوا با محدودیت‌های بسیار زندگی می‌کنیم. همه درد می‌کشیم و همه در دل یکدیگر غریبیم. هنری که نسبت به زندگی و پیرامون خود و حافظه مشترک و همگانی مردم روزگار خود بی‌اعتنا باشد، بی‌شک خنثی است، لذا از این تنگناها استفاده کردم و در قرنطینه و انزوای خودخواسته به عنوان یک فرصت مهم نمایشگاه نقاشی را تدارک دیده‌ام که متأثر از فضایی است که در آن زندگی می‌کنیم و حال درصدد هستم این نمایشگاه را در شبکه‌های اجتماعی یا هر رسانه دیگر که چند سالی است در آن‌ها فعالم و آثارم را به نمایش می‌گذارم با مخاطبین خود به اشتراک بگذارم تا شاید ادای دینی باشد به کادر درمانی فداکار کشورمان و هموطنانی که متأسفانه در بین ما نیستند. نمایشگاه مجازی نقاشی‌های بهزاد شیشه‌گران از ساعت ۴ عصر روز دوشنبه (اول اردیبهشت‌ماه) در صفحه‌های این هنرمند در شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام، فیسبوک و تلگرام آغاز شده و برای مدت حدودا ۱۰ روز، هر روز یک اثر هنری به نمایش گذاشته می‌شود.