رصد و پایش نیازمندی‌های بخش حمل ونقل  در اولویت کاری مدیران است
رصد و پایش نیازمندی‌های بخش حمل ونقل  در اولویت کاری مدیران است

  سارا ایرانی / پيش از انقلاب اسلامی طول راه های استان بوشهر يكهزار و ۴۱۵ كيلومتر بود كه امروز اين ميزان به چهار هزار و ۴۳۴ كيلو متر افزايش يافته است. در زمان حاضر نیز ۵۱۶ كيلومتر راه در این استان در دست اجراست و بر اساس سند چشم انداز اين ميزان تا سال […]

 

سارا ایرانی /

پيش از انقلاب اسلامی طول راه های استان بوشهر يكهزار و ۴۱۵ كيلومتر بود كه امروز اين ميزان به چهار هزار و ۴۳۴ كيلو متر افزايش يافته است. در زمان حاضر نیز ۵۱۶ كيلومتر راه در این استان در دست اجراست و بر اساس سند چشم انداز اين ميزان تا سال ۱۴۰۰ به چهار هزار ۵۷۴ كيلومتر مي رسد.
در استان بوشهر پيش از انقلاب حتي يك كيلومتر بزرگراه وجود نداشت اما امروز ۶۷۹ كيلومتر بزرگراه در اين استان احداث و ۳۴۲ كيلومتر نيز در دست احداث است وبراساس برنامه ريزي ها تا سال ۱۴۰۰ كل راه هاي بزرگراهي استان بايد به يكهزار و ۱۳ كيلومتر برسد.
این د حالی است که بوشهر در زمينه آسفالت جاده هاي روستايي نیز جزو استان‌هاي ممتاز است و اكنون همه راه هاي شرياني اين استان چهار خطه يا در حال تبديل شدن به چهار خط هستند.
بزرگراه هاي بوشهر- دير، دالكي – كنار تخته، گذر كنگان دوراهك، بزرگراه اهرم -برازجان، بزرگراه جم – فيروز آباد، بهسازي گناوه – گچساران، قسمتي از محور اهرم- فراشبند، راه شنبه ناصري و محور گناوه – ميشان كه دستيابي به مركز كشور را آسان مي كند از مهمترين پروژه هاي راهسازي استان به شمار مي رود.
این در حالی است که رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای کشور نیز در نشستی با استاندار بوشهر با تاکید بر تامین قیر برای آسفالت راه‌های مواصلاتی در دست اجرا اظهار داشت: در یک سال گذشته ۳۰۰۰ کیلومتر از راه های روستایی کشور با اجرای طرح ابرار بهسازی و اسفالت شده است.
عبدالهاشم حسن‌نیا با تاکید بر تسریع در آسفالت محورهای مواصلاتی گفت: استان بوشهر از محورهای شریانی مهمی برخوردار است که تامین قیر لازم برای اجرای روکش آسفالت آنها و نگهداری و ارتقاء شبکه همواره مورد توجه ماست.
وی با اشاره به اولویت رفع نقاط پر تصادف در محورهای شریانی و اصلی کشور گفت: امسال در این راستا ۱۰۴ نقطه پر تصادف جاده‌ای در اجرای طرح مشترک با پلیس راه کشور اصلاح و ایمن سازی می شود. حسن‌نیا با بیان این که بنادر استان بوشهر در امر تخلیه و بارگیری محصولات و کالاهای اساسی کشور فعال هستند، افزود: بخشی از بارهای ناوگان جاده‌ای، کالاهای اساسی و استراتژیک است که در بنادر از جمله بوشهر تخلیه و به نقاط مختلف کشور منتقل می‌شود.
وی با اشاره به بهسازی محورهای مواصلاتی خاطر نشان کرد: تغییر آبنما ها به پل از برنامه‌های مهم سازمان راهداری است که در این راستا طرح‌های مهمی در استان بوشهر در حال اجراست.
حسن‌نیا حمل و نقل را موتور محرک توسعه دانست و افزود: رفع مشکلات این حوزه در اولویت برنامه‌های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای است.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، بازسازی جاده‌های آسیب دیده از سیل در کشور را یکی دیگر از برنامه‌ها دانست و بیان کرد: بخشی از طرح‌های بازسازی نقاط آسیب دیده از سیل با حضور رئیس جمهور افتتاح شد و بخشی دیگر در حال تکمیل است.
معاون وزیر راه و شهرسازی در نشستی با نمایندگان تشکل های صنفی حمل و نقل کالا ،مسافر و رانندگان بوشهر مهمترین چالش ها و دغدغه بخش حمل و نقل استان را بررسی کرد.
وی ضمن قدردانی از تعامل خوب تشکل های صنفی و مسئولان حمل و نقل استان، بر تعامل نزدیک با تشکل های صنفی برای اتخاذ راهکارهای مناسب چالش های موجود تاکید کرد.
وی افزود: در همین راستا کار گروهی در وزارت راه و شهرسازی به ریاست شخص وزیر تشکیل شده و تاکنون برای موضوعات تن کیلومتر، لاستیک ناوگان و بیمه تکمیلی رانندگان راهکار ارائه و چاره اندیشی کرده است.
مهندس حسن نیا تصریح کرد: مبنا قرار گرفتن تن کیلومتر از مطالبات بخش بود و تا قبل از سال ۹۷ به دلایلی اجرایی نشده بود، امروزه باشناسایی بیش از ۳۰۰ میلیون نقطه دارای بار در سطح کشور و ثبت آن در سامانه عملیاتی شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: یکی دیگر از مصوبات کارگروه وزارت راه و شهرسازی تامین لاستیک برای رانندگان بود که خوشبختانه با تعامل صورت گرفته با مسئولان گمرک و وزارت صمت لاستیک با ابعاد مورد نیاز رانندگان و برند معتبر برای تا اوائل سال آینده وارد شده و با برنامه ریزی صورت گرفته در این زمینه مشکلی نداریم.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور در جمع مسئولان تشکل های صنفی حمل و نقل استان بوشهر همچنین از اجرای طرح بیمه تکمیلی رانندگان خبر داد و تصریح کرد:با اجرای بیمه تکمیلی رانندگان تاکنون ۶۰۰ هزار راننده با خانواده هایشان تحت پوشش این چتر حمایتی قرار گرفته اند.
حسن نیا همچنین با اشاره به تاثیر قابل توجه بیماری کووید ۱۹ بر بخش حمل و نقل گفت: تا پیش از همه گیری کرونا در کشور ناوگان اتوبوسی ما با ۶۵ درصد ضریب اشغال صندلی فعالیت می کرد که هم اینک به حدود ۲۵ درصد ظرفیت رسیده است. در ادامه سفر یک روزه حسن نیا به بوشهر وی همچنین در جمع مدیران ستادی و شهرستانی راهداری و حمل و نقل جاده ای حضور یافت و ضمن قدردانی از تلاش های صورت گرفته بیان داشت: بوشهر یکی از استان های موفق در امر راهداری و حمل و نقل است و خدمات این استان در کمک رسانی به استانهای سیل زده زبانزد است. وی بابیان این که باید تلاش کنیم خدمات بهتری به مردم ارائه کنیم، افزود: همه ما مشکلات اقتصادی و تنگناهها را می دانیم، هنر مدیران باید این باشد که با وجود مشکلات بتوانند گره از مشکلات مردم بازکنند.
گفتني است در اين سفر مدير كل برنامه و بودجه سازمان، مدير كل اداره راهداري وحمل و نقل جاده اي استان بوشهر و جمعي از مسئولان استاني رييس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي را همراهي كردند. معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین در ادامه سفر خود به استان از راهدارخانه تونل دریاقلی و پروژه های در دست اقدام راهداری و حمل و نقل جاده ای از جمله اجرای روکش آسفالت محور برازجان به کنارتخته ،زیرگذر سعدآباد و تقاطع وحدتیه بازدید کرد.