روحیه مردم داری و روی خوش را از مادرم به یادگار برده ام
روحیه مردم داری و روی خوش را از مادرم به یادگار برده ام

  قابلمه گلی، خاطره طلایی آشپزی من در دوران کودکی من بچه جنوب کشور و استان پهناور و زیبای خوزستان و در شهر اهواز به دنیا آمدم اما بزرگ شده بندر امام هستم. در شهرستان که بودم خانه ما ویلایی بود و من از همان ابتدا در حیاط خانه‌مان با خاک و گل، قابلمه درست […]

 

قابلمه گلی، خاطره طلایی آشپزی من در دوران کودکی

من بچه جنوب کشور و استان پهناور و زیبای خوزستان و در شهر اهواز به دنیا آمدم اما بزرگ شده بندر امام هستم. در شهرستان که بودم خانه ما ویلایی بود و من از همان ابتدا در حیاط خانه‌مان با خاک و گل، قابلمه درست می‌کردم و آنقدر علاقه مند به آشپزی بودم برگ‌های درختان را ریز ریز می‌کردم و داخل قابلمه می‌ریختم تا به اصطلاح دوران بچگانه بتوانم آشپزی کنم و زمانی که بزرگتر شدم وقتی مادرم سرکار می‌رفت خیلی سریع پا به آشپزخانه می‌گذاشتم و با تمام خراب کاری‌ها یا شیرین کاری‌ها آزمون و خطا می‌کردم.
ازدواج پلی به سمت علاقه‌های آشپزی من
مادرم خیلی اصرار داشت که من دکتر یا مهندس بشوم و به همین خاطر دیپلم ریاضی گرفتم و قبولی من در رشته کامپیوتر در دانشگاه مصادف شد با ازدواجم در سن نوزده سالگی و این باعث گردید تا من با توجه به علاقه ای که به رشته ریاضی نداشتم دیگر رشته دانشگاهی ام را دنبال نکنم و به سمت علاقه ام که آشپزی بود بروم به همین خاطر ازدواج باعث شد از دانشگاه فاصله بگیرم و وارد کلاس‌های آشپزی شوم و این علاقه باعث شده بود تا هر روز بعدازظهر در کلاس‌های درس آشپزی و شیرینی پزی استاد حمیدی در شهر اهواز شرکت کنم و از همان جا بود که پیش زمینه آشپزی و قنادی به صورت حرفه ای در من شروع شد و بعد از گذراندن دوره‌ها و اخذ مدارک فنی و حرفه ای توانستم مدرک مربی گری و تاسیس آموزشگاه آفتاب را کسب کنم و تا به امروز به عنوان مدرس قنادی و آشپزی فعالیت حرفه ای در آموزشگاه‌ها داشته باشم.
توکل به خدا رمز موفقیتم است
خودستایی است که خودم را کامل موفق بدانم اما رمز موفقیتم توکل و ایمان و اعتقاد قوی به خداوند بوده است که در همه حال من را همراهی کرده است.
دختران هنرمند من…
صاحب یک همسر دلسوز و فداکار و مهربان و دو دختر به نام‌های ملیکا و آرنیکا که هر دو علاقه مند به شیرینی پزی به صورت تفننی هستند اما جزء علاقه‌های کاری و آینده آن‌ها نیست. ملیکا دختر عزیزم در مدرسه رشته تجربی خوانده و برای ورود به دانشگاه درس می‌خواند و آرنیکا هم پایه هشتم است و به شدت به زبان کره ای علاقه مند است. هیچ وقت در قامت یک مادر نخواسته ام به زور بچه‌ها را با یک مبحثی آشنا کنم بلکه دوست دارم خودشان به آنچه که علاقه مند هستند پا بگذارند و من و پدر بچه‌ها فقط نقش هادی و راهنما برایشان داریم که سعی کنند به قله‌های موفقیت نزدیک شوند.
سه خواهر و یک برادر هستیم و فرزند اول خانواده ام
ما سه خواهر هستیم که من فرزند اول و ارشد خانواده هستم. خواهرم بنفشه و خواهر کوچکم شکوفه است که ارتباط بسیار خوبی با هم داریم. جا دارد از خواهرهایم و به خصوص بنفشه تشکر کنم که در دوره ای از زمان که من تصادف شدیدی کرده بودم بسیار کمک حال من بود.
نان مصرفی منزل بیشتر تولیدی خودم است
با توجه به اینکه خودم مدرس نان هستم خیلی کم پیش می‌آید که از بیرون نان تهیه کنیم و این کار نه تنها برایم بسیار لذتبخش است بلکه از نظر سلامت هم ارزش دو چندان دارد. من معتقدم یک کدبانو تا آنجا که می‌تواند باید خودش در تهیه برخی مواد اولیه یا حداقل مایحتاج روزمره زندگی خودکفا باشد و این بسیار به چرخه اقتصادی خانه و لذتبخش بودن آشپزی کمک می‌کند.
تمامی غذاها به جزء سیرابی
تا به حال نشده که یک غذا را خیلی دوست داشته باشم و تمامی غذاها برایم لذتبخش و ارزش غذایی دارند اما به سیرابی علاقه ای ندارم.
اخلاق مداری مهمترین فاکتور در کنار تخصص در امر آموزش است
هر چی دارم از لطف مادرم است. من مردم داری و روی خوش را از مادرم به یادگار ارث برده ام و بسیار سعی کرده ام در کلاس‌هایم با روی خوش و اخلاقی نیکو در کلاس‌ها اموزش داشته باشم. به نظر من اخلاق مداری مهمترین فاکتور در کنار تخصص در امر آموزش است و خیلی خوشحالم که در کلاس‌هایم مورد لطف هنرجویانم قرار می‌گیرم.
ارتباط صمیمانه با هنرجویانم دارم
خیلی خوشحالم که هنرجویانم با من احساس صمیمانه و راحتی دارند و وقتی کلاس‌هایم تمام می‌شود خیلی با من گفت و گو می‌کنند یا به من لطف دارند و کلی عکس‌های یادگاری می‌گیرند و همین باعث شده تا خدا را شکر بین هنرجویانم به لطف خدا محبوب باشم. همیشه سعی کرده ام از علمم ندزدم و هر چی که تا به امروز آموخته ام را تمام و کامل در اختیار هنرجویانم قرار بدهم چون معتقدم باید مال حلال به دست آورد تا رضایتمداری هنرجویان کسب شود. متاسفانه برخی‌ها تمام و کمال آموزش نمی‌دهند و این در شان یک استاد نیست.
خانم‌ها خودشان را باور کنند
توصیه من به خانم‌هایی که دنبال کار می‌گردند یا از اوضاع فعلی رضایت ندارند این است که در درجه اول خودشان را باور کنند و با تکیه بر خودباوری اقدام به یاد گرفتن هنری کنند که قطعا یک روزی به کارشان می‌آید. متاسفانه برخی از خانم‌ها قدرت خودباوری و روحیه اعتماد به نفس خود را از دست داده اند در حالیکه تنها کسی که می‌تواند به این روحیه جهت مثبت بدهد خود افراد هستند که با تفکر به توانمندی‌ها و بارور کردن در جهت پیشرفت گام‌های بلندی را بردارند که این دور از واقعیت نیست. مسیری که من از شهرستان با تحمل تمام سختی‌ها و ناملایمت‌های روزگار برداشتم نتیجه تلاش و خودباوری بوده است.
عاشق تدریس شیرینی ماکارون هستم
من خودم به شخصه علاقه مند شیرینی گردویی هستم اما بهترین شیرینی که من آموزش می‌دهم شیرینی ماکارون است که بسیار برایم لذتبخش است.در حال حاضر در آموزشگاه پانیذ در کنار استاد گرانقدر سرکار خانم سمیرا جنت دوست هستم که در آنجا آموزش شیرینی و کیک، فینگرفود را به عهده دارم.
قشنگترین سکانس‌های زندگیم
به دنیا آمدن دختر دومم قشنگترین سکانس زندگی ام است چرا که آن لحظه دخترم را به چشم دیدم و قشنگترین سکانس حرفه ای در کارم زمانی بود که با استاد سمیرا جنت دوست آشنا شدم.
روز تولدم سورپرایز شدم
روز تولد من ۲۹ مرداد ماه است. یک روز خانم جنت دوست از من خواست تا یک جایی را به من نشان دهد و من به اتفاق ایشان به آن محل رفتم تا به گفته ایشان نمونه کیک را ببینیم اما وقتی وارد کافه شدم به یکباره با تشویق دختران و هنرجویانم مواجه شدم که برای من جشن تولد گرفته بودند و آنقدر خوشحال و سورپرایز شدم که از خوشحالی اشک ریختم.
بهترین تفریحم کار است
استراحت، تفریح من در واقع کارم است. هر زمان که وقت خالی پیدا کنم به دنبال خلاقیت بیشتر یا کسب اطلاعات به روز در زمینه کارم هستم. عاشق کارم هستم و خداروشکر می‌کنم که به دنبال علاقه ام رفتم.
استاد جنت دوست، دوست صمیمی و قابل اطمینان
استاد سمیرا جنت دوست یکی از بهترین دوستان من در عرصه کاری و غیر کاری است. خانم سمیرا جنت دوست افتخار ما خانم‌های ایرانی در عرصه تدریس مباحث آشپزی و قنادی است. وی خانمی مدیر، جدی، قاطع، قابل اطمینان و دوست داشتنی است که افتخار همکاری با وی در آموزشگاه پانیذ را دارم.
بوی عطر دل انگیز نان دوست داشتنی است
نان به اعتقاد من یک موجود زنده است که حس دارد و وقتی ما به نان حس می‌دهیم، انرژی را به ما بر می‌گرداند. به طور کل تدریس مباحث نان و بوی عطر دل انگیز آن برای من خیلی دوست داشتنی و جذاب است. انواع نان‌های حجیم و نیمه حجیم، نان‌های سنتی، صنعتی، اروپایی، لایه ای، غذایی و شیرین و دیگر نان‌ها را در کلاس‌هایم آموزش می‌دهم.
جا دارد در پایان این مصاحبه تشکر ویژه ای از آقای حامی کوماهی خبرنگار رسانه‌های کشور داشته باشم که چنین فرصت و مصاحبه جذابی را برای قشرهای مختلف و به خصوص شف‌ها و مدرسان مباحث قنادی ترتیب می‌دهند که بسیار می‌تواند در روحیه این اقشار تاثیرگذار باشد.