تعطیلی برنامه نود به منزله خاموشی چراغ یكی از معدود برنامههای پرمحتوا و جذاب تلویزیون دولتی در ایران بود. این سیاست صداوسیما طبیعتا مخالفان و معترضان میلیونی داشت؛ كسانی كه طبق معمول صدای اعتراضشان به هیچ كجا نرسید و كسی تره هم برای آنها خرد نكرد. در نقطه مقابل اما در طول هشت ماه گذشته […]
تعطیلی برنامه نود به منزله خاموشی چراغ یكی از معدود برنامههای پرمحتوا و جذاب تلویزیون دولتی در ایران بود. این سیاست صداوسیما طبیعتا مخالفان و معترضان میلیونی داشت؛ كسانی كه طبق معمول صدای اعتراضشان به هیچ كجا نرسید و كسی تره هم برای آنها خرد نكرد. در نقطه مقابل اما در طول هشت ماه گذشته عده قلیلی هم بودهاند كه یا شفاها از تعطیلی نود و خانهنشیینی عادل فردوسیپور ابراز خشنودی كردهاند و یا در عمل آب به آسیاب جانشین او ریختهاند. آخرین نفر از این جمع، سوشا مكانی است و البته مرور احوالات آنها نشان میدهد اغلب زخمخوره تیغ انتقادات فردوسیپور هستند.
طاهری و طارمیگیت
علیاكبر طاهری كه چند هفته پیش میهمان برنامه «فوتبال برتر» بود، در بخشی از سخنانش نتوانست كینه و خشمش از عادل فردوسیپور را پنهان كند و حسابی خبرساز شد. مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس در واكنش به درخواست محمدحسین میثاقی برای پاسداشت زبان فارسی، ناگهان بحث را به عادل كشاند و گفت: «كسی كه هجده سال جای شما نشسته بود مرتب از كلمات خارجی استفاده میكرد. البته انگلیسی حرف زدنش هم كلی ایراد داشت.» ماجرای خصومت طاهری با عادل به همان داستان معروف محرومیت پرسپولیس به خاطر بازگرداندن غیرقانونی مهدی طارمی از ریزهاسپور تركیه مربوط میشود؛ حكایتی كه به جدل لفظی بین مجری نود و مدیرعامل وقت پرسپولیس كشیده شد. عادل آن زمان خیلی تلاش كرد طاهری را به برنامهاش بكشاند، اما آقای مدیر مدام طفره رفت و سرانجام هم این دعوت را نپذیرفت. طاهری حتما خدماتی در پرسپولیس داشته، اما وظیفه رسانه هم «نقد» است؛ مخصوصا اگر پای یكی از بزرگترین گافهای تاریخ پرسپولیس در میان باشد. حالا اصلا گیریم كه در آن ماجرا صددرصد فردوسیپور مقصر بود؛ لااقل به تسلط عادل بر زبان انگلیسی دیگر كاری نداشته باشید آقای طاهری عزیز!
جلالی و داستان جادوگری
برنامه نود در طول تاریخ تولیدش شاید برای كمتر كسی به اندازه مجید جلالی اعتبار ساخته باشد. وقتی به كارنامه جلالی نگاه میكنیم، نزدیك به دو دهه حضور مستمر در بالاترین سطح فوتبال باشگاهی كشور را میبینیم، اما افتخارات او هرگز متناسب با این حجم از فعالیت نیست و تنها در یك قهرمانی لیگی و یك قهرمانی حذفی خلاصه میشود. با این همه، جلالی به لطف عادل فردوسیپور تبدیل به برند نوگرایی در فوتبال ایران شد؛ از بس كه مجری نود روی علم و دانش به روز او مانور داد. اصلا لقب «مجید كامپیوتر» از دل همین برنامه به جلالی بخشیده شد تا بیزینس او را رونق بدهد. این اواخر اما ظاهرا پخش یك ویژهبرنامه در مورد رواج جادوگری و خرافات در فوتبال ایران باعث دلخوری جلالی از فردوسیپور شد. گویا در آن برنامه، برخی شاهدان كدهایی داده بودند كه استفاده از جادو و جنبل در تیمهای آقا مجید را به ذهن مخاطب متبادر میكرد. میگویند روابط طرفین از همان زمان تیره شد؛ به طوری كه بعد از تعطیلی نود، جلالی به شكل ویژه به همكاری با فوتبال برتر مشغول شد و اصلا همین همكاری، بهانه متلك مشهور میثاقی به فردوسیپور شد. در حال حاضر جلالی با كمال میل آیتمهای علمی برای فوتبال برتر تهیه میكند، اما آیا او بدون اعتباری كه از گشادهدستی مجری نود گرفت، میتوانست با چنین كارنامهای ۲۰ سال در فوتبال ایران دوام بیاورد؟ كسی نمیداند.
منصوریان و خنده تاریخی
علیرضا منصوریان هم یكی از كسانی است كه بعد از تعطیلی نود علیه این برنامه موضع گرفت و حتی مدعی شد فوتبال برتر كیفیت بهتری نسبت به شوی عادل دارد. چرایش را هم همه میدانند؛ چون در شب خندههای تاریخی ملكی به او روی آنتن زنده نود بود كه منصوریان عملا عنان كار را در استقلال از دست داد و از سرمربیگری این تیم كنار رفت. در آن شب معروف، منصوریان بابت اتفاقات استقلال از سوی فردوسیپور مورد سوال قرار گرفت، اما دقایقی بعد حضور مهدی رحمتی و عضو هیاتمدیره باشگاه روی خط تلفنی، ورق را به ضرر سرمربی وقت آبیها برگرداند و یك شكست بزرگ برای علیمنصور ساخت. او بعدتر مدعی شد آن شب از عادل ركب خورده است. همین مساله هم منصوریان را به فهرست كسانی اضافه كرده كه از خاموشی چراغ نود احساس رضایت میكنند.
سوشا آخرین نفر نیست
و حالا هم نوبت به سوشا مكانی رسیده است؛ دروازهبانی كه افت چند سال اخیرش را از چشم عادل و برنامهاش میبیند. مكانی اعتقاد دارد بزرگنمایی فردوسیپور روی حواشی او ضربات زیادی به فوتبالش زد و حالا هم خوشحال است كه چنین برنامه بیمحتوایی تولید نمیشود! سنگربان نفت مسجد سلیمان بعد از درخشش در بازی با پرسپولیس این مطالب را بیان كرده، اما او قطعا آخرین زخم خورده عادل نیست كه در نقش جانفدای میثاقی و سایر برنامهسازان خنثی ظاهر میشود. تا وقتی فوتبالیست ما به جای اصلاح رفتارش از منتقدان گله میكند كه چرا حواشی او را پوشش میدهند، تا وقتی مربی ما حاضر نیست اشتباهاتش را بپذیرد و توپ را توی زمین رسانه میاندازد و تا وقتی مدیران ما دوست دارند هر گافی دلشان خواست بدهند و نزد افكار عمومی مواخذه نشوند، این قصه ادامه خواهد داشت. آسودهخاطر باشید كه دیگر نودی در كار نیست. شاد باشید و این شادی را جار بكشید رفقا!