زمانی برای اتحاد!
زمانی برای اتحاد!

  محمدحسین جعفری سمیع- دبیر گروه سیاسی/ جانباختن تعدادی از مسئولان رده میانی کشور در روز های اخیر و در پی شیوع کروناویروس در کنار تعداد زیادی از هموطنان حکایت از آن دارد که شیوع این بیماری در کشور برخلاف دیگر تهدیداتی همچون تحریم های ضد ایرانی و یا مشکلات اقتصادی در جامعه، تنها گریبانگیر […]

 

محمدحسین جعفری سمیع-
دبیر گروه سیاسی/

جانباختن تعدادی از مسئولان رده میانی کشور در روز های اخیر و در پی شیوع کروناویروس در کنار تعداد زیادی از هموطنان حکایت از آن دارد که شیوع این بیماری در کشور برخلاف دیگر تهدیداتی همچون تحریم های ضد ایرانی و یا مشکلات اقتصادی در جامعه، تنها گریبانگیر توده مردم نیست. بلکه این ویروس بدون تبعیض جایگاه های اجتماعی و سیاسی، هر شخصی را در هر جایگاهی می تواند مورد حمله قرار دهد. هرچند در این میان برخی از مسئولان و آقازاده های آنان از امکانات لاکچری قرنطینه خصوصی بهره مند می شوند اما در مجموع اکنون همه آحاد ملت درگیر بحران هستند.

 

به گزارش «جمله» گسترش شیوع کرونا در کشور، درست در شرایطی روی داد که بسیاری از کارشناسان و خبرنگاران از مدت ها پیش نسبت به وقوع آن هشدار داده بودند. گرچه سوء مدیریت ها و تمایلات سیاسی برخی افراد سبب چنین وضعیتی شد اما آنچه که امروز بیش از همه احساس می شود، ایجاد همبستگی ملی در مبارزه با این ویروس است. شاید به اندازه کافی نسبت به عملکرد مسئولان در خصوص نحوه مواجه با کرونا ویروس نوشته شده باشد اما نکته ای که نباید از آن غافل شد این است که زمان برای مواخذه عوامل و عناصر دخیل در ایجاد بحران در کشور خواهد بود و در حقیقت آنچه که مهم تلقی می شود، عزم ملی در کنترل و نابودی این پدیده شوم است.
طی روزهای گذشته تعدادی از مسئولان رده میانی کشور از چهره های اصلاح طلب، اصولگرا، نظامی و امنیتی در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند. این موضوع حکایت از آن دارد که اکنون به معنای واقعی کلمه همه ملت سرنشین یک کشتی هستند و برای رسیدن به ساحلی امن، همگی باید تلاش کنند.

اختلافات و تناقضات عامل گسترش ویروس
در این میان آنچه که بیش از همه به عنوان عامل گسترش ویروس در کشور شناخته می شود، ادامه اختلافات و تناقضات موجود است. عده ای از جریان های سیاسی از بحران ایجاد شده در کشور به عنوان فرصتی در جهت انتقام گیری های سیاسی شناخته و تلاش دارند عقده های سیاسی خود را با موج سواری بر این بحران خالی کنند. از سوی دیگر تاکید صرف بر تئوری های توطئه در حالی اذهان عمومی را مورد تشویش قرار داده که ار این تئوری ها حقیقت داشت باز هم نمی توانست دلیلی بر بی توجهی سازمان های مسئول باشد.
از سوی دیگر مسئولیت پذیری اجتماعی که در سال های گذشته نسبت به ترویج آن به شدت کوتاهی شده است، امروز عاملی برای گسترش بیماری در سراسر کشور محسوب می شود. سفرها و تردد های غیرضروری در کشور در حالی ادامه دارد که تمام مسئولان بهداشتی بر پرهیز از ترددهای غیر ضروری تاکید کرده اند. در چنین شرایطی برخی از افراد فاقد شعور اجتماعی بار سفر بسته و راهی شهرهای مختلف شدند. این در شرایطی بود که بیشتر شهرهای کشور نه تنها خود درگیر بیماری بودند بلکه امکانات پزشکی آنان حتی جوابگوی نیاز شهروندان بومی آنان نبود. بازارهای شلوغ در روزهای پایانی سال همچنان یکی دیگر از معضلات این روزها به حساب می آیند. در این میان رسانه ملی به جای آنکه مردم را به ماندن در خانه تشویق کند، با پخش آگهی های متعدد از فروش ویژه فروشگاه ها و به قول خودشان «حراجستان» مردم را دعوت به خرید می کنند. این یکی از بارزترین نمونه های تناقض در کشور و عدم مسئولیت پذیری مدیران رسانه ملی است.
در همین رابطه شهاب الدین بیمقدار نماینده مردم تبریز در مجلس، با اشاره به ضرورت توجه مردم به دستورالعمل های ستاد مقابله با کرونا، بیان کرد: «یکی از مشکلات اصلی در مسیر مقابله با کرونا افرادی بوده که به توصیه ها و دستورالعمل های پزشکان و متخصصان توجه ندارند. خرید شب عید کار واجبی نیست. مردم نباید رفت و آمرهای غیر ضروری داشته باشند».
وی در ادامه اظهار کرد: «بهترین راه مقابله با کرونا در شرایط کنونی پیشگیری است که با ماندن در خانه انجام می شود. مردم باید در شهرهای خود و در خانه هایشان بمانند و رفت و آمدها را به حداقل برسانند».
نماینده مردم تبریز تصریح کرد: «یکی از کارهای موثر محدودیت سفر از مبدا است. باید پلیس راهنمایی و رانندگی در خروجی های شهر های آلوده مستقر شده و با جریمه های سنگین مانع سفرهای غیر ضروری شود. با فرمایش رهبری نیز تکلیف روشن شد و اکنون رئیس جمهور و کل دولت در عرصه مقابله با کرونا حضور دارند».
وی در ادامه تاکید کرد: «از سوی دیگر تعطیلی ادارات در هفته پایانی سال باید در دستور باشد. با یک هفته تعطیلی در شرایط فعلی مشکلی پیش نمی آید. از سوی دیگر با محدود شدن سفر و صرفه جویی در مصرف بنزین می توان مبلغی به افراد یارانه بگیر و افرادی که روز مزد هستند کمک شود».

لزوم همراهی عمومی با ستاد بحران کرونا
در شرایطی که بیمارستان های کشور به شدت مملو از بیماران شده، و کادرهای پزشکی و پرستاری با وجود کمبود امکانات در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند، آنچه که بیش از همه از اهمیت برخوردار است، همراهی عمومی با ستاد بحران کرونا است. در واقع این همراهی نه تنها شامل مردم بلکه تمام دستگاه ها و ارگان ها را شامل می شود.
در همین رابطه علی بختیار رئیس فراکسیون پاسخگوی مجلس با اشاره به نامه رییس مجلس به مقام معظم رهبری به منظور تغییر رئیس ستاد مقابله با کرونا بیان کرد: «باتوجه به اهمیت این بیماری رئیس مجلس شورای اسلامی نامه ای به مقام معظم رهبری نوشتند و ایشان نیز بر این نظر بودند که رئیس جمهور باید ریاست این ستاد را برعهده بگیرد».
وی در ادامه اظهار کرد: «باتوجه به جدیت این بیماری باید همه بخش های دولت و سایر ارکان نظام از قبیل نیروهای مسلح وارد عرصه شده تا این ویروس ریشه کن شود. تمام افرادی حقیقی و حقوقی که کاری از دستشان برمی آید باید به میدان آمده و منتظر مسئولیتی نباشند. مقابله با این ویروس همکاری همه بخش‌های کشور را می طلبد».
نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس تصریح کرد: «یکی از اقدامات ضروری تعطیلی بخش‌های اداری کشور است. اگر این تعطیلی صورت نگیرد ما نمی‌توانیم به سرعت به شرایط عادی بازگردیم. ماموریت تمام بخش‌ها باید روشن شود و هر بخش باید در چهارچوب وظایف تعیین شده پیش رود».

اتحاد ملی در مبارزه با کرونا
در سال های گذشته برخی از چهره های سیاسی کشور بارها پیشنهاداتی در خصوص گفت و گوی ملی و یا آشتی ملی برای برون رفت از مشکلات کشور را مطرح کردند. این پیشنهادات همواره با چوب غرض ورزی از سوی برخی جریان ها سرکوب شد در حالی که اگر کشور به سمت آن حرکت می کرد امروز در مواجه با چنین بحرانی دچار سوء مدیریت ، عدم هماهنگی و حتی بحران اعتماد عمومی نسبت به مسئولین نبودیم. شاید امروز کسانی که طی سالیان متمادی شرایط کشور را حساس بیان می کردند، امروز معنای واقعی «شرایط حساس» را درک کرده و به این موضوع پی برده باشند که نتیجه عملکرد ضعیف آنان در موضوعاتی همچون آموزش حقوق شهروندی، آموزش مسئولیت پذیری اجتماعی ، بی توجهی به نهادهای مدنی…امروز موجب بی انضباطی برخی از شهروندان در رعایت دستورات بهداشتی شده است. شاید امروز که همه ملت در یک سطح نزدیک به هم احساس ناامنی از سوی دشمن نامرئی اما حقیقی را دارند، زمانی مناسب باشد برای یک اتحاد بزرگ ملی در مقابله با گسترش بیش از پیش کرونا در کشور که اکنون به تهدیدی بالفعل تبدیل شده است.