نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین در صفحه توییترش به انتقاد خبرنگار یک روزنامه آمریکایی از تاخیر به وجود آمده در مذاکرات احیای توافق هسته ای در وین واکنش نشان داد. میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین در پاسخ به اظهارات لارنس نورمن خبرنگار روزنامه وال […]
نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین در صفحه توییترش به انتقاد خبرنگار یک روزنامه آمریکایی از تاخیر به وجود آمده در مذاکرات احیای توافق هسته ای در وین واکنش نشان داد.
میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین در پاسخ به اظهارات لارنس نورمن خبرنگار روزنامه وال استریت ژورنال مبنی بر این که بازه زمانی بررسی مذاکرات انجام شده پیرامون احیای توافق هسته ای در وین از سوی دولت جدید ایران بیش از بازه زمانی دو ماه و ۱۸ روزه مذاکرات وین زمان برده است، در صفحه توییترش نوشت: نباید فراموش کنیم دولت جدید ایران در پایان ماه آگوست تشکیل شد، یعنی کمتر از دو ماه پیش. در مورد آمریکا، بیش از دو ماه زمان برد تا آماده مذاکرات وین شوند. اما شما درست می گویید، زمان آن رسیده است که این روند از سر گرفته شود.
بر اساس این گزارش،واکنش اولیانوف به اظهارات خبرنگار این روزنامه آمریکایی در پی این مطرح می شود که توافق هستهای در سال ۲۰۱۵ میان ایران و قدرتهای جهانی(آمریکا، آلمان، فرانسه، انگلیس، چین و روسیه) منعقد شد اما پس از خروج یکجانبه دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا از این توافق و در پی آن، با فاصله گرفتن تدریجی ایران از عمل کردن به تعهدات داوطلبانهاش در توافق که در نتیجه متحمل شدن تحریمهای آمریکا و عدم بهرهمندی از منافع تعیین شده در برجام رخ داد، تا کنون به مرحله اجرایی شدن کامل نرسیده است. پس از پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۱ آمریکا و تشکیل دولت جدید در کاخ سفید، موضوع بازگشت آمریکا به توافق هستهای، طبق وعده انتخاباتی او در دستورکار سیاست خارجی دولت بایدن قرار گرفت. قدرت های جهانی از جمله آمریکا، در ماههای گذشته شش دور مذاکرات پیرامون احیای توافق هسته ای در وین را برگزار کردند. این مذاکرات میان ایران و دیگر اعضای کمیسیون مشترک برجام و با حضور آمریکا درمحل مذاکرات برگزار شد. البته ایران و آمریکا مذاکرات مستقیمی نداشتند و تنها از طریق نمایندگان دیگر کشورهای حاضر در مذاکرات در جریان مواضع یکدیگر قرار می گرفتند.
برگزاری دور هفتم این مذاکرات تا پس از تشکیل دولت سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به تاخیر افتاد. زمان دقیق از سرگیری مذاکرات مشخص نیست، اما ایران اخیرا همزمان با برگزاری نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل گفته که این مذاکرات می تواند در آینده نزدیک از سر گرفته شود. مذاکرات وین در این راستا پیش می رود که بتواند از طریق اقداماتی هماهنگ شده، موجب بازگشت دوجانبه آمریکا و ایران به پایبندی کامل به توافق هسته ای شود.
وزیر خارجه سوریه: ایران مایل باشد آماده کمک به تسهیل گفتوگوهای ایرانی-عربی هستیم
وزیر خارجه سوریه گفت که کشورش از هرگونه گفت وگو میان جمهوری اسلامی ایران وکشورهای عربی استقبال می کند.
فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه در گفت وگو با روزنامه الوطن درخصوص گفت وگوهای ایرانی-سعودی گفت: ما از هرگفت وگوی عربی با جمهوری اسلامی ایران حمایت می کنیم، ما می شنویم که مقامات جمهوری اسلامی ایران تمایل صادقانه برای برگزاری گفت وگوهای حقیقی و صادقانه و مفید با کشورهای عربی دارند. وی تاکید کرد: ما بر این باوریم که دشمن اصلی سوریه و کشورهای عربی و جمهوری اسلامی ایران، اسرائیل است. ما نباید از هدف اساسی دور شویم و زمانی که خللی در این روابط می بینیم سوریه قادر است که با تمامی طرف ها تعامل کند و اختلافات را برطرف کند. مقداد در ادامه خاطرنشان کرد که دمشق از گفت وگوهای ایران و کشورهای عربی حوزه خلیج (فارس) و هرکشور عربی دیگر که خواستار روابط خوب با جمهوری اسلامی است، حمایت می کند. وزیر خارجه سوریه گفت: اگر ایران نیز تمایل دارد که ما به هرگونه گفتوگویی کمک کنیم یا تسهیلکننده مذاکرات باشیم، سوریه آماده این امر خواهد بود زیرا ما معتقدیم که همبستگی عربی و اسلامی راه صحیح مقابله با تمام چالش ها است.
هیات رئیسه کمیسیون طرح صیانت مشخص شدند
یک عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت از حقوق کاربران از انتخاب اعضای هیات رئیسه این کمیسیون خبر داد.
حجت الاسلام مجید نصیرایی گفت: اعضای هیات رئیسه کمیسیون مشترک طرح صیانت از حقوق کاربران از فضای مجازی در اولین جلسه این کمیسیون مشخص شد.
وی گفت: بر این اساس رضا تقیپور انوری نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس به عنوان رئیس.
سیدعلی یزدی خواه نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس به عنوان نایب رئیس اول
حسن نوروزی نماینده مردم رباط کریم و بهارستان به عنوان نایب رئیس دوم
لطف الله سیاه کلی نماینده مردم قزوین و آبیک و البرز به عنوان سخنگو و بیژن نوباوه وطن نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس به عنوان دبیر اول و مهرداد ویس کرمی نماینده خرمآباد و چگنی به عنوان دبیر دوم این کمیسیون انتخاب شدند.
مرکل خواستار بازگشت ایران به مذاکرات وین شد
صدراعظم آلمان با تاکید بر لزوم بازگشت ایران به مذاکرات وین گفت: فعالیتهای غنیسازی ایران نشان میدهد که باید از دستیابی این کشور به سلاح هستهای جلوگیری کرد.
به گزارش الشرق الاوسط، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان که سرزمینهای اشغالی سفر کرده است در کنفرانس خبری مشترک با نخست وزیر رژیم صهیونیستی خواستار بازگشت فوری ایران به مذاکرات وین شد. وی در ادامه گفت: فعالیتهای غنیسازی ایران نشان میدهد که میبایست هرکاری برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای انجام داد.
مرکل در بخش دیگری از اظهارات خود افزود: جامعه بینالملل هفتههای بسیار حساسی را درباره آینده توافق هستهای با ایران پیش رو دارد. ما میخواهیم پیامی بیچون و چرا به ایران مبنی بر این ارسال کنیم که این کشور باید هرچه سریعتر به میز مذاکرات بازگردد. نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز در این کنفرانس خبری با تکیه بر ادعاهای بیاساس خود گفت: پذیرش یک ایران هستهای تهدیدی علیه صلح بینالملل است.
بنت: ماموریت اسرائیل اطمینان یافتن از هستهای نشدن ایران است
نخست وزیر رژیم صهیونیستی با تکیه بر ادعاهای خود علیه برنامه هستهای کشورمان گفت: ماموریت ما اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای است.
به گزارش پایگاه خبری میدل ایست۲۴، نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی امروز (چهارشنبه) در نشستی با حضور آنگلا مرکل صدراعظم آلمان که به سرزمینهای اشغالی سفر کرده، خطاب به مرکل گفت: ماموریت اسرائیل اطمینان یافتن از عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای است. بنت در ادامه گفت: جهان در حال حاضر در حال بررسی بازگشت به توافق هستهای است. متاسفانه ایرانیها در طول سه سال گذشته به میزان زیادی ظرفیت غنیسازی خود را افزایش دادهاند. وی با تکرار ادعاهای بیاساس خود علیه کشورمان افزود: جهان منتظر است، ایرانیها در حال اتلاف وقت هستند و سانتریفیوژها میچرخند. ماموریت اسرائیل این است که اطمینان حاصل کند ایران هرگز به سلاح اتمی دست پیدا نمیکند.