افزایش آمار ابتلا به اومیکرون نشان میدهد این بیماری آمار جدیدی در مقایسه با سویههای قبلی کرونا در کشور ثبت کرده و حتی آمارهای ابتلا و بستری در کودکان را به طور قابل ملاحظهای افزایش داده است. با شیوع بیماری کرونا و پدیدار شدن سویههای جدید، سازمان بهداشت جهانی و متخصصان، راهکارهای مختلفی برای پیشگیری […]
افزایش آمار ابتلا به اومیکرون نشان میدهد این بیماری آمار جدیدی در مقایسه با سویههای قبلی کرونا در کشور ثبت کرده و حتی آمارهای ابتلا و بستری در کودکان را به طور قابل ملاحظهای افزایش داده است.
با شیوع بیماری کرونا و پدیدار شدن سویههای جدید، سازمان بهداشت جهانی و متخصصان، راهکارهای مختلفی برای پیشگیری و درمان بیماری کرونا توصیه کردند که زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، شستشوی دستها و تزریق واکسن از جمله راهکارهای مهم برای توقف چرخه بیماری است اما مطلب مهم، تاکید کارشناسان بر بیاهمیت بودن ابتلا کودکان به کرونا بود و اینکه این ویروس کمتر به سراغشان میآید اما اکنون با ورود سویه امیکرون شاهدیم که آمار ابتلا در کودکان نسبت به گذشته بیشتر شده است.
بنا به نظر کارشناسان حوزه سلامت کودکان بیاطلاعی خانوادهها و عدم رعایت استانداردهای پیشگیری و حضور در تجمعات و مهمانیهای خانوادگی باعث شده تا شاهد بروز افزایش آمار کودکان مبتلا به اومیکرون در جامعه نسبت به سویههای قبلی باشیم .
وضعیت مراجعه به مراکز درمانی و بهداشتی مازندران نیز نشان میدهد که حضور پرشمار والدین به همراه کودکانشان در این مراکز، نشانهای از افزایش تعداد کودکان مبتلا به اومیکرون است.
برخی نیز عنوان میکنند که بازگشایی مدارس و مهدهای کودک باعث شده که فرزندانشان به این بیماری دچار شوند و از آنجا که اطلاعاتی در زمینه علائم این بیماری در فرزندان ندارند به مراکز درمانی مراجعه میکنند .
در همین راستا دکتر محمد صادق رضایی فوق تخصص بیماریهای عفونی کودکان در مازندران خاطر نشان میکند: هرگونه بیتوجهی به علائم اومیکرون در کودکان باعث تشدید بیماری میشود و برای کاستن از شدت درگیری، درمان کودکان باید بلافاصله پس از بروز علائم اولیه شروع شود چون هرگونه تاخیر سبب تشدید بیماری و شیوع بیشتر ویروس خواهد شد.
دکتر محمد صادق رضایی افزود : علائم ابتلا به اومیکرون در کودکان به سه صورت بروز پیدا میکند، در حالت اول علائم سرماخوردگی نظیر خارش و درد گلو و آبریزش بینی و در شکل دوم علائم گوارشی مثل حالت تهوع، استفراغ و اسهال و در شکل سوم نیز ممکن است با تب، تشنج و حتی عوارض پوستی نشان داده شود.
واکسن نزدهها در معرض خطر امیکرون
وی با اظهار این که زمان طلایی برای درمان سریع، مراجعه به پزشک به محض مشاهده علائم اولیه اومیکرون است اضافه کرد: با توجه به قدرت بالای واگیری اومیکرون، خانوادهها باید ضمن رعایت دستورالعملهای بهداشتی به این نکته نیز توجه کنند که کودکی که واکسن تزریق نکرده، بیشتر در معرض خطر قرار دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران یادآوری کرد : مراجعه دیرهنگام به پزشک و تاخیر در اقدامات درمانی، شدت و عوارض بیماری را افزایش داده و اعضای بیشتری از بدن کودک درگیر بیماری شده و علائم اولیه بیماری مانند گلو درد و یا مشکلات گوارشی شدت گرفته و در این مرحله کار سختتر و درمان طولانیتر میشود.
وی کم توجهی خانوادهها به علائم اولیه اومیکرون در کودکان را بسیار مهم و اساسی عنوان کرد و افزود : در صورت ابتلای اعضای خانواده به اومیکرون باید موضوع قرنطینه شدن و رعایت پروتکلها جدی گرفته شود و با عادی انگاری و سبک شمردن بیماری نباید درمان را به تعویق بیندازند و یا دستورالعملهای بهداشتی را جدی نگیرند چون کودک در معرض بیماری قرار میگیرد، بنابراین به محض مشاهده علائم اولیه در کودک باید اقدام درمانی شروع شود.
زمان طلایی؛ مراجعه به پزشک با مشاهده علائم اولیه اومیکرون
پزشک فوق تخصص بیماریهای عفونی اطفال گفت : خانوادهها توجه کنند زمانی که شاهد مشکل تنفسی کودک از جمله کم یا زیاد شدن تعداد تنفس یا تنفس سنگین کودک شدند، یا کودک دچار بی حالی شده و بازیگوشیاش کم شده به این معناست که عوارض اومیکرون شدت یافته و نیازمند درمان جدی است.
وی هشدار داد : در صورتی که عوارض اومیکرون در کودک تشدید شود و در درمان تعلل صورت بگیرد، به ناچار کودک در بیمارستان بستری میشود و ممکن خطرات جدیتر متوجه کودک شود.
کودکان نیازمند مراقبت جدی برای درمان
دکتر رضایی همچنین به والدینی که کودکانشان مبتلا به بیماریهای قلبی ریوی، نقص سیستم ایمنی یا مصرف کننده داروهای کورتن هستند توصیه کرد نسبت به علائم اومیکرون حساستر باشند چرا که به دلیل ضعف سیستم ایمنی، این کودکان بیشتر در معرض آسیب قرار دارند و عوارض بیماری درگیریهای بیشتری نسبت به کودکان سالم در بدن آنها ایجاد میکند .
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: با توجه به ویژگی سرایت بالای اومیکرون و عدم تزریق واکسن به کودکان، آنها بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند و هر روز شاهد افزایش تعداد مراجعات سرپایی و حضور اطفال بیمار در کلینیکها هستیم.
دکتر رضایی با اظهار به این که تزریق واکسن به کودکان هم میتواند مانند بزرگسالان از شدت عوارض بیماری در آنها بکاهد توصیه کرد خانوادهها تزریق واکسن برای کودکان ۹ تا ۱۲ ساله را جدی بگیرند.
وی تاکید کرد: کرونا تاکنون چندین جهش و سویه داشته و اومیکرون تازهترین سویه و احتمالا آخرین سویه نیست، در نتیجه بیتوجهی به واکسیناسیون کودکان به معنای رها کردن آنان در معرض ابتلا به این ویروس خطرناک است .
سویه اومیکرون که آذر ماه امسال وارد کشور شد، اوایل دی ماه به مازندران رسید و در حال حاضر سویه غالب بیماری کرونا در استان به شمار میرود. این سویه تمامی گروههای سنی را درگیر میکند ولی به خاطر واکسینه نشدن کودکان، این گروه بیشتر در معرض خطر قرار دارند و هم اکنون نیز تعداد کودکان مبتلا به اومیکرون بالاست.
کارشناسان تاکید دارند همه شهروندان و خانوادهها برای حفظ سلامت خود و کودکانشان ضمن مطالعه راههای ابتلا و پیشگیری از این بیماری و مراجعه به موقع به پزشک، دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کرده و از حضور در تجمعات، مهمانیها و اماکن شلوغ خودداری کنند.