ستاد بازسازی بنیاد مسکن در ۲۰ نقطه سیل زده کشور فعال است
ستاد بازسازی بنیاد مسکن در ۲۰ نقطه سیل زده کشور فعال است

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: ستاد بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ۲۰ نقطه کشورکه دچار سیل و حوادث طبیعی شدند فعال بوده و به مردم خدمات لازم را ارائه می دهد. اکبر نیکزاد در آیین تودیع و معارفه مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان البرز اظهارداشت: خط قرمز ما انجام امورات مردم است […]

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: ستاد بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ۲۰ نقطه کشورکه دچار سیل و حوادث طبیعی شدند فعال بوده و به مردم خدمات لازم را ارائه می دهد.
اکبر نیکزاد در آیین تودیع و معارفه مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان البرز اظهارداشت: خط قرمز ما انجام امورات مردم است و افتخار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی این است که طی ۴۳ سال هر کاری به آن سپرده شده با قوت، علاقمندی و قدرت انجام داده است.
وی تاکید کرد: مردم این خدمات را می بینند و از اینکه واحدهای مسکونی آنها ساخته می‌شود از خدمات ارائه شده رضایتمندی دارند.
نیکزاد با بیان اینکه اقدامات ارائه شده کار بسیار ارزشمندی است، خاطر نشان کرد: نیروهای بنیاد مسکن همواره این خدمات را با علاقمندی انجام داده اند.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به مشارکت این بنیاد در نهضت ملی مسکن گفت: ۱۸۰ هزار واحد مسکونی طی توافق با شهردار تهران قرار است که ساخته شود که از این ۱۰ هزار واحد آن بر عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گذاشته شده که ساخت هفت هزار واحد آنها را آغاز کرده‌ایم.
نیکزاد با اشاره به مشارکت بنیاد مسکن در ساخت متروی تهران افزود : خط چهار متروی تهران ماه آینده به بهره‌برداری می رسد.
این مسوول در بخش دیگری از سخنانش به مشارکت این بنیاد در طرح توسعه راه‌های کشور پرداخت و گفت: ساخت آزاد راه اهواز- بندرامام خمینی (ره) و کمربندی ماهشهر در استان خوزستان و جاده باشماق استان کردستان از مهمترین پروژه‌های عمرانی در دست اقدام است.
نیکزاد به وضعیت مسکن در البرز اشاره کرد و افزود: کرج و شهرهای اقماری آن نیاز به طرح توسعه مسکن دارند؛ از هر ۱۰ نامه که به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ارسال می شود نیمی از آن ها مربوط به استان‌های تهران و البرز بوده که خانوارهای اجاره نشین این استان ها بیشترین درخواست را در سطح کشور برای تامین مسکن دارند.
در این آیین از زحمات بهزاد رسولی‌زاده قدردانی و علی محمدی به عنوان مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی البرز معرفی شد.

 

 

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری خبر داد؛
زنگ خطر بلایای طبیعی برای ۸۰۰ هزار خانه فرسوده روستا

به منظور جبران عقب‌ماندگی در بازسازی واحدهای فرسوده روستایی، تخریب و نوسازی ۸۰۰ هزار واحد در سال ضروری است، اما سازمان برنامه از دستور رئیس جمهور در فراهم کردن شرایط پرداخت وام ساخت مسکن سرپیچی می‌کند.
پس از وقوع زلزله بم در سال ۱۳۸۲ و کشته شدن بیش از ۳۰ هزار نفر معادل حدود یک سوم مردم این شهر و مصدوم شدن بیش از ۴۰ هزار نفر، زنگ هشدار جدی برای بازسازی واحدهای مسکونی به صدا درآمد.
در همین راستا در قوانین برنامه‌ توسعه‌ کشور از سال ۱۳۸۴ و در ماده ۱۱ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن از سال ۱۳۸۷، نوسازی واحدهای فرسوده به ویژه در مناطق روستایی مورد توجه قرار گرفت و مطابق قوانین مذکور، دولت‌ها مکلف به ساخت و نوسازی حداقل ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در روستاها شدند، زیرا در سال ۱۳۸۴، تنها ۳۱۰ هزار واحد روستایی از ۴ میلیون و ۴۳۰ هزار کل واحدها در این مناطق مقاوم‌سازی شده بودند و بیش از ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد روستایی غیرمقاوم و فرسوده بودند (۹۳ درصد از کل واحدها)؛ به عبارت دیگر جان و اموال قریب به ۱۸ میلیون نفر از روستاییان در صورت وقوع مخاطرات طبیعی از جمله سیل و زلزله در خطر بود.

é تعلل و ترک فعل دولت‌های قبل در پرداخت وام ساخت و نوسازی مسکن روستائیان، ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد روستایی را فرسوده نگه داشت
از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۴۰۰ و در دولت‌های مهرورزی و تدبیر و امید، مطابق قوانین و مصوبات فوق‌الذکر، سهمیه‌ی‌ سالانه برای وام ساخت و نوسازی مسکن روستایی ابلاغ می‌‌شد.
از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۴۰۰ دولت‌ها مکلف بودند تا حدود ۳ میلیون و ۷۶۰ هزار واحد از واحدهای روستایی را با پرداخت وام ساخت مسکن روستایی بهسازی و نوسازی نمایند.
درحالی‌که بر اساس آمار منتشره از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان متولی ساخت و ساز در روستاها، تنها حدود ۲ میلیون واحد مسکونی در روستاها تخریب و نوسازی شده است و دولت‌ها در پرداخت وام ساخت مسکن روستایی برای قریب به ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد مسکونی عقب ماندگی دارند؛ به عبارت دیگر عملکرد دولت‌ها برای نوسازی مسکن روستایی طی این ۱۷ سال، حدود ۵۱ درصد بوده است.
در دولت سیزدهم نیز، سازمان برنامه و بودجه باوجود دستور چند باره‌ی شخص رئیس جمهور برای تامین وام نوسازی مسکن روستایی، از دستور مستقیم رئیس جمهور سرباز زده و ساخت مسکن روستایی را متوقف کرده است که بر اساس پی‌گیری‌های چندین باره فارس، همچنان روستاییان در طرح نهضت ملی مسکن بلاتکلیف و سرگردان هستند.

é ضرورت پرداخت وام ساخت مسکن روستایی برای تخریب و نوسازی حداقل ۸۰۰ هزار واحد مسکونی در سال
در همین ارتباط حسن الله‌یاری، کارشناس مسکن در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس برای جبران عقب ماندگی در تخریب و نوسازی ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد در روستاها اظهار داشت: «در سه سال باقی‌مانده از دولت سیزدهم، به منظور برنامه‌ریزی برای تخریب و نوسازی ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد مسکونی در روستاها لازم و ضروری است نوسازی و ساخت حداقل ۶۰۰ هزار واحد مسکونی در سال در دستور کار قرار گیرد تا عقب‌ماندگی ساخت ۱٫۸ میلیون واحدی در روستاها ها جبران شود.» این کارشناس حوزه مسکن تاکید کرد: «بنابراین چنانچه دولت سیزدهم قصد جبران ترک فعل‌های گذشته را دارد، ضروری است حداقل ۶۰۰ هزار واحد را به تکلیف قانونی خود برای حداقل ۲۰۰ هزار واحد مسکونی جهت بهسازی و نوسازی مسکن روستایی اضافه نماید که در نتیجه پرداخت وام ساخت مسکن روستایی برای حداقل ۸۰۰ هزار واحد در سال را ضروری می‌نماید.»
بنابراین در شرایطی که با پرداخت وام ساخت و نوسازی مسکن روستایی برای حداقل ۸۰۰ هزار واحد در سال می‌توان عقب‌ماندگی در بازسازی مناطق روستایی را جبران کرد، سرپیچی سازمان برنامه از دستور رئیس جمهور برای پرداخت وام ساخت مسکن روستایی، تخلف و خسارت‌بار به نظر می‌رسد و ضروری است این موضوع با ورود جدی‌تر رئیس جمهور تعیین تکلیف شود.

 

 

 

شکرالهی، نماینده مجلس شورای اسلامی:
فقدان مسکن آسیب‌های بسیاری به کشور تحمیل می‌کند

عضو کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر رصد عملکرد استان ها در اجرای طرح نهضت ملی مسکن گفت: فقدان مسکن آسیب‌های بسیاری به کشور تحمیل می‌کند که عدم ازدواج جوانان یکی از آسیب‌های پیرامون آن است.
منصور شکرالهی درباره کم و کیف اجرای “طرح نهضت ملی مسکن” در حوزه انتخابیه و فرآیند اجرای آن در سراسر کشور، گفت: اجرای این طرح مقدماتی مانند تهیه زمین، بودجه و ارائه تسهیلات به متقاضیان دارد اما به نظر می‌رسد؛ دولت در فراهم کردن این مقدمات با مشکلات جدی رو به رو است چراکه هنوز این طرح کلید نخورده و در مرحله مقدماتی باقی مانده است.
نماینده مردم کهنوج، منوجان، رودبارجنوب، قلعه گنج و فاریاب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دستگاه‌ها باید مطابق دستور رئیس‌جمهور زمین‌های بلااستفاده خود را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهد تا این وزارتخانه بتوانند هرچه سریع‌تر “نهضت ملی مسکن” را اجرایی کند ضمن آنکه بانک‌ها نیز باید در ارائه تسهیلات همکاری لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به تلاش وزارت راه و شهرسازی در راستای تملک زمین برای اجرای طرح مسکن‌سازی، افزود: از مسائل مهمی که باید در اجرای نهضت ملی مسکن دنبال شود طراحی یک سامانه به منظور به‌روزرسانی اقدامات و فعالیت‌ها، همچنین رصد نحوه عملکرد استان‌ها در این بخش است. عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نداشتن مسکن آسیب‌های بسیاری به کشور تحمیل می‌کند که عدم ازدواج جوانان یکی از آسیب‌های پیرامون آن است، اظهار کرد: مهمترین راهکار برای بهبود وضعیت بازار مسکن، تولید گسترده و افزایش ساخت و ساز است، در این رابطه دولت باید “طرح ملی مسکن” را هرچه سریع‌تر اجرایی کند.

 

 

نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند در مجلس:
وضعیت اجاره بهای مسکن مناسب نیست

نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند و نیمروز و هامون در مجلس گفت: وزیر راه در خصوص وضعیت اجرای طرح نهضت ملی مسکن در منطقه سیستان توضیح داده و بگوید زمین‌های شناسایی شده هم اکنون در کدام منطقه قرار دارند؟
حبیب الله دهمرده، در خصوص وضعیت اجرای قانون جهش تولید مسکن گفـت: اجرای این قانون به صورت کلی بسیار مفید است اما متاسفانه در استان سیستان و بلوچستان به ویژه در منطقه سیستان با وجود قریب به ۵۰۰ هزار نفر جمعیت اتفاق خاصی در حوزه ساخت مسکن رخ نداده است و تنها تعدادی زمین در منطقه ای نامناسب برای این امر شناسایی شده است.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنده معتقدم طرح نهضت ملی مسکن و ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی، طرح بسیار خوبی بوده که به برقراری تعادل میان عرضه و تقاضا در حوزه مسکن و در نهایت کاهش قیمت خانه کمک می‌کند اما نه در حدی که تبلیغ شده است.
وی افزود: وزیر راه و شهرسازی به‌صورت مشخص توضیح دهد در خصوص اجرای طرح نهضت ملی مسکن درحوزه انتخابیه بنده که عموم مردم از قشر کم درآمد جامعه و نیازمند به خانه های حمایتی هستند، چه کاری انجام شده است؟ و زمین های شناسایی شده وزارت راه در کدام مناطق قرار دارند؟
نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند و نیمروز و هامون در مجلس اضافه کرد: از طرفی وضعیت اجرای بها مسکن بسیار نا مناسب بوده و هیچ تناسبی با درآمد مردم ندارد. کارمندان و اقشار کم درآمد باید تمام درآمد خود را برای پرداخت رهن و اجاره کنار بگذارند. وضعیت اجاره بها مسکن به ویژه در تهران بسیار اسفباربوده و مردم از این وضعیت ناراحت و عصبانی هستند. دولت باید زمین‌های مازاد خود را در اختیار مردم قرار داده و برای ساخت مسکن آنها را یاری کند.

 

 

سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن وشهرسازی :
پروژه مهرگان قزوین با رویکرد صنعتی‌سازی و بهره‌مندی از فناوری‌های نوین احداث می‌شود
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ضمن تقدیر از تلاش‌های خبرنگاران، پروژه مهرگان قزوین را یکی از پروژه‌هایی عنوان کرد که با رویکرد بهره‌مندی از فناوری‌های روز دنیا و صنعتی‌سازی با سیستم لارج پنل توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در حال احداث است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمدمهدی حیدری سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به همراه حمید علوی مدیرکل دفتر ریاست، روابط عمومی و امور بین‌الملل مرکز با حضور در پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ضمن تبریک روز خبرنگار برخی از اقدامات مرکز را برای سال جاری توضیح داد.
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در این بازدید ضمن تاکید بر صنعتی‌سازی در اجرای برخی پروژه‌های طرح نهضت ملی مسکن پروژه مهرگان قزوین را یکی از پروژه‌هایی عنوان کرد که با رویکرد بهره‌مندی از فناوری‌های روز دنیا و صنعتی‌سازی با سیستم لارج پنل توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در حال احداث است.
حیدری در بخش دیگری از صحبت‌های خود تشکیل زنجیره تامین مصالح ساختمانی را در اجرای طرح نهضت ملی مسکن از اقدامات مهم عنوان و اعلام کرد: برنامه مرکز در این زمینه برنامه‌ریزی برای برگزاری رویداد زنجیره تامین مصالح با تولیدگنندگان مصالح پرمصرف در طرح نهضت ملی مسکن همانند سیمان و فولاد است. همچنین، برخی از مطالعات پیش‌روی مرکز برای سال جاری انجام مطالعات مسکن تدریجی در کشور و مسکن معیشت‌محور است.

مدیر کل راه و شهرسازی سیستان وبلوچستان خبر داد؛
افتتاح ۱۰۲ واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در سیستان و بلوچستان
مدیرکل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان از افتتاح ۱۰۲ واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان‌های زاهدان و سیب و سوران همزمان با هفته دولت خبر داد
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از سیستان و بلوچستان، عطاء اله اکبری اظهار داشت: بیشترین واحدهای مسکونی قابل افتتاح طرح نهضت ملی مسکن استان با ۶۴ واحد به شهرستان زاهدان اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه تلاش دولت این است که عرضه و تقاضا در مسکن متعادل شود با اجرایی شدن طرح نهضت ملی مسکن امید برای تحقق این هدف و خانه دار شدن اقشار مختلف افزایش یافته است، گفت: واحدهای طرح نهضت ملی مسکن در محدوده شهرهای تحت پوشش این اداره کل در قالب ۵ هزار و ۲۵۱ واحد در حال ساخت است که بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده تا پایان سالجاری تحویل متقاضیان می‌شود.
دبیر شورای مسکن استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: همچنین هم اینک ۱۹ هزار و ۸۷۹ واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در مناطق شهری و روستایی استان با پیشرفت فیزیکی حدود ۴۰ درصد در دست ساخت است که بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا پایان سالجاری حدود ۵ هزار واحد آن آماده بهره برداری می‌شود. اکبری گفت: سیستان و بلوچستان هم اینک در صدر استان‌های برتر کشور در تامین زمین و اجرای طرح نهضت ملی مسکن قرار دارد.
وی بیان کرد: همچنین در هفته دولت امسال کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان سیب و سوران با زیربنای ۸۵۰ متر مربع با برخورداری از امکاناتی نظیر سیستم آکوستیک صوتی و اعلام و اطفاء حریق، سالن کتابخانه، اتاق قصه‌گویی کارگاه نقاشی و سفالگری و غیره به بهره برداری می رسد.

مدیرکل راه و شهرسازی گلستان در قرارگاه خبری شهید همدانی خبر داد؛
افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۱۶ طرح حوزه راه و شهرسازی در هفته دولت
مدیرکل راه و شهرسازی گلستان در قرارگاه خبری شهید همدانی گفت: در هفته دولت عملیات شاهد افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۱۶ طرح با اعتبار بالغ بر ۴۱ میلیارد تومان خواهیم بود.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (گلستان)، مهدی ملک در قرارگاه خبری شهید همدانی اظهار کرد: از مهم‌ترین برنامه‌های این اداره کل در هفته دولت، کلنگ زنی یک هزار واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن، افتتاح مجتمع فرهنگی گمیشان و افتتاح ساختمان جدید اداره کل اوقاف استان گلستان است.
رئیس شورای هماهنگی امور راه و شهرسازی گلستان ادامه داد: در اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان گلستان با پیشرفت ۳۷ درصدی روبرو هستیم.
وی افزود: هم اکنون احداث ۱۵۰۰ واحد در دست اجرا و ۸ هزار واحد در دست طراحی است که پس از عمل کردن دستگاه‌های دولتی استان نسبت به تعهدات خود در راستای واگذاری زمین به طرح نهضت ملی مسکن، عملیات اجرایی سرعت بیشتری خواهد یافت.
مدیرکل راه و شهرسازی گلستان همچنین تصریح کرد: ۱۱ هزار واحد در قالب طرح خودمالکی به طرح نهضت ملی مسکن واگذار شده که استقبال از این طرح، با توجه به کاهش هزینه های سازندگان، می‌تواند ما را به هدف طرح نهضت ملی مسکن که کاهش هزینه‌ی تمام شده‌ منازل مسکونی و عرضه بیشتر مسکن به بازار است، نزدیک کند.