وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی میگوید: چند پیشنهاد برای چارت وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تهیه شده و در حال رفت و برگشت با سازمان استخدامی است تا بتوان آن را زودتر نهایی کرد. بعد از کشوقوسهای فراوانی که برای وزارتخانه شدن دستگاه عریض و طویل «میراث فرهنگی»، «صنایع دستی» و […]
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی میگوید: چند پیشنهاد برای چارت وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تهیه شده و در حال رفت و برگشت با سازمان استخدامی است تا بتوان آن را زودتر نهایی کرد.
بعد از کشوقوسهای فراوانی که برای وزارتخانه شدن دستگاه عریض و طویل «میراث فرهنگی»، «صنایع دستی» و «گردشگری» وجود داشت و رفت و آمدهای زیادی که سرانجام این سازمان را به دستگاهی با قدری قدرت بیشتر تبدیل کرد، در دوم مهر امسال ولی تیموری – معاون گردشگری وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی – در آستانه فرا رسیدن روز جهانی جهانگردی، در نشست خبری این روز جهانی، دربارهی ایجاد ساختار این وزارتخانه اعلام کرده بود؛ «ساختار آتی این وزارتخانه به مطالعه بیشتر نیاز دارد و در لحظه نمیتوانیم درباره آن تصمیم بگیریم. مجلس هم یک سال وقت داده است ساختار مناسب تعیین شود.»
اکنون بعد از گذشت سه ماه از تصویب ایجاد وزارتخانه، علیاصغر مونسان – نخستین وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی – در پاسخ به خبرنگار ایسنا دربارهی روند تهیه چارت وزارتخانه به کجا رسیده است، میگوید: قانون یک سال به وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فرصت داده تا با آماده کردن چارت، شرح ماموریتهای جدید را مهیا کرده و برای تصویب به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند..
او ادامه میدهد: در حال حاضر نیز چند پیشنهاد برای تهیهی چارت تهیه شده و در حال رفت و برگشت با سازمان استخدامی کشور دربارهی آن هستیم، امیدواریم به زودی بتوانیم چارت را نهایی کنیم.
کشف آثار باستانی دوهزارساله در کرواسی
بقایای یک ارابه رومی و فسیل اسب با قدمت تقریبی دوهزارساله در کرواسی کشف شد.
باستانشناسانی که موفق به کشف این آثار شدهاند معتقدند، کشف ارابهای متعلق به دوهزار سال پیش در کنار فسیلهای چندین اسب در کرواسی، چشماندازی جدید از دورانی که رومیان متعقات خود را دفن میکردند، ارائه میکند.
این اکتشاف در نزدیکی شهر «وینکوتسی» در شرق کرواسی رخ داد. این شهر در گذشتههای دور به امپراتوری بزرگ رومیان که بخشهای زیادی از اروپای شرقی، خاورمیانه و اروپای غربی از جمله انگلستان و ولز را دربرگرفته بود، تعلق داشت.
باستانشناسان بقایای این ارابه و فسیلهای اسب را درحالی که در یک مقبره بزرگ قرار داشتند، کشف کردند.
به گفته «بوریس کراتوفیل»، کارشناس تاریخ رومیان، دفن ارابه از جمله مراسمی بود که تنها توسط افراد ثروتمند و طبقه اشرافزاده روم باستان صورت میگرفت.
باستانشناسان موزه شهر «وینکوتسی» و موسسه باستانشناسی کرواسی قدمت دقیق این ارابه را به قرن سوم پس از میلاد مسیح نسبت دادهاند.
مدیر موسسه باستانشناسی کرواسی این اکتشاف را بسیار شورانگیز و در نوع خود بینظیر عنوان و اعلام کرد مراحل طولانی مرمت و بازسازی این آثار با کمک موسسههای مختلف اروپایی بهزودی آغاز خواهد شد.