سربلندی بانک سپه حاصل کار جهادی و شبانه روزی است
سربلندی بانک سپه حاصل کار جهادی و شبانه روزی است

مدیرعامل بانک سپه زیست بوم جدید این بانک را مبتنی بر آمادگی برای ورود به عرصه های جدید و انجام مأموریتهای خطیر برای خدمت به مردم، اسلام و انقلاب برشمرد. دکتر آیت اله ابراهیمی در سفر به استان فارس در جمع مدیران و کارکنان این استان، گفت: مأموریت های جدیدی که از سوی نظام اسلامی […]

مدیرعامل بانک سپه زیست بوم جدید این بانک را مبتنی بر آمادگی برای ورود به عرصه های جدید و انجام مأموریتهای خطیر برای خدمت به مردم، اسلام و انقلاب برشمرد.

دکتر آیت اله ابراهیمی در سفر به استان فارس در جمع مدیران و کارکنان این استان، گفت: مأموریت های جدیدی که از سوی نظام اسلامی به بانک سپه محول می شود، حاصل اعتماد مسئولان و به علت جهادی بودن کارکنان این بانک است.
مدیرعامل بانک سپه اظهار داشت: سربلندی بانک سپه حاصل کار جهادی و شبانه روزی است و سخت ترین و پیچیده ترین کارها توسط کارکنان بانک سپه قابل انجام است.وی با اشاره به عبور بانک سپه از گلوگاههای سخت و پرمخاطره، خاطرنشان کرد: فرایند پیچیده ادغام که در دنیا کم نظیر بود و طرح تحول فناوری اطلاعات و طراحی مفاهیم بانک سپه براساس مفاهیم بانکداری جامع که تقریباً همزمان با ادغام به انجام رسید، حاصل کار جهادی کارکنان و همراهی مسئولان کشور بود.
دکتر ابراهیمی با تاکید بر اهمیت برنامه طرح تحول راهبردی و طراحی ساختار سازمانی متناسب با خطوط کسب و کار بانک، افزود: ساختار، پشتیبان استراتژی و چشم انداز انجام مأموریت هاست و این ساختار آماده متناسب سازی با محیط کسب و کار است. بانک سپه باید در زیست بوم جدید برای رقابت با رقبا با برنامه حرکت کند.
مأموریت ها باید متناسب با اختیارات باشد
مدیرعامل بانک سپه با اشاره به توجه ویژه مبنی بر جذب مشتریان، گفت: در بازاریابی مأموریت ها باید متناسب با اختیارات باشد و نمی توان با دست بسته بازاریابی کرد.
دکتر ابراهیمی بر لزوم تفویض اختیار به مدیران استان و مسئولان شعب برای ارائه تسهیلات و جذب منابع تأکید و خاطرنشان کرد: ظرفیت های استان در حوزه های مختلف باید به صورت حرفه ای بررسی شوند و بر همین اساس بازاریابی صورت پذیرد.
لزوم مدیریت هوشمندانه منابع و مصارف
مدیرعامل بانک سپه با اشاره به ضرورت مدیریت هوشمندانه منابع و مصارف بانک، افزود: برنامه بانک سپه برای مدیریت ریسک نقدینگی مشتمل بر تمرکز بر جذب منابع
است.
وی در ادامه به تمرکز بر فرصت ها خصوصاً در حوزه بین الملل با توجه به سایز بانک سپه و وجود پتانسیل هایی نظیر معاونت بین الملل و سه صرافی بانک تاکید کرد.
تشکیل کمیته های رفع موانع کسب و کار و رفع موانع فناوری اطلاعات
دکتر ابراهیمی در ادامه از تشکیل دو کمیته رفع موانع کسب و کار و رفع موانع فناوری اطلاعات خبر داد و گفت: تشکیل این کمیته ها به منظور تسهیل امور و حرکت سریع مجموعه برای تحقق اهداف صورت گرفته است.
نیروی انسانی سرمایه ارزنده بانک سپه
مدیرعامل بانک سپه افزود: بار مسئولیتهای سنگین محوله به بانک سپه بر دوش نیروی انسانی است و کارکنان بانک سپه ارزنده ترین دارایی این بانک هستند.
وی به مسئولان بانک توصیه کرد که از هر فرصتی برای بهبود وضعیت معیشت کارکنان و رفع مشکلات آنان استفاده کرده، همچنین امکان استفاده عادلانه از واحدهای رفاهی بانک را برای همه کارکنان
فراهم کنند.
دکتر ابراهیمی با اشاره به اقدامات، طرح ها و تلاش های صورت گرفته برای بهبود وضعیت معیشتی و اصلاح حقوق و دستمزد کارکنان اظهار امیدواری کرد که با تشکیل اداره امور مدیران، استعدادهای موجود در بانک شناسایی و با تدوین برنامه برای نیروی انسانی شایسته، بانک سپه در افق ۱۴۰۴ به عنوان بانکی جهادی، مردم پایه و در تراز انقلاب اسلامی همچون گذشته بدرخشد.

 

 

تقسیم ۱۰۰ ریال سود به ازای هر سهم و تبدیل بانک ملت به بزرگ ترین بانک بورسی کشور
مجامع عمومی عادی سالیانه و فوق العاده بانک ملت به عنوان نخستین بانک اصل چهل و چهاری، با حضور اکثریت سهامداران برگزار شد و با تقسیم ۱۰۰ ریال سود به ازای هر سهم و همچنین افزایش ۵۵ هزار میلیارد ریالی سرمایه و تبدیل این بانک به بزرگ ترین بانک بورسی کشور، به کار خود پایان داد.
در مجمع عمومی عادی سالیانه که به ریاست مسعود نصر اصفهانی رییس هیات مدیره و نظارت قربان اسکندری مدیرکل دفتر امور بانکی و بیمه وزارت امور اقتصادی و دارایی و سلحشور به عنوان نماینده سهامداران عمده و همچنین دبیری سیدمحمد نورمحمدحسینی مدیرکل حقوقی بانک ملت برپا شد، گزارش عملکرد هیات مدیره در سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۰ مورد تایید سهامداران قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، از کل سود حاصله معادل ۱۵۸ هزار میلیارد ریال، ۱۱۳ هزار میلیارد ریال آن به عنوان سود تسعیر بر اساس بخشنامه بانک مرکزی غیرقابل تقسیم، اعلام شد و از ۳۹ هزار میلیارد ریال سود قابل تقسیم، تقسیم ۱۰۰ ریال به ازای هر سهم به تصویب سهامداران رسید و مقرر شد تا بقیه این سود پس از تایید مراجع قانونی، صرف افزایش
سرمایه شود.
انتخاب سازمان حسابرسی به عنوان حسابرس و بازرس قانونی و تعیین روزنامه های اطلاعات و دنیای اقتصاد به عنوان روزنامه های کثیرالانتشار برای درج آگهی های مجمع، از دیگر مصوبات جلسه مجمع عمومی عادی سالیانه بانک
ملت بود.
همچنین در مجمع عمومی فوق العاده بانک ملت که به ریاست قربان اسکندری مدیرکل دفتر امور بانکی و بیمه وزارت اقتصاد و نظارت سلحشور و امیدقائمی نمایندگان سهامداران عمده و همچنین دبیری سیدمحمد نورمحمدحسینی مدیرکل حقوقی بانک ملت برپا شد، سهامداران بر افزایش ۵۵ هزار میلیارد ریالی سرمایه این بانک و رسیدن سرمایه بانک از ۲۰۷٫۰۴۳ میلیارد ریال به ۲۶۲٫۰۴۳ میلیارد ریال از محل سایر اندوخته ها مهر تایید زدند تا بدین ترتیب این بانک به بزرگ ترین بانک بورسی کشور
تبدیل شود.
در این مجمع که برای نخستین بار پس از بروز پاندمی کرونا با حضور سهامداران برپا شد، نمایندگان حوزه مالی بانک ملت به سوالات سهامداران درباره گزارش عملکرد هیات مدیره و همچنین بندهای حسابرسی پاسخ گفتند.

 

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید:
لزوم توجه به مبارزه‌ با پولشویی در نظام بانکی
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید گفت: اولویت فعالیت صندوق، مشارکت در ساخت و آبادانی مناطق محروم و روستایی است.
همایش آموزشی بانکداری اسلامی با موضوع مبارزه با پولشویی و آشنایی با عقود شرعی و احکام فقهی برگزار شد.
نعمت‌الله رضایی مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در این مراسم با بیان اینکه صندوق کارآفرینی امید دو وظیفه را به‌صورت هم‌زمان انجام می‌دهد، گفت: صندوق علاوه بر اعطای تسهیلات در امور توسعه، تولید و اشتغال نیز فعال است و در اساسنامه صندوق نیز این موضوع دیده شده است.
وی افزود: با توجه به این دو وظیفه طبیعی است که ما باید به دو مقوله بانکداری اسلامی و بانکداری بدون ربا توجه کرده و خود را در این زمینه تجهیز کنیم تا همکاران اطلاعات کافی نسبت به این موضوع را داشته باشد.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با بیان اینکه در این دوره مباحث مربوط به بانکداری اسلامی و بحث پولشویی مطرح شده است، گفت: خصوصاً در دولت سیزدهم که مبارزه با فساد مطرح است امیدوارم همکاران ما در این زمینه تجهیز شوند.
رضایی با بیان اینکه تسهیلات صندوق کارآفرینی امید عمدتاً ارزان‌قیمت است، اظهار کرد: برنامه‌ای که در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری برای سال جاری در نظر گرفته‌ایم؛ برنامه متفاوت و جهادی است. حجم فعالیت‌های صندوق حداقل ۴ برابر بیشتر از سال گذشته است. صندوق در جهت برنامه دولت مبنی بر ایجاد یک‌میلیون شغل، حمایت از ۱۰۰ هزار واحد اقتصادی را در دستور کار خود قرار داده و این واحدها عمدتاً خرد، کوچک، متوسط و معیشت محور هستند. طرح‌های راکد و نیمه‌تمام نیز جهت تکمیل موردحمایت صندوق قرار
خواهد گرفت.
وی اولویت فعالیت صندوق را مشارکت در ساخت و آبادانی مناطق محروم و روستایی دانست و گفت: به همین منظور در سه بخش صنعت کشاورزی و خدمات صندوق تسهیلات خود را پرداخت خواهد کرد با توجه به منابعی که تامین می‌شود تسهیلات صندوق به‌صورت قرض‌الحسنه یا حداکثر با ۱۰ درصد کارمزد اعطا می‌شود.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید افزود: سال گذشته درمجموع ۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردیم، اما در سال جاری تاکنون ۲۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که بیش از دو برابر سال گذشته است و تاکنون اعتبار به استان‌ها ابلاغ شده است. خوشبختانه نسبت به مدت‌زمان مشابه سال قبل عملکرد همکاران ما سه برابر رشد داشته و امیدوارم که تا انتهای تابستان حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع را جذب کنیم و بیش از ۵۰ هزار واحد اقتصادی را موردحمایت قرار دهیم.
وی گفت: موضوع پولشویی موضوعی است که باید تمام نظام بانکی و مالی کشور به آن توجه داشته باشند؛ صندوق به دلیل اینکه بیشتر تسهیلات خرد ارائه می‌کند و نظارت بر مجموعه بسیار زیاد است، خوشبختانه تاکنون موردی از پولشویی را نداشته است، ولی اینکه موردی پیدا شود بعد ما به دنبال راه مقابله با آن باشیم چند مدیریت هوشمندانه‌ای نیست به همین منظور هم در این دوره بر روش‌های تشخیص و مبارزه با پولشویی متمرکز خواهیم بود.

 

 

مدیرعامل بانک صنعت و معدن:
۳۵ طرح دانش بنیان در فارس تامین مالی شده است
مدیرعامل بانک صنعت و معدن گفت: از ابتدای امسال تاکنون ٣٥ طرح دانش بنیان در استان فارس از سوی این بانک تامین مالی شده است.
علی خورسندیان در حاشیه بازدید از تعدادی طرح‌های تولیدی استان فارس در جمع خبرنگاران، با اشاره به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به نام سال تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال آفرین افزود: تخصیص تسهیلات به طرح‌های دانش بنیان از اولویت مهم در جهت تحقق این شعار است.
او ادامه داد: در صورت ارجاع هر طرح دانش بنیان دیگر، پس از بررسی کارشناسی به سرعت تامین مالی توسط بانک صنعت و معدن انجام خواهد شد.
وی، با اشاره به پیگیری مصوبات سفر رئیس جمهور به استان فارس (۲۲ مهرماه ۱۴۰۰) و بررسی وضعیت واحدهای تولیدی تامین مالی شده توسط بانک صنعت و معدن در این سفر بیان کرد: در این سفر حمایت از صنایع و واحدهای تولیدی در حال توسعه نیز در دستور کار است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن افزود: این بانک در بازه زمانی دو دهه گذشته حدود ۸۳ طرح را در استان فارس تامین مالی کرده که حدود ۶ هزار میلیارد ریال آن ریالی و حدود یک میلیارد دلار آن نیز ارزی
بوده است.
خورسندیان گفت: اگر این میزان به نرخ امروز محاسبه شود خواهیم دید که بانک صنعت و معدن تنها در بخش ارزی و ریالی، رقمی بیش از ۲۷۲ هزار میلیارد ریال را ویژه این ۸۳ طرح تامین مالی
کرده است.
او ادامه داد: با تامین مالی این تعداد طرح، برای افزون بر ۶ هزار نفر در استان فارس فرصت شغلی ایجاد شده است.
وی گفت: بنا به اعلام مسئولان استان فارس، بانک صنعت و معدن رتبه نخست جذب تسهیلات تبصره ١٨ را در این استان به خود اختصاص داده و درخواست‌های دیگری نیز در قالب این تبصره از استان فارس ارسال شده که امیدواریم با تامین مالی به آنها هم پاسخ داده شود.
وی افزود: هفت طرح از مجموع طرح‌های مصوب سفر ریاست جمهوری به فارس مربوط به بانک صنعت و معدن است که تامین مالی سه طرح آن انجام شده، سه طرح در دست بررسی است و برای یک طرح دیگر نیز هیچ مراجعه‌ای انجام
نشده است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن، کاغذسازی زاگرس را از مهمترین این طرح‌ها برشمرد و گفت: امیدواریم به زودی با تامین مالی به شکل کنسرسیوم به میزان ٨٠٠میلیارد تومان این طرح هم
به نتیجه برسد.

 

 

آغاز به کار آزمایشی «رمزریال» به جای اسکناس از شهریور
رئیس کل بانک مرکزی درباره زمان و نحوه اجرای «رمزریال» توضیحاتی ارائه کرد.
علی صالح‌آبادی؛ درباره اقدامات بانک مرکزی درخصوص «رمزریال» اظهار داشت: بررسی‌ها و اقدامات لازم برای رمزریال در حال انجام است و مقرر شده که از شهریورماه شروع شود.
وی در ادامه در توضیح این مسئله افزود: رمزریال به‌جای همین اسکناسی که مردم در دست دارند، خواهد بود و فرد به‌جای اینکه اسکناس داشته باشد رمزریال دارد؛ به آن مفهوم جهانی(رمزارز) نخواهد بود و ریال‌های اسکناس جای خود را به رمزریال می‌دهند.
رئیس کل بانک مرکزی درباره زمان و نحوه‌ی اجرای رمزریال نیز گفت: با تکمیل زیرساخت‌های لازم ان‌شاالله از شهریورماه عملیاتی خواهد شد و قبل از اجرا نیز حتما به‌میزان کافی آموزش‌ها و اطلاع‌رسانی‌ها انجام می‌شود تا مردم با سازوکار آن آشنا بشوند و در جریان ماجرا قرار بگیرند؛ ضمنا ابتدا به‌صورت آزمایشی از یکی از مناطق آغاز می‌شود و بعد به سراسر کشور تسری خواهد یافت.
صالح‌آبادی هم‌چنین درباره اقدامات دولت و بانک مرکزی درباره رمزارز و نظارت بر این حوزه، با بیان اینکه این موضوع در دولت درحال جمع‌بندی است، خاطر نشان کرد: این مسئله در اختیار آقای دکتر رضایی معاون اقتصادی رئیس‌جمهور است که در این‌باره در حال بررسی هستند تا در سطح دولت تصمیم‌گیری بشود.

نسخه جدید موبایل ‌بانک سینا راه اندازی شد
نسخه جدید موبایل‌بانک سینا با رویکرد نوآورانه و در راستای گسترش خدمات غیرحضوری و جهت دادن به جریان‌های فناورانه بانک راه‌اندازی شد.
این نرم‌افزار با هدف تسهیل و تسریع در انجام خدمات بانکی مشتریان، در ۳ نسخه اندروید، IOS و تحت وب با کاربری آسان و گرافیک جدید در اختیار کاربران قرار گرفته است.بر اساس این گزارش، قابلیت‌ها و امکانات همراه‌بانک سینا در نسخه جدید افزایش یافته که از طریق وب‌سایت بانک به نشانی https://www.sinabank.ir قابل دسترس است.همچنین به جهت کمک به کاهش مراجعات حضوری مشتریان و انجام سریع، امن و آسان خدمات بانکی مدنظر آنها، امکان فعال‌سازی و بازیابی نام کاربری و رمز عبور نرم‌افزارهای اینترنت‌بانک و همراه‌بانک سینا از طریق وبسایت بانک به صورت غیرحضوری فراهم شده‌است.
بر این اساس، دارندگان شماره مشتری در بانک سینا می‌توانند به صورت غیرحضوری نسبت به ثبت‌نام جهت فعال‌سازی سامانه‌های مذکور یا بازیابی نام کاربری و رمز عبور خود اقدام کنند. برای استفاده از این امکان، مشخصات متقاضی شامل کد ملی و شماره موبایل وی باید در سیستم بانک شده باشد.

امکان مسدودسازی موجودی حساب صادرکننده چک برگشتی فراهم شد
با پیاده‌سازی سامانه «محچک»، امکان مسدودسازی حساب صادرکننده چک برگشتی در راستای اصلاح قانون صدور چک در شبکه بانکی کشور عملیاتی شد.
با ابلاغ بانک مرکزی و پیاده‌سازی سامانه محچک (مسدودسازی حساب صادرکننده چک برگشتی) از این پس طرح قانونی مسدود کردن وجوه صادرکننده ‎چک برگشتی در تمامی شعب شبکه بانکی کشور لازم‌الاجراست.
سامانه «محچک» این امکان را فراهم ساخته که در صورت کسری موجودی حساب فرد صادرکننده چک نزد بانک، مبلغ موردنظر از سایر حساب‌های شخص در همان بانک ‌به ‌ترتیب ‌اولویت ‌از حساب ‌قرض‌الحسنه‌ پس‌انداز،‌ حساب ‌سرمایه‌گذاری‌ کوتاه‌مدت ‌و حساب‌سرمایه‌گذاری ‌بلندمدت برداشت و به ذینفع چک پرداخت می‌شود.
در صورت عدم تأمین مبلغ چک در همان بانک، حساب‌های فرد صادرکننده چک در سایر بانک‌ها و مؤسسات اعتباری به میزان مبلغ کسری چک از طریق سامانه «محچک» بانک مرکزی، مسدود و سپس مراحل قانونی از سوی قوه قضاییه انجام می‌شود.
در قانون جدید چک، پس از صدور گواهینامه عدم‌پرداخت و ثبت در سامانه یکپارچه بانک مرکزی، این سامانه مراتب را به صورت برخط به تمام بانک‌ها و مؤسسات اعتباری اطلاع می‌دهد و پس از گذشت ۲۴ساعت، تمام بانک‌ها و مؤسسات اعتباری حسب مورد مکلفند تا زمانی که از چک برگشتی رفع سوء اثر نشده است، محدودیت‌های زیر را نسبت به صاحب حساب و امضاکننده چک برگشتی اعمال کنند.