وزیر راه وشهرسازی گفت: برای تسریع نوسازی بافتهای فرسوده، سیاستهای تشویقی از جمله اعطای تراکم بیشتر به انبوه سازان اجرایی می شود. رستم قاسمی گفت: شورای عالی شهرسازی و معماری برای تسریع در روند نوسازی بافتهای فرسوده خدماتی به محلات فرسوده اختصاص داده و در روستاها برای نوسازی و تعمیرات تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی با […]
وزیر راه وشهرسازی گفت: برای تسریع نوسازی بافتهای فرسوده، سیاستهای تشویقی از جمله اعطای تراکم بیشتر به انبوه سازان اجرایی می شود.
رستم قاسمی گفت: شورای عالی شهرسازی و معماری برای تسریع در روند نوسازی بافتهای فرسوده خدماتی به محلات فرسوده اختصاص داده و در روستاها برای نوسازی و تعمیرات تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۵ درصد پرداخت شود.
به گفته وزیر راه وشهرسازی، با توجه به آنکه در حوزه نوسازی بافتهای فرسوده بسیار عقب هستیم سیاست های تشویقی از جمله اعطای ۲ طبقه مازاد و پارکینگ و همچنین اعطای تسهیلات تشویقی به شرکتهای انبوه سازی پرداخت خواهد شد تا شاهد تسریع در روند نوسازی بافت های فرسوده شویم. او گفت: سیاستهای تشویقی در روند نوسازی بافتهای فرسوده را در دستور کار خود قرار دادهایم .
واگذاری ۵۰۰ هزار واحد مسکونی به دهکهای پایین تا سال آینده
وزیر راه وشهرسازی گفت: ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن برای دهکهای پایین جامعه در دست اجراست و حداکثر تا سال آینده به آنها واگذار خواهد شد. رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی با اشاره به جلسه معاونان مسکن وزارت راه و شهرسازی با معاون اول رئیس جمهور، درباره گامهای برداشته شده در وزارت راه و شهرسازی برای تأمین مسکن اقشار کمبرخوردار گفت: نحوه تأمین مسکن برای دهکهای پایین جامعه مثل اعضای بهزیستی، کمیته امداد و … مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد سهم وام آنها از محل صندوق ملی مسکن پرداخت شود. وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای این افراد در دست اجراست و حداکثر ظرف یک سال آینده به مردم واگذار میشود.
قاسمی اظهار کرد: در این جلسه پیشنهاداتی برای کمک دولت به پرداخت وام دهکهای اول تا سوم ارائه خواهد شد. وی افزود: همچنین به منظور تأمین مسکن کارکنان دولت، وزارت راه و شهرسازی با همه وزارتخانهها توافقنامهای امضا کرد تا با زمین خود وزارتخانهها یا با تأمین زمین از سوی وزارت راه و شهرسازی برای همه کارکنان خود به احداث مسکن اقدام کنند. این عضو کابینه سیزدهم خاطر نشان کرد: طبق تاکید معاون اول رئیس جمهور، وزارتخانهها موظف شدهاند برنامه ساخت واحدهای مسکونی برای کارمندان خود را تا روزهای آینده ارائه دهند. به گفته وزیر راه و شهرسازی، ساخت مسکن برای کارمندان نیز در قالب طرح نهضت ملی مسکن است. قاسمی با بیان اینکه شرایط ثبت نام در طرح نهضت ملی مسکن متفاوت شده، افزود: در شرایط جدید، همه افراد از جمله کارکنان و کسانی که پیش از این حدود ۲۰ سال پیش وام دریافت کرده بودند یا مسکن دارند هم میتوانند در این طرح ثبت نام کنند.
یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی:
تفکیک وزارت راه و شهرسازی در شرایط فعلی با علم مدیریت بحران در تضاد است
یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: قطعا این تصمیم درستی نیست که در وسط بحران مسکن به سراغ تغییر ساختار و فرماندهی این حوزه رفته و یک گام عجولانه برای تفکیک وزارت راه و شهرسازی برداشته شود.
مجتبی یوسفی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به ارائه طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی به هیات رییسه مجلس، بیان کرد: بنده در ابتدای دولت سیزدهم جزء طراحان تفکیک وزارت راه و شهرسازی بودم، اما در زمان فعلی از مخالفان تفکیک این وزارت خانه هستم. وزارت راه و شهرسازی حدود ۲۹ معاون و سازمان مستقل دارد اگر وزیر بخواهد با مسئولان هر یک از این سازمان ها جلسه برگزار کند تقریبا یک ماه طول می کشد تا با مسئول سازمان اول دوباره جلسه برگزار کند.
تصمیمات عجولانه نتیجه مطلوبی ندارد
این عضو کمیسیون عمران مجلس در ادامه با بیان اینکه ادغام وزارت راه و شهرسازی از روز اول کار عجولانه ای بود، اظهار کرد: در آن مقطع بین دولت و مجلس بر سر معرفی یک وزیر و استیضاح وزیر وقت چالشی ایجاد شد و یک شبه این دو وزارتخانه در یک وزارت ادغام شد، آن زمان حتی میخواستند وزارت نفت را هم در این وزارتخانه ادغام کنند و اسم آن را وزارت زیربنایی بگذارند. این تصمیم نشان داد که کار عجولانه چه نتیجه ای دارد. امروز هم در حوزه مسکن دچار مشکلات جدی هستیم و هم در حوزه راه با چالش روبرو هستیم. طرح های جامع شهرها دچار عقب ماندگی شده است. در حوزه راه ها نیز با فرسودگی در راه های اصلی مواجه بوده و با بی توجهی به کریدورها موقعیت خاص کشور به عنوان شاهراه حمل و نقل را از دست خواهیم داد.
é تفکیک وزارت راه و شهرسازی در این مقطع با علم مدیریت بحران در تضاد است
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اما علت اینکه بنده امروز با تفکیک این وزارت خانه مخالف هستم این است که گویی در وسط کارزار جنگ به سراغ تغییر ساختار و فرماندهی برویم. این با علم مدیریت بحران در تعارض است. یک شبه این وزارتخانه ادغام شد و حال نباید یک شبه تفکیک شود. امروز حتی رهن و اجاره مسکن نیز برای مردم آرزو شده است. گرانی مسکن به دنبال عدم ساخت مسکن در دولت قبل و عدم همراهی سیستم بانکی و سازمان برنامه و بودجه برای اجرای کامل قانون جهش تولید مسکن در این دولت برای مردم مشکل آفرین شده است. حال ما در این وضعیت با مشکلاتی که مردم مواجه هستند نباید به دنبال تفکیک وزارت راه و شهرسازی برویم.
é باید در آغاز به کار دولت وزارت راه و شهرسازی تفکیک میشد
یوسفی در پایان تاکید کرد: ما در روز اول دولت سیزدهم گفتیم دو وزیر معرفی کنید اما کسی توجه نکرد. باید از روز اول آغاز به کار دولت، برای تشکیل دو وزارتخانه با منطق و برنامه ریزی سازوکار تهیه می شد نه اینکه امروز در وسط بحران به سراغ تفکیک این وزارتخانه برویم. تفکیک صرفا یک تابلو نیست، تا ساختار جدید بخواهد جایگزین شود تقریبا دو سال طول می کشد آنگاه عمر مفید دولت به پایان رسیده است. قطعا در شرایط فعلی مخالف تفکیک وزارت راه و شهرسازی هستم.
رد صلاحیت ۳۰ هزار نفر از متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در مازندران
معاون مسکن وساختمان اداره کل راه و شهرسازی مازندران از پایان بررسی صلاحیت ۱۴۵ هزار و ۲۲۰ نفر از ثبتنام شدگان طرح نهضت ملی مسکن در استان خبر داد.
به گزارش اداره ارتباطات واطلاع رسانی اداره کل راه وشهرسازی استان مازندران مهندس رهگشای گفت: از این تعداد نام ۳۰ هزار و ۱۰۱ نفر از این متقاضیان به علت نداشتن شرایط قانونی حذف شده است.
سید عباس رهگشای افزود: در مجموع حدود ۱۱۵ هزار و ۱۱۹ هزار متقاضی در استان صلاحیت اولیه برای بهرهمندی از تسهیلات و خانهدار شدن در طرح نهضت ملی مسکن را کسب کردند که از این تعداد ۷۰ هزار و ۱۲۶ نفر سهم ۴۰۰ میلیون ریالی خودشان را برای خانه دار شدن پرداخت کردهاند. وی سهم مازندران برای نخستین سال اجرای طرح نهضت ملی مسکن را ساخت ۳۸ هزار واحد مسکونی اعلام و بیان کرد: با توجه به استقبال چشمگیر مازندرانیها در پرداخت سهم مالی خودشان، آمادگی برای ساخت تعداد بیشتری خانه در سال اول وجود دارد.
مهندس رهگشای اظهار داشت: بیشترین میزان استقبال از طرح نهضت ملی مسکن در استان را مربوط به ساری، بابل و آمل اعلام کرد و گفت: در مجموع حدود ۲۵ درصد از افراد واجد شرایط و احراز صلاحیت شده در این طرح، شهروندان این سه شهرستان بزرگ مازندران هستند.
رهگشای با اظهار این که کمترین استقبال از نام نویسی در طرح مربوط به جویبار و گلوگاه بوده است، تصریح کرد: در مجموع ۲هزار و ۸۰۳ نفر در جویبار و یکهزار و ۹۲۵ نفر هم در گلوگاه برای خانه دار شدن در قالب نهضت ملی مسکن ثبت نام کردند.
وی ادامه داد: روند اعطای تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی به متقاضیان مرکز استان و ۳۰۰ میلیون تومانی به متقاضیان دیگر شهرستانهای مازندران که تمام شرایط اداری و احراز صلاحیت طرح نهضت ملی مسکن را طی کردهاند، در حال انجام است و تاکنون ۸۰ میلیارد تومان به این متقاضیان پرداخت شد.