کانون کارگردانان سینمای ایران شب محمد علی نجفی را به احترام خانواده قربانیان سانحه هوایی و برای همدردی با آنها لغو کرد. این مراسم قرار بود یکشنبه ۲۲ دی ماه برگزار شود و به زمان دیگری موکول شد. محمدعلی نجفی در ۱۳۲۴ در اصفهان به دنیا آمد. وی در دارالفنون تهران دیپلم خود را […]
کانون کارگردانان سینمای ایران شب محمد علی نجفی را به احترام خانواده قربانیان سانحه هوایی و برای همدردی با آنها لغو کرد.
این مراسم قرار بود یکشنبه ۲۲ دی ماه برگزار شود و به زمان دیگری موکول شد.
محمدعلی نجفی در ۱۳۲۴ در اصفهان به دنیا آمد. وی در دارالفنون تهران دیپلم خود را اخذ و دانشآموخته کارشناسی ارشد شهرسازی و معماری از دانشگاه ملی است. او فعالیت هنری خود را با کارگردانی نمایش «سربداران» در حسینیه ارشاد شروع و در ۱۳۵۶ مؤسسه آیت فیلم را با همکاری انجمن اسلامی مهندسین تأسیس میکند.
نخستین فعالیت هنری سینمایی نجفی کارگردانی فیلم «جنگ اطهر» است. وی این فیلم را در ۱۳۵۸ می سازد. از دیگر آثار می توان به سریال «سربداران»، «گزارش یک قتل»، «پرستار شب»، «زمین آسمانی»، «عشق طاهر» ، «زاگرس» و «پرسه در شهر لاجوردی» نام برد.
«لیلای بی مجنون» در راه ارسباران
نمایش «لیلای بی مجنون» به کارگردانی مهدی اسماعیلی کاری از گروه فرهنگی هنری ارمغان از ۲۶ دی ماه در فرهنگسرای ارسباران به صحنه میرود.
در بخشی از این نمایش آمده است: «به حرفای غلام که فکر میکنم، عقل حکم میکنه برگرد… دل فتوا میده که برو… یه جور حال و هوایی دارم که تموم بهار و خزونهای عمر رفتهام، تجربه شو نداشتم… انگاری احوالم میزون و ردیفه… به خدای اَحدلاشریک، سرسوزنی از حرمت و حیای لیلا، به حریم دل فرخ، کم و کسر نشده و نمیشه… انگاری فرخ این روزا، فرخ گذشته نیست… انگاری فرخ دیگه فقط مجنون لیلا نیست… انگاری، یه لیلایی میون وجودمه که به جنون میکشه منو، اما جنونش عقل محضه…».
این نمایش به نویسندگی ابوالفضل حاجی علی خانی، کارگردانی مهدی اسماعیلی و تهیهکنندگی علی نیکزاد از تاریخ ۲۶ دی ماه تا ۱۰ بهمن ماه هر شب از ساعت ۱۹:۳۰ در فرهنگسرای ارسباران اجرا خواهد شد.
درخواست کانون فیلمنامهنویسان
برای یک تشییع باشکوه
کانون فیلمنامهنویسان سینمای ایران در بیانیهای ضمن همدردی با مردم ایران در پی سقوط هواپیمای اوکراینی، خواستار پاسخ مسئولان به پرسشگریها و برپایی تشییع باشکوه مردمی قربانیان شد.
به گزارش جمله به نقل از ایسنا، متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
«آرزو داشتیم سینما نیز چون قلمهای ما که میتوانند همین لحظه بر کاغذ بچرخند تا روایتگر درد باشند، همین حالا میتوانست تصویرگر زندگی آدمهایی باشد که برای آن هزاران قصه نوشته بودند اما داستان زندگیشان تنها در ۳۰۰ ثانیه به پایان رسید. آرزو داشتیم تماشای آنچه مینویسیم و روی پرده نقش میبندد، بتواند روشنگر و التیامبخش زخم مردمانی باشد که سالهایی سخت را پشت سر میگذارند. افسوس؛ که سینما، هنر لحظه نیست.
آنچه امروز از ما بهعنوان یک نهاد صنفی در قبال فاجعه سقوط پرواز شماره ۷۵۲ هواپیمایی بینالمللی اوکراین و کشتهشدن ۱۷۶ مسافر آن برمیآید، تقاضای رسیدگی فوری، پاسخگویی و محاکمهی عاملان اتفاق و مقصران اطلاعرسانی دیرهنگام به مردم ایران است؛ و همزمان، ایستادن در کنار ملتِ داغِ فرزند دیدهای که میخواهند عزای مردمی خودشان را بر پا کنند و ما هم دوشادوش آنها سیاهپوش غمشان هستیم. برپایی یک تشییع باشکوه و شایستهی یاد مسافران جانباخته ایرانی این پرواز، کوچکترین خواسته ما از حاکمیت برای در کنار مردم ایستادن است».
ترانههای منتخب سال معرفی میشوند
«جایزه ترانه» با هدف تجلیل از ترانهسرایان برتر و ترویج مفاهیم نو و ارزشمند در ترانهها و معرفی ترانههای برگزیده در سی و پنجمین دوره جشنواره موسیقی فجر برگزار میشود.
در این جایزه، متن ترانههایی که از اول مهر ماه ۱۳۹۷ تا پایان مهر ماه ۱۳۹۸ به صورت تک آهنگ یا در قالب آلبوم موسیقی از سوی موسسات یا اشخاص حقیقی پس از دریافت مجوز از دفتر موسیقی تولید و منتشر شدهاند، توسط هیاتی از داوران بررسی و ترانههای برگزیده معرفی میشوند. در فاصله اول مهر ۱۳۹۷ تا پایان مهر ۱۳۹۸ بیش از شش هزار قطعه متن ترانه با مجوز دفتر موسیقی به صورت تک آهنگ یا در قالب آلبوم منتشر شدهاند که مرحله نخست انتخاب این ترانهها در حال انجام است و در مرحله نهایی ترانههای برگزیده در سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر معرفی می شوند. با توجه به تعداد بسیار ترانههایی که به صورت تک آهنگ و آلبوم تولید و منتشر می شوند، جایزه ترانه میتواند به کمک متخصصان و آرا مردمی، ترانههای شاخص و برگزیده را به جامعه معرفی کند.