مدیرعامل بنیاد بیماریهای نادر از شناسایی ۳۳۲ بیماری نادر و همچنین ثبت ۴هزار و ۵۸۰ بیمار نادر در کشور خبر داد. دکتر حمیدرضا ادراکی با اشاره به روز جهانی بیماری های نادر، انواع بیماریهای نادر شناسایی شده در کشور را ۳۳۲ نوع دانست و گفت: تاکنون در سامانه ثبت الکترونیکی بیماریهای نادر ۴۵۸۰ بیمار […]
مدیرعامل بنیاد بیماریهای نادر از شناسایی ۳۳۲ بیماری نادر و همچنین ثبت ۴هزار و ۵۸۰ بیمار نادر در کشور خبر داد.
دکتر حمیدرضا ادراکی با اشاره به روز جهانی بیماری های نادر، انواع بیماریهای نادر شناسایی شده در کشور را ۳۳۲ نوع دانست و گفت: تاکنون در سامانه ثبت الکترونیکی بیماریهای نادر ۴۵۸۰ بیمار نادر ثبت شده که تخمین زده میشود با توجه به تعریف ۱ تا ۵ در هر ۱۰ هزار نفر این تعداد رقم بالاتری در کشور باشد. وی افزود: یازدهمین همایش روز جهانی بیماریهای نادر به دلیل جلوگیری از انتشار ویروس کرونا و خطر ابتلای بیماران نادر به این ویروس امسال برگزار نشد.
ادراکی گفت: امسال برای برخی از خانوادههای بیماران نادر جلسه دورهمی با موضوع روشهای پیشگیری از بیماریهای ویروسی آنفلوانزا و کرونا برگزار شد و در خصوص خطر این بیماریها برای بیماران نقص ایمنی هشدار داده شد.
ادراکی در ادامه گفت: وضعیت دارویی بیماران نادر با توجه به عدم امکان سفارش و محدودیت در استرداد پول بانکی به حساب شرکتهای دارویی و تحریمهای دارویی چندان مناسب نیست. هر چند وزارت بهداشت از هیچ کمکی دریغ نمیکند
بیش از ۳۰۰۰ نفر در جهان قربانی کروناویروس شدند
شمار تلفات کروناویروس در جهان در حالی از ۳۰۰۰ تن فراتر رفت که ۴۲ مورد جدید فوتی در چین گزارش شده است.
در مجموع تاکنون ۲۹۱۲ تن در چین بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ فوت کردهاند. بیش از ۹۰ درصد از مجموع مرگ و میرها در استان هوبئیِ چین، کانون شیوع کروناویروس گزارش شده است.
همچنین در سراسر جهان حدود ۹۰ هزار مورد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ گزارش شده که در حال حاضر روند شیوع کروناویروس در خارج از مرزهای چین با سرعت بیشتری ادامه دارد. هرچند طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) بیشتر بیماران دچار علائم خفیفی هستند و نرخ مرگ و میر در میان افراد آلوده به کروناویروس بین دو تا پنج درصد است. همچنین مواردی از مرگ و میر در کشورهای دیگر گزارش شده است. در ایتالیا که کانون شیوع کروناویروس در اروپا به حساب میآید، تعداد موارد آلودگی در مدت ۴۸ ساعت دو برابر شده است. تاکنون ۳۴ نفر در این کشور به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ فوت کرده و ۱۶۹۴ نفر نیز به این ویروس آلوده شدهاند. روز دوشنبه در کره جنوبی نیز که بزرگترین کانون شیوع کروناویروس در خارج از مرزهای چین به حساب میآید ۴۷۶ فرد آلوده به کروناویروس گزارش شده که در مجموع تعداد افراد آلوده در این کشور به ۴۲۱۲ نفر رسیده است. تاکنون ۲۶ تن در این کشور بر اثر بیماری کووید-۱۹ فوت کردهاند.
به گزارش شبکه خبری بیبیسی، در قطر، اکوادور، لوکزامبورگ، ایرلند و اندونزی نیز موارد جدیدی از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ گزارش شده است. پاکستان نیز اعلام کرده است که به منظور مقابله با شیوع کروناویروس مرزهای این کشور با افغانستان به مدت هفت روز بسته میشود.
افزایش تماسهای مرتبط با «کروناویروس»
با خط ۱۴۸۰
کارشناس مسئول خط صدای مشاور سازمان بهزیستی کشور جزئیات خدمات مشاورهای ارائه شده از سوی خط تلفنی ١۴٨٠ برای کاهش تنشهای روانی افراد را تشریح کرد.
لیلا کریمی فرشی با بیان اینکه خط مشاوره ۱۴۸۰ (صدای مشاور) از سال ۷۲ در بهزیستی راه اندازی شده است، گفت: این خط تلفنی در همه استانهای کشور فعال است و مردم بدون شماره گیری کد میتوانند با این خط ارتباط برقرار کنند. وی با اشاره به اینکه خط ۱۴۸۰ در همه شهرستانها و روستاهای هر استان قابل دسترسی است، اظهار کرد: خط تلفنی صدای مشاور، توسط روانشناسان و مشاوران دارای تحصیلات کارشناسی ارشد و دکترا به تماس گیرندگان مشاورههای روانشناسی ارائه میدهد. همچنین یک سوپروایزر نیز بر کیفیت مشاورههای ارائه شده نظارت دارد. به گفته کارشناس مسئول خط صدای مشاور، این خط در خصوص مسائل مختلف از جمله کودکان و نوجوانان، مسائل تحصیلی، تربیتی، خانوادگی، ازدواج و …به افراد ارائه مشاوره میدهد. کریمی اظهار کرد: همچنین مشکلات روانشناختی مثل اضطراب و وسواس از جمله موضوعاتی است که در این خصوص افراد میتوانند از مشاوران این خط کمک بگیرند. وی با اشاره به اینکه با افزایش و شیوع بیماری کروناویروس استرس و نگرانی نیز در افراد افزایش یافته است توضیح داد: این افراد معمولاً در مورد خود، خانواده، سالمندان و فرزندان خود احساس نگرانی زیادی را می کنند. مشاوران و روانشناسان خط صدای مشاوره، به افراد اطلاعات پزشکی ارائه نمیدهند، اما سعی می کنند اضطراب و نگرانی آنها را کنترل کنند. در مدت اخیر نیز تماس با این خط چند برابر شده و بسته به نوع موضوعاتی که در جامعه وجود دارد، تماسهای مرتبط نیز افزایش مییابد.