شهرساز لندن و معمار بزرگترین کلیسای جهان
شهرساز لندن و معمار بزرگترین کلیسای جهان

  ۲۰ اکتبر ۱۶۳۲ ، یعنی ۳۶۷ سال پیش در چنین روزی کریستوفر رِن در ایست‌نویل در جنوب غربی بریتانیا زاده شد. می‌‌‌گفت: «پیکرم را نسازید. بگذارید آثارم مرا به آیندگان بشناسانند”. از کودکی کریستوفر رن آگاهی بسیاری در دست نیست. همین اندازه می‌‌‌دانیم که فرزند یک روحانی بوده و پدرش از طریق عمویش که […]

 

۲۰ اکتبر ۱۶۳۲ ، یعنی ۳۶۷ سال پیش در چنین روزی کریستوفر رِن در ایست‌نویل در جنوب غربی بریتانیا زاده شد. می‌‌‌گفت: «پیکرم را نسازید. بگذارید آثارم مرا به آیندگان بشناسانند”.

از کودکی کریستوفر رن آگاهی بسیاری در دست نیست. همین اندازه می‌‌‌دانیم که فرزند یک روحانی بوده و پدرش از طریق عمویش که اسقف بوده، با دربار انگلیس ارتباط مستقیم داشته است. او از هوش ریاضی بسیار بالایی برخوردار و پیوسته در فکر کاربرد این رشته در رشته‌های دیگر مانند اخترشناسی، پزشکی و ساختمان‌سازی بوده است.

۲۵ ساله بود که پس از پایان رشته ریاضیات در دانشگاه آکسفورد، استاد اخترشناسی در لندن شد و با چند تن از استادان دیگر دانشگاه، «انجمن سلطنتی علم و فرهنگ» را بنیان نهاد. به نظر او جهان بر پایه‌ها و قانون‌های ریاضی استوار است و گنبدها، برج‌ها و بلندی‌های دیگر «چیزی جز چهره‌بندی رنگارنگ عددها» نیست. با این فکر او کلیسایی در کمبریج و تالار اجتماعاتی در دانشگاه آکسفورد ساخت.

۳۴ ساله بود که در سال ۱۶۶۶ لندن دچار یک آتش‌سوزی شد که بر اثر آن ۸۰ درصد شهر سوخت. پادشاه وقت از او به عنوان مسؤول نوسازی شهر خواست که در کوتاه‌ترین زمان ویرانی‌ها را برطرف سازد تا پایتخت دچار رکود و ورشکستگی نشود.

دیری نپایید که او افزون بر تعمیر و ترمیم خانه‌های مردم ۵۰ کلیسا، یک بیمارستان بزرگ و یک کتابخانه و یک کاخ ساخت. ماندگارترین اثر او اما کلیسای سن پُل بود که بازسازی آن با یک معماری نوین بیش از ۳۵ سال طول کشید.

راهروهای میانی این کلیسا که از جنبه‌هایی بزرگترین کلیسای جهان به شمار می‌‌‌رود، ۱۷۰ متر است و در میانه آن راهروها که نماد یک صلیب‌اند، گنبد ۱۱۱ متری کلیسا قرار دارد. از شاهکارهای این بنا تالار دایره‌ای شکل پچپچه به قطر ۴۸ متر است که درون گنبد ساخته شده است. از هر جای این تالار سخنی پچپچه شود، به روشنی شنیده می‌‌‌شود. ویژگی کار او آمیختن سبک‌های ساختمانی کهن و نوین بود و همین آمیزه خود سبک نویی را پدید آورد. سر کریستوفر رن در ۹۰ سالگی در جنوب انگلیس درگذشت.

 

 

 

كشور سومالي در شمال شرقي افريقا در بخشي معروف به شاخ افريقا واقع است و ۶۳۷/۶۵۷ كيلومتر مربع مساحت و جمعيتي بيش از ۱۰ ميليون نفر دارد. پايتخت سومالي، شهر موگاديشو و زبان رسمي آن سوماليايى و عربي است. ۹۹ درصد جمعيت سومالي را مسلمانان تشكيل مي‏دهند و پيش‏بيني مي‏شود جمعيت سومالي تا سال ۲۰۲۵م بيش از ۲۱ ميليون نفر خواهد بود. واحد پول اين كشور، شيلينگ سومالي و از شهرهاي مهم آن هرجيسه، كيسمايو و بربره است. سومالي امروزه يكي از كشورهاي فقير دنيا محسوب مي‏گردد. اين كشور سال‏ها تحت استعمار ايتاليا و انگلستان قرار داشت، تا اين كه در سال ۱۹۶۰م از هر دو كشور مستقل شد. نظام سياسي حاكم بر سومالي دولت موقت انتقالي است. سومالي داراي دو روز ملي است. يكي اول ژوئيه كه تشكيل كشور سومالي اعلام گرديد و حكومت جمهوري پارلماني براي آن انتخاب شد و ديگري ۲۱ اكتبر است.