از وزارت اقتصاد، بر اساس آخرین آمار اعلامی از سوی درگاه ملی مجوزها، طی چهارماهه اول امسال ۸۱ هزار و ۶۵۹ پروانه کسب الکترونیک در سراسر کشور صادر شده که بیشترین پروانه کسب درخواست و صادر شده، خردهفروشی پوشاک زنان با ۴ هزار و ۴۵۴ پروانه، مشاور املاک با ۴ هزار و ۴۵۳ پروانه و […]
از وزارت اقتصاد، بر اساس آخرین آمار اعلامی از سوی درگاه ملی مجوزها، طی چهارماهه اول امسال ۸۱ هزار و ۶۵۹ پروانه کسب الکترونیک در سراسر کشور صادر شده که بیشترین پروانه کسب درخواست و صادر شده، خردهفروشی پوشاک زنان با ۴ هزار و ۴۵۴ پروانه، مشاور املاک با ۴ هزار و ۴۵۳ پروانه و سپس خردهفروشی خواروبار با ۳ هزار و ۶۶ پروانه بودهاست.
بر این اساس حدود ۹۸ درصد پروانههای کسب صادره از ابتدای سال ۱۴۰۲ بنام اشخاص حقیقی و ۲ درصد به نام اشخاص حقوقی شرکتها و مؤسسات صادرشده که در این میان، ۳۳ پروانه کسب هم به نام اتباع خارجی صادر شدهاست.
لازم به ذکر است بر اساس قوانین جدید، ۶۰ درصد پروانههای کسب ثبت محور بوده و باید طی ۳ روز صادر و بقیه تأیید محور هستند و باید حداکثر ۷ روز پس از ثبت درخواست، صادر شوند اما عملکرد روند صدور پروانه های کسب نشان میدهد هر پروانه کسب بهطور متوسط با ۵.۶ روز تأخیر صادر شدهاست.
البته تأخیر در صدور پروانههای کسب از ابتدای سال بهتدریج در حال کاهش است بهطوری که در فروردینماه ۷۰ درصد پروانه های کسب با تأخیر صادر میشد، اما در نیمه دوم تیرماه فقط ۱۴ درصد پروانههای کسب با تاخیر صادر میشوند.
سهم زنان در دریافت پروانه کسب در کل کشور ۳۲ درصد و در استانهای مختلف متفاوت است. بالاترین مشارکت زنان در دریافت پروانه کسب در استانهای لرستان (۴۸ درصد)، کرمان (۴۷ درصد) و چهارمحال بختیاری (۴۵ درصد) و کمترین میزان مشارکت خانمها در دریافت پروانه کسب بهترتیب در استانهای آذربایجان شرقی(۲۰ درصد)، تهران(۲۱ درصد) و آذربایجان غربی(۲۳ درصد) اتفاق افتاده است.
بر اساس این گزارش از ابتدای سال ۱۴۰۲ پروانه کسب در سراسر کشور بهصورت کاملاً غیرحضوری و الکترونیک از درگاه ملی مجوزهای کشور صادر میشود.