در جریان سیل حدود هشت هزار میلیارد تومان خسارت در حوزه زیرساختها به استان لرستان وارد شد و همین میزان بالای خسارات، سیل لرستان را منحصربهفرد کرد بهطوریکه در شهرستان پلدختر در روزهای ابتدایی سیل هیچگونه زیرساختی در بخشهای مختلف اعم از آب، برق، ارتباطات، راه دسترسی، گاز و … وجود نداشت. همچنین در این […]
در جریان سیل حدود هشت هزار میلیارد تومان خسارت در حوزه زیرساختها به استان لرستان وارد شد و همین میزان بالای خسارات، سیل لرستان را منحصربهفرد کرد بهطوریکه در شهرستان پلدختر در روزهای ابتدایی سیل هیچگونه زیرساختی در بخشهای مختلف اعم از آب، برق، ارتباطات، راه دسترسی، گاز و … وجود نداشت.
همچنین در این حادثه به ۳۰۰ قنات، ۲۶۰ حلقه چاه و هزار و ۸۰۰ کیلومتر جاده بین مزارع این استان آسیب وارد شد. ۶۰ هکتار زمین زراعی نیز از بین رفت، هزار هکتار زمین بهطور کامل نابود و تبدیل به مسیل رودخانه شد، ۲۱ هزار مترمکعب از مزارع پرورش ماهی و ۵۰۰ ایستگاه پمپاژ از بین رفت و در مجموع سیل پنجم و دوازدهم فروردینماه سال جاری بالغبر یک هزار و ۵۶۰ میلیارد تومان به زیربخشهای کشاورزی لرستان خسارت وارد کرد.
بیشترین خسارات سیلاب استان لرستان مربوط به شهرستان پلدختر بود بهطوریکه نماینده این شهرستان از وارد آمدن خسارت پنج هزار میلیاردی در جریان وقوع سیل به پلدختر خبر داده است.
بیش از هفت ماه از وقوع سیل ویرانگر در لرستان میگذرد، زیرساختهای شهری، پلها، ابنیه، جادههای مواصلاتی و راههای روستایی خسارتهای فراوانی دیدهاند و اما روند بازسازی این زیرساختها در این استان بهکندی پیش میرود.
اما آنچه موجب نگرانی مردم سیل زده لرستان شده روند کند بازسازی دیواره های ساحلی و حفاظتی و همچنین عدم ساماندهی رودخانه های استان به خصوص رودخانه کشکان است که این امر خطراتی را برای مردم با وقوع سیلاب به همراه خواهد داشت.
معاون استاندار لرستان با بیان اینکه اعتباری که به ما اختصاص داده شده است برای انجام کل کار کافی نیست، عنوان کرد: از طرف دیگر هم اعتبارات دیر به استان اختصاص پیدا کرده است.
امیری تصریح کرد: در تاریخ ۱۷ مرداد ماه بود که با سرعت پیمانکار انتخاب شد و در ۱۳ نقطه مشغول به کار شد و عملیات اجرایی در سه نقطه اساسی پلدختر، «بابازید» و «چم مهر» توسط بنیاد مسکن تامین اعتبار شده است و پیشرفت خوبی هم دارد.
وی ادامه داد: ۱۳ نقطه ای که انتخاب شده و کار در آنها در حال انجام است نقاط حساسی هستند که معمولا نقاط حادثه خیز و پر خطر هستند و امیدواریم تا قبل از سیلاب این دیواره های حفاظتی و ساحلی در ۱۳ نقطه یاد شده به انجام برسند.
معاون استاندار لرستان با اشاره به موضوع کمبود اعتبار در این رابطه، عنوان کرد: در سفر «نوبخت» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، این قول مساعد داده شد که کمکی صورت گیرد و اگر در این امر تسریع صورت گیرد امیدواریم که بقیه نقاط حادثه خیز رودخانه ها را شروع کنیم.
عزیزالله مهدیان معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور نیز در سخنانی با اشاره به روند احداث دیواره ساحلی شهر پلدختر از سوی بنیاد مسکن، اظهار داشت: این پروژه یک سازه مخصوص دارد و اولین بار است که در کشور اینگونه سازه ای ساخته می شود.
وی بیان کرد: در این پروژه کار شمع کوبی با عمق ۲۰ تا ۳۰ متر انجام می شود و روی آن فونداسیون و دیواره با ارتفاع هفت تا هشت متر اجرا می شود.
معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور با اشاره به استفاده از بتن مصلح در این پروژه، عنوان کرد: طول آن حدود سه هزار متر مربع در دو طرف رودخانه است.
مهدیان با تاکید بر اینکه کار در این پروژه به صورت جدی در حال انجام است، افزود: در ابتدای اجرا، مشکل معارض را در این پروژه داشتیم که خوشبختانه این مشکل حل شد.
وی با بیان اینکه در پلدختر تجهیز کارگاه و امکانات فراهم و کار در حال انجام است، افزود: طبیعتا چون حجم کار و طول مسیری که باید کار شود زیاد است، زمان می برد و به احتمال زیاد کار پلدختر تا پایان سال طول بکشد.
معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور یادآور شد: در روستاهای «بابازید» و «چم مهر» نیز بنیاد مسکن در حال فعالیت است و امیدواریم تا قبل از سیلاب ها کار به انجام برسد.
مهدیان تاکید کرد: باید با تمهیداتی با کمک وزارت نیرو اصلاح و لایروبی مسیر رودخانه ها سرعت پیدا کند تا اگر سیلابی به وقوع پیوست بتوانیم سیل را کنترل کنیم و خانه ها ایمن باشند/مهر.