ضرورت مردمی کردن اقتصاد کشور
ضرورت مردمی کردن اقتصاد کشور

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری گفت: مردمی کردن اقتصاد، مردمی کردن حوزه فرهنگ و مردمی شدن سیاست داخلی و خارجی باید دنبال شود. محمد صادق خیاطیان رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری صبح (شنبه) به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگاران در جمع برخی از اهالی رسانه، ضمن تبریک روز خبرنگار، گفت: امسال روز خبرنگار با سلام […]

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری گفت: مردمی کردن اقتصاد، مردمی کردن حوزه فرهنگ و مردمی شدن سیاست داخلی و خارجی باید دنبال شود.
محمد صادق خیاطیان رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری صبح (شنبه) به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگاران در جمع برخی از اهالی رسانه، ضمن تبریک روز خبرنگار، گفت: امسال روز خبرنگار با سلام تاسوعا و عاشورای حسینی همراه بود و تبریک ما به این مناسبت تأخیر داشت. خبرنگاران راویان خبری هستند که از خودشان کمتر روایت می‌شود.وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خبرنگار که در حوادث مختلف جان خود را از دست دادند، افزود: این جلسه، یک جلسه هم اندیشی بود تا به بهانه روز خبرنگار با دوستان تعامل و گفتمان داشته باشیم.رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری با بیان اینکه امروز وقتی از حوزه اطلاع رسانی و خبر صحبت می‌کنیم قصد داریم از یک «اکوسیستم اطلاع رسانی» سخن بگوییم، گفت: ما با زیست بوم متکثری از فعالان حوزه رسانه مواجه هستیم و اگر نتوانیم خودمان را در این اکوسیستم خوب جاگذاری کنیم، متضرر خواهیم بود.خیاطیان تصریح کرد: باید از این فضای غبار آلود رسانه‌ای که غالباً در خارج از کشور انجام می‌شود، خارج شویم. ان شاءالله پیگیری می‌شود تا ارتباط‌های شکلی، فنی، دسترسی به بدنه کارشناسی در دولت و مرکز بررسی‌ها مورد بررسی قرار گیرد و مرتفع شود.وی خطاب به خبرنگاران، تاکید کرد: نه دولت، بلکه نظام اسلام نیازمند حمایت و کمک شما است. در فضایی که حق را ناحق نشان می‌دهند، خلاقیت‌ها، حس مسئولیت‌ها و واکنش‌های سریع رسانه‌ای کمتر به چشم می‌خورد.
رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری بیان کرد: برای نمونه در سیاست مردمی کردن یارانه‌ها، در ایام انتخابات ۱۴۰۰ گروه‌های مختلفی خدمت رئیس جمهور می‌آمدند و نکاتی را مطرح می‌کردند و اغلب قریب به اتفاق آنها روی بحث حذف ارز ترجیحی اتفاق نظر و تاکید داشتند و این موضوع با تأخیر و با اجماع اتفاق افتاد، اما بعد از آن هر چه از کارشناسان خواستیم موضوع رو توضیح دهند، بر اساس ملاحظاتی امتناع می‌کردند.خیاطیان اضافه کرد: بسیاری از کارشناسان با موج رسانه‌ای موجود همراهی نمی‌کنند و سیاست اگر با همراهی مردم همراه نباشد، آثار مورد انتظار به وقوع نمی‌پیوندد. راه‌های میانبر برای خبرنگاران وجود دارد تا بتوانند سیاست‌ها را خوب تبیین کنند.وی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین اقدامات مرکز بررسی‌های استراتژیک، ایجاد گفتمان دولت بود و عنوان، گفتمان جمهوریت و عدالت انتخاب شد. مردمی کردن اقتصاد، مردمی کردن حوزه فرهنگ و مردمی شدن سیاست داخلی و خارجی باید دنبال شود که نیازمند تبیین و تولید ادبیات است.رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری اظهار کرد: امتداد اجتماعی یافتن یکی از دیگر اهداف است. حضور رئیس جمهور میان مردم استان‌های مختلف یکی از مواضع اثرگذار است، اما تمام هدف ما در مورد گفتمان جمهوریت، حضور میان مردم نیست بلکه مردمی کردن همه موارد توقع است که متأسفانه نیازمند فضاسازی و الگوسازی است زیرا متأسفانه در گذشته وجود نداشته است.خیاطیان با بیان اینکه پایش و رصد سیاست‌ها از دیگر اقدامات مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری است، گفت: برای ما اهمیت دارد کانال ارتباطی ای میان مردم و دولت وجود داشته باشد و رسانه‌ها می‌توانند ایجاد این فضا را رقم بزنند.

 

 

وزیر کشور:
مسائل اجتماعی مهم‌ترین حوزه مسئولیتی وزارت کشور است

وزیر کشور گفت: از میان مسئولیت‌های سیاسی، امنیتی اقتصادی، عمرانی و اجتماعی وزارت کشور، مسئولیت اجتماعی مهمترین است.
احمد وحیدی در همایش تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی که به مناسبت روز ملی تشکل‌ها در تالار وزارت کشور برگزار شد، گفت: از دید من از میان مسئولیت‌های سیاسی، امنیتی اقتصادی، عمرانی و اجتماعی وزارت کشور، مسئولیت اجتماعی مهمترین است.
وزیر کشور افزود: مسایل امنیتی شاید فوریت بیشتری پیدا کند اما آنچه از دید من از همه مهمتر، ماندگارتر و پایدارتر است، مسایل اجتماعی است چون مولفه اصلی قدرت است و مولفه‌های دیگر قدرت در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و حتی امنیتی و نظامی در بستر مسایل اجتماعی خود را نشان می‌دهد.وحیدی با اشاره به حملات امنیتی اوایل انقلاب اظهار داشت: آن زمان شرایط طوری بود که حتی ۳۰۰ ترور را در روز داشتیم و این مردم بودند که موفق عمل کردند.
وی خاطرنشان کرد: الان هم در هر حوزه‌ای که مردم هستند، موفق و حوزه‌هایی که کمتر حضور دارند، ناموفق هستیم.
وزیر کشور با اشاره به درون‌زا، برون‌نگر، دانش‌بنیان و مردم محور بودن اقتصاد مقاومتی گفت: رمز موفقیت ما مردمی بودن و شعار ما دولت مردمی و ایران قوی است.
وحیدی تصریح کرد: زمانی این اتفاق ‌می‌افتد که مردم در کنار دولت باشند.
به گفته رییس شورای امنیت کشور، حضور مردم چیزی فراتر از مشارکت است و مردم همه کاره هستند البته ساز و کارهایش را باید پیدا کنیم.
وزیر کشور در ادامه سخنانش با بیان اهمیت نقش تشکل‌های اجتماعی خاطرنشان کرد: در سطح بین المللی حرف بزنید و از حقوق پایمال شده مردم ایران در مجامع جهانی شکایت کنید ما هم از شما حمایت می‌کنیم.
وحیدی تاکید کرد: وزارت کشور محلی برای حمایت از تشکل‌هایی است که در دفاع از حقوق ملت و منافع ملی تلاش و در رفع آسیب‌ها و شناخت مسائل کار می‌کنند.وی افزود: برای این کار برنامه داریم که از مسیر توسعه کمی و کیفی می‌گذرد.وزیر کشور با انتقاد از فعال بودن ۲۰درصد از تشکل‌های دارای مجوز، خواستار فعالیت سمن‌های بیشتر شد.وحیدی ابراز امیدواری کرد که بتواند وظیفه خود را در حوزه اجتماعی انجام داده و حکمرانی مردمی به معنای واقعی آن محقق شود تا با کمک سمن‌ها شاهد حل مسایل، رشد اجتماعی و سرمایه اجتماعی باشیم.وزیر کشور در ادامه سخنانش با بیان اهمیت نقش تشکل‌های اجتماعی خاطرنشان کرد: در سطح بین المللی حرف بزنید و از حقوق پایمال شده مردم ایران در مجامع جهانی شکایت کنید ما هم از شما حمایت می‌کنیم.
وحیدی تاکید کرد: وزارت کشور محلی برای حمایت از تشکل‌هایی است که در دفاع از حقوق ملت و منافع ملی تلاش و در رفع آسیب‌ها و شناخت مسائل کار می‌کنند.وی افزود: برای این کار برنامه داریم که از مسیر توسعه کمی و کیفی می‌گذرد.
وزیر کشور با انتقاد از فعال بودن ۲۰ درصد از تشکل‌های دارای مجوز، خواستار فعالیت سمن‌های بیشتر شد.وحیدی ابراز امیدواری کرد که بتواند وظیفه خود را در حوزه اجتماعی را انجام داده و حکمرانی مردمی به معنای واقعی آن محقق شود تا با کمک سمن‌ها شاهد حل مسایل، رشد اجتماعی و سرمایه اجتماعی باشیم.

 

 

معاون پارلمانی رییس جمهور:
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی باید بین نمایندگان مقبولیت داشته باشدمعاون پارلمانی رییس

جمهور با اشاره به حساسیت‌های وزارت کار گفت: فردی باید برای این وزارتخانه انتخاب شود که در مجلس مقبولیت داشته باشد.سید محمد حسینی گفت: بعد از استعفای آقای دکتر عبدالملکی، بلافاصله آقای زاهدی وفا به‌عنوان سرپرست وزارت کار، تعاون و رفاه تعیین شد. ایشان استاد دانشگاه است و سابقه اجرایی در وزارت اقتصاد دارد. با سرپرستی آقای زاهدی وفا، فعالیت‌ها همچنان انجام می‌شود و وقفه‌ای در انجام کار صورت نگرفته است.وی با یادآوری این موضوع که از نظر قانونی رئیس‌جمهور سه ماه فرصت دارد که وزیر جدید را معرفی کند، اظهار کرد: رئیس‌جمهور باید بررسی‌های دقیقی در این زمینه داشته باشد، زیرا وزارت کار یک وزارت معمولی نیست و چند وزارت‌خانه در یکدیگر ادغام شده است و این وزارت‌خانه عریض‌وطویل را ساخته است که دارای شرکت‌های متعدد و سازمان‌های مختلف مانند تأمین اجتماعی و شستا است.معاون پارلمانی رئیس‌جمهور که به صورت تلفنی با رادیو گفتگو صحبت می‌کرد، از فرصت یک‌ماهه برای معرفی وزیر کار گفت واظهار کرد: نظرات مختلفی در این باره مطرح شده است و افراد مختلف از جمله فعالان عرصه اقتصادی و نخبگان جامعه دراین‌خصوص نظر خود را بیان کرده‌اند تا در نهایت یک انتخاب دقیق و مناسب داشته باشیم و وزیر هم با اعتمادبه‌نفس بیشتری کار خود را انجام دهد.حسینی با اشاره به نظرات نمایندگان درباره وزیر پیشنهادی کار گفت: نمایندگان مجلس به‌ویژه در روز‌های ابتدایی استعفای وزیر سابق کار، افرادی را از داخل و خارج از مجلس برای زعامت این وزارت‌خانه معرفی می‌کردند و بنده هم به رئیس‌جمهور منتقل می‌کردم. البته دراین‌رابطه کمیته خاصی تشکیل نشده است و ضرورتی هم ندارد، زیرا در دفتر خود رئیس‌جمهور این
موارد بررسی می‌شود.وی با بیان اینکه کمبود نیروی نخبه برای معرفی به‌عنوان وزیر کار وجود ندارد، درعین‌حال تصریح کرد: برای اینکه انتخاب شایسته‌ای انجام شود تا وزارت‌خانه مربوطه به‌خوبی اداره شود باید تأمل وجود داشته باشد. همچنین فردی باید انتخاب شود که در بین نمایندگان مجلس نیز مقبولیتی داشته باشد تا با رأی خوبی از مجلس به وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برود.

 

 

تنها راه نجات بخش، حضور حداکثری مردم در میدان است
مشاور رئیس جمهور در امر مردمی‌سازی‌ دولت با بیان اینکه کار تشکل‌های اجتماعی مستحب، فوق برنامه و کار سازمانی نیست بلکه کار اصلی و رویکرد امام و رهبری است، گفت: تنها راه نجات بخش، حضور حداکثری مردم در میدان است.
«مهدی عبودتیان» گفت: الگوی حکمرانی در هر کشوری متفاوت است و الگوی حکمرانی در کشور ما هم متناسب با پیشینه، سلیقه، عقبه و فرهنگ کشور است اما نمی‌توانیم ادعا کنیم این الگو بی هیچ اشتباهی
پیش می‌رود.
وی با استناد به مقدمه قانون اساسی که هدف از حکومت را رشد دادن مردم به سوی هدف الهی به منظور فراهم شدن زمینه شکوفایی استعدادها با مشارکت فعال و عناصر همه اجتماع عنوان کرده است، متذکر شد: قانون اساسی باید زمینه چنین مشارکتی را برای همه اجتماع فراهم سازد.
مشاور رئیس جمهور در امر مردمی‌سازی‌ دولت با بیان اینکه این مسیر بعد از جنگ دچار تزلزل شد و اختصاصی‌سازی به جای خصوصی‌سازی و انتفاعی‌سازی به جای غیرانتفاعی‌سازی‌ نشست، خاطرنشان کرد: آخرین مشکل که با مشارکت مردم رفع شد کرونا بود که در حوزه اقتصاد و سلامت باز هم مردم وارد میدان شدند و ماسکی که قرار بود قیمت آن تا ۲۰۰ هزار تومان برسد را با کار جهادی به ۶۰۰ تومان رساندند.
وی تصدی‌گری نهادهای اجرایی را یکی از آفات کشور دانست و گفت: نرم افزار مردمی‌سازی‌ باید در ذهن حکمران مستقر باشد.
مشاور رئیس جمهور در امر مردمی‌سازی دولت با بیان اینکه کار تشکل‌های اجتماعی مستحب، فوق برنامه و کار سازمانی نیست بلکه کار اصلی و رویکرد امام و رهبری است، گفت: تنها راه نجات بخش، حضور حداکثری مردم در میدان است و تنها در این صورت است که می توانیم بگوییم الگوی حکمرانی در کشور موفق عمل کرده است‌.

حضور مدافعان حرم از تحقق ایده اسرائیل بزرگ جلوگیری کرد
یک فعال اصلاح طلب گفت: اگر جبهه مقاومت و حضور مدافعان حرم نبود، ایده اسرائیل بزرگ محقق می‌شد و داعش نیز احتمالاً در مناطقی از ایران جولان می‌داد و آن را اشغال کرده بود.محمدعلی وکیلی با اشاره به اظهارات مغرضانه مطرح‌شده علیه مدافعان حرم و حافظان امنیت، گفت: حضور منطقه‌ای ایران باعث شده است که جبهه مقاومت از یک جبهه منفعل، به یک جبهه کنشگر تهاجمی تبدیل شود.
نماینده سابق مجلس اضافه کرد: اگر جبهه مقاومت و حضور مدافعان حرم نبود، بخشی از ایده اسرائیل بزرگ محقق می‌شد و داعش نیز احتمالاً در مناطقی از ایران جولان می‌داد و آن را اشغال کرده بود.این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه بهار عربی دو تعبیر دارد، گفت: تعبیر اول آن است که در منظومه تغییرات مورد نظر غرب تعریف می‌شود و تعبیر دوم مربوط به بیداری ملت‌های عرب است. هرچند پس از ناکامی‌هایی که بعد از بیداری در برخی از این کشورها که نقطه کانونی بیداری اسلامی بودند، رخ داد نوعی سرخوردگی در دیگر کشورهای عربی ایجاد شد. وکیلی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه کشورهای غربی همچنان تلاش می‌کنند دامنه بهار عربی مورد نظر خود را در قالب‌های مختلفی گسترش دهند اما این بیداری اسلامی که به معنای تقویت بنیان جریان مقاومت است، در حال گسترش در نقاط مختلف جهان است.

جمعیت پیشرفت و عدالت:
شهید همدانی از اصحاب آخرالزمانی حضرت سیدالشهدا(ع) است
جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن مواضع اخیر یک‌ فتنه‌گر، آورده است: شهید همدانی از اصحاب آخرالزمانی حضرت سیدالشهداست که تمام عُمر خود را در این راه وقف کرد.جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی در بیانیه‌ای اظهارات توهین آمیز میرحسین موسوی علیه سرداران جبهه مقاومت را محکوم کرد و نوشت: در روزهای اخیر یکی از سران فتنه که پس از فتنه انگیزی در جریان انتخابات ۸۸ به تدبیر مصلحت، به جای محاکمه، در منزل شخصی خود تحت تدابیر بوده، پس از گشایش‌هایی مجدداً دهان باز کرده و در تلاشی مذبوحانه سخنان گذافی گفته و بر چهره یکی از سرداران مدافع حرم خاک پاشیده است اما تاریخ مصرف این سخنان گذشته و امروز درستی سیاست منطقه‌ای جمهوری اسلامی و اثر مجاهدت مدافعان حرم در جلوگیری از فاجعه گسترش داعش در منطقه بر همگان عیان شده است.این بیانیه با اشاره به «عدم موضع گیری جریان اصلاح‌طلبی نسبت به دروغگویی و توهین موسوی» تاکید کرد: حمایت واقعی مردم از مجاهدت‌های مدافعان حرم در تشییع پیکر مطهر سردار سلیمانی در پیش همه سیاسیون کشور است و اینجاست که باید گفت شرافت حکم می‌کند از آن مردان الهی که برای امنیت کشور و دین جان خود را فدا کردند، حمایت و تقدیر شود.جمعیت پیشرفت و عدالت از سردار شهید حاج حسین همدانی به عنوان «شهید برگزیده» یاد کرد و نوشت: او در نوجوانی علیه طاغوت پهلوی جنگید، در جوانی علیه صدام از اسلام و کشور دفاع کرد، در میان‌سالی با فتنه‌گران و منافقین داخلی درگیر بود و در نهایت در پیری موی سپید خود را به خون خویش خضاب کرد و در راه دفاع از حریم اهل بیت (ع) و حراست از اسلام سیاسی به شهادت رسید و این شهادت، از نشانه‌های عظمت اوست.این تشکل سیاسی در پایان بیانیه خود آورده است: شهید همدانی از اصحاب آخرالزمانی حضرت سیدالشهداست که تمام عُمر خود را در این راه وقف کرد و در نهایت نیز مزد این مجاهدت را با پذیرش جانش از طرف خدای متعال گرفت؛ بدون شک حسین همدانی یکی از رزمندگان لشگری است که حبیب بن مظاهر اسدی پرچمدار آن است.