موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در سال ۱۳۷۴ بر اساس تبصره ۶۳ قانون برنامه دوم توسعه و مصوبه هیات وزیران با هدف ارتقای وضعیت معیشتی فرهنگیان در زمان بازنشستگی تأسیس شد. «محمدرضا توکلی» نیز ۱۷ ماه است که کار خود را بهعنوان مدیرصندوق ذخیره فرهنگیان استان مازندران آغاز کرد و در این مدت، برنامهها […]
موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در سال ۱۳۷۴ بر اساس تبصره ۶۳ قانون برنامه دوم توسعه و مصوبه هیات وزیران با هدف ارتقای وضعیت معیشتی فرهنگیان در زمان بازنشستگی تأسیس شد. «محمدرضا توکلی» نیز ۱۷ ماه است که کار خود را بهعنوان مدیرصندوق ذخیره فرهنگیان استان مازندران آغاز کرد و در این مدت، برنامهها و دستاوردهای خوبی داشت و همین دستاوردها موجب شد گزارشی مفصل از عملکرد صندوق بگیریم.
مدیر صندوق ذخیره فرهنگیان مازندران در توضیح چکیده خدمت این مرکز گفت: راهبرد مهم صندوق ذخیره کمک به همکاران در زمان بازنشستگی است و برابر اساسنامه صندوق و همچنین برابر مصوبه دولت، همکاران فرهنگی ماهانه سه تا ۵ درصد حقوق خود را بهعنوان حقالسهم ماهانه به حساب صندوق واگذار میکنند و در نهایت هر میزانی که همکار سپرده دارد، همان اندازه دولت کمک میکند و همکار در زمان بازنشستگی با سود خود نقداً تحویل میگیرد و مطالبات بازنشستگان نیز پرداخت شده و همکارانی که تا پایان سال ۹۸ بازنشسته شدند، اصل سپرده خود، سود و حق السهم دولت را از صندوق گرفتند و صندوق ذخیره تا پایان اسفند، با همه همکاران تسویه حساب کرد.
وی مدارکی را به ما نشان داد که برابر آن در همین استان مازندران، همکاری؛ از سال ۷۴ به عضویت صندوق درآمد و در این سالها حدود ۴ میلیون تومان سپرده گذاشت و در ایام اسفند که بازنشسته شد، با احتساب سهم دولت و سود سپرده، قریب ۲۶ میلیون تومان پول تحویل گرفت که مبلغ قابل توجهی است.
توکلی به ورودیهای جدید اشاره و خاطرنشان کرد: باتوجه به عضویت برخی از نیروهای جدیدالورود گفت: یک دانشجوی تربیت معلم اگر امروز با حق السهم ۵ درصد عضو صندوق ذخیره فرهنگیان شود، در طول سی سال خدمت خود حدود ۲۹۰ میلیون ذخیره سرمایه خواهد داشت اما در زمان بازنشستگی حدود سه میلیارد تومان -ده برابر موجودی- دریافت خواهد کرد ضمن اینکه امروزه پرداختی زمان بازنشستگی حدود ۷ برابر موجودی است اما تا سال ۱۴۰۰ این عدد به ده برابر خواهد رسید.
مدیر صندوق ذخیره فرهنگیان مازندران با اشاره به برنامههای حمایتی ویژه گفت: با توجه به اینکه شرکت تجهیزات مدارس متعلق به فرهنگیان است و کیفیت محصولاتش نیز مطلوب است، جلسهای با حضور معاونان مالی ادارات آموزش و پرورش شهرستانها و مناطق با مدیریت کارخانه که در ساری مستقر است داشتیم و ضمن مذاکرات تفاهم شد تمام مدارس اجناس این کارخانه را با اقساط شش ماهه و حمل رایگان دریافت کنند.
توکلی با اشاره به شفافسازی و تبیین عملکرد و توضیح برنامههای صندوق گفت: برخی همکاران ما راغب شدند تا نسبت به افزایش سرمایه خود، اقدام کنند و در این بخش هم ۵۸ درصد رشد نسبت به سال گذشته داشتیم به عبارت بهتر در حال حاضر بیش از ۵۸ درصد از اعضا با طرح افزایش بیش از ۳ درصد حق السهم ماهانه موافقت کردند و ازین نظر در رده کشوری نیز در شمار ۸ استان برتر هستیم.
وی در پیوند با همین مطلب گفت: با توجه به مشکلاتی که در حوزه لیزینگ خودرو پیش آمد، طرحی دیگر بهصورت پایلوت در یکی دو استان در دست اجرا است شامل اعطای وام ۲۵ میلیونی خرید خودروی نو و یا دست دوم که بازپرداختی ۴۲ ماهه و یا ۳۶ ماهه خواهد داشت و در سال ۹۹ سهمیه مازندران نیز اعمال خواهد شد تا همکاران اقدام به خرید خودرو
داشته باشند.
توکلی در ادامه به برنامه مهم صندوق ذخیره فرهنگیان کشور اشاره کرد و گفت: سهامدار شدن همکاران در شرکتهای زیرمجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان یکی از مطالباتی است که با قول مساعد جناب مهندس نیکدل مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان کشور تا سال ۱۴۰۰ محقق خواهد شد و همه همکاران از سود شرکتهای زیرمجموعه منتفع خواهند شد.
وی همچنین درخصوص ضریب نفوذ صندوق در مازندران اشاره کرد و گفت: تا پایان اسفندماه ۲۹ هزار و ۷۲۳ فرهنگی در مازندران عضو صندوق شدند و ضریب نفوذ صندوق در استان که بین ۸۷ تا ۹۱ درصد است در سطح کشور رتبه پنجم دارد ضمن اینکه افرادی که عضو نیستند هم عمدتاً همکاران شرکتی هستند و کد پرسنلی ندارند و از سیستم حقوق نمیگیرند و خودبهخود واجد شرایط عضویت برای صندوق نیستند اما غالب نیروهایی که کدپرسنلی داشته باشند عضو هستند و در همین سال۹۸ تبیین عملکرد صندوق و آگاهیرسانی و برگزاری جلسات چهرهبهچهره موجب شد حدود ۴۵۰ دانشجوی تربیت معلم به عضویت صندوق درآمدند.
مدیر صندوق ذخیره فرهنگیان مازندران در پایان از «علیرضا سعدیپور» حمایتهای مدیرکل آموزش و پرورش مازندران، معاونان و اعضای کارگروه استان نیز قدردانی کرد.