شرکت رستورانهای زنجیرهای مک دونالد، عرضه همبرگرهای گیاهی را از هفته آینده در ۲۸ شعبه خود آغاز خواهد کرد. بزرگترین رستوران همبرگری جهان پس از رستورانهای زنجیرهای تیم هورتون، کی اف سی و دانکن برندز، چهارمین غول صنعت تغذیه است که عرضه وعدههای غذایی حاوی گوشت گیاهی محصول شرکت Beyond Meat را شروع میکند. شرکت […]
شرکت رستورانهای زنجیرهای مک دونالد، عرضه همبرگرهای گیاهی را از هفته آینده در ۲۸ شعبه خود آغاز خواهد کرد.
بزرگترین رستوران همبرگری جهان پس از رستورانهای زنجیرهای تیم هورتون، کی اف سی و دانکن برندز، چهارمین غول صنعت تغذیه است که عرضه وعدههای غذایی حاوی گوشت گیاهی محصول شرکت Beyond Meat را شروع میکند.
شرکت Beyond Meat یک شرکت تولیدکننده مواد غذایی گیاهی جایگزین گوشت است که مقر آن در لس آنجلس قرار دارد. با اعلام خبر استفاده از محصولات این شرکت در ساندویچهای مک دونالد، ارزش سهام این شرکت در بازار ۱۰ درصد افزایش یافت.
مک دونالد در حال حاضر همبرگرهایی گیاهی محصول شرکت اغذیه نستله را، با عنوان Awesome Burger، در آلمان و اسرائیل عرضه میکند. ماه گذشته مک دونالد فروش ساندویج همبرگر گیاهی با عنوان «بیگ وگان» را که در آن همبرگر گیاهی نستله به کار رفته است، در ۱۵۰۰ شعبه رستوران خود در آلمان آغاز کرده بود.
آن والگرن، نائب رئیس مک دونالد، گفته است این شرکت پس از عرضه همبرگرهای گیاهی آماده دریافت بازخورد مشتریان خود است. به گفته مک دونالد ساندویچهای جدید فاقد مواد نگهدارنده، رنگ دهنده مصنوعی و طعمدهنده هستند و با قیمت ۶.۴۹ دلار به علاوه مالیات از هفته آینده در اونتاریوی کانادا عرضه خواهند شد.
سوءمدیریت کشورها در آلودگی ناشی از زبالههای پلاستیکی
مساله آلودگیهای زیست محیطیِ ناشی از استفاده از پلاستیکها از نیمههای دوم قرن بیستم به طور جدی مورد توجه دانشمندان قرار گرفت. در اواخر دهه ۶۰ میلادی نخستین روشهای شیمیایی برای تجزیه مولکولهای هیدروکربنی مشتق شده از نفت ابداع شد که قادر بود انواع پلاستیکها را تجزیه کند.
از آن زمان تاکنون تولید جهانی پلاستیک از حدود ۲ میلیون تن در سال به ۳۸۰ میلیون تن رسیده که تقریباً سه برابر سریعتر از تولید ناخالص داخلی جهان است. از ۶.۳ میلیارد تُن زبالههای پلاستیکی تولید شده از دهه ۱۹۵۰ میلادی تا کنون، تنها ۹ درصد آن بازیافت و ۱۲ درصد دیگر سوزانده شده و مابقی در محلهای دفن زباله یا طبیعت ریخته شدهاند.
لیوانهای یکبار مصرف، بطریهای نوشیدنی و بستهبندیهای مواد غذایی بیشترین ضایعات پلاستیکی در اروپا و آمریکا هستند.
ضایعات پلاستیکی که به رودخانهها، دریاها و اقیانوسها ریخته میشوند سبب میگردند که نور کافی به آبها نرسد و بسیاری از موجودات کوچک دریایی که اولین حلقه در زنجیره چرخه مواد غذایی هستند، در معرض نابودی قرار گیرند.
همچنین بسیاری از آبزیان با خوردن ذرات زباله موجود در آبها از بین رفته و این مساله علاوه بر به خطر انداختن اکوسیستم آبها، حیات را بر روی خشکی با مشکلات جدی همراه میکند. به دنبال شدت گرفتن آلودگیهای پلاستیکی، برخی کشورها از جمله کنیا، بنگلادش ، فرانسه و رواندا استفاده از کیسههای پلاستیکی را ممنوع کرده و برخی برای آن جرایم نقدی بالا و حتی زندان در نظر گرفتهاند.
به گزارش یورونیوز،کمیسیون اروپا نیز با تعیین استراتژیهایی سعی دارد مصرف پلاستیک را در این قاره تا سال ۲۰۲۵ به میزان ۹۰ درصد کاهش دهد. در راستای این سیاست میزان بازیافت ضایعات پلاستیکی در این قاره طی ۷ سال گذشته از ۳۰ درصد به ۵۵ درصد رسیده است. کشورهای آسیایی از جمله چین، اندونزی و فیلیپین بیشترین سوء مدیریت در رابطه با ضایعات پلاستیکی را دارند. این کشورها به دلیل داشتن نیروی کار ارزان قیمت مقصد شرکتهای بزرگ برای تولیدات آنها است. کشورهای آفریقایی از جمله مصر و نیجریه نیز در صدر کشورهایی با بدترین مدیریت زیالههای پلاستیک قرار دارند.