عطر خوش چای
عطر خوش چای

  رضا شریعتی، روزنامه‌نگار /   کارشناسان می‌گویند نوشیدن مداوم چای با کاهش ریسک بیماری قلبی عروقی و مرگ به هر علتی مرتبط است. بیشترین تأثیرات سلامت مرتبط با نوشیدن چای سبز و افرادی است که چای را به طورمداوم و برای طولانی مدت مصرف می‌کنند. آنها معتقدند مصرف روزانه چای می‌تواند از بروز حملات قلبی و […]

 

رضا شریعتی، روزنامه‌نگار /

 

کارشناسان می‌گویند نوشیدن مداوم چای با کاهش ریسک بیماری قلبی عروقی و مرگ به هر علتی مرتبط است. بیشترین تأثیرات سلامت مرتبط با نوشیدن چای سبز و افرادی است که چای را به طورمداوم و برای طولانی مدت مصرف می‌کنند. آنها معتقدند مصرف روزانه چای می‌تواند از بروز حملات قلبی و مغزی جلوگیری کند. در کشور ما هم از دیرباز به مصرف چای اهمیت داده شده است به طوری که اقتصاد شهرستان‌های غرب مازندران و گیلان از کلارآباد تا لاهیجان بر مدار این محصول می‌چرخد. چای در تمام دنیا مشتریان خاص خودش را دارد و کشورهای چین، هند، کنیا، سریلانکا، ترکیه، ویتنام و ایران به ترتیب هفت تولیدکننده برتر این محصول هستند. البته کشت این محصول چندان بدون دردسر هم نیست و خشکسالی و سرمای هوا در کنار هزینه بالای سم و کود، نگهداری و قیمت فروش از مشکلات این عرصه محسوب می‌شود. همین موضوع بهانه‌ای می‌شود تا به سراغ چند وچون تولید چای و قیمت آن در سال جدید برویم.
رئیس سازمان چای کشور در این باره گفت: نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای از چایکاران امسال به طور متوسط، ۳۹ درصد افزایش یافته است.
حبیب جهانساز اظهار داشت: نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه یک امسال، چهار هزار و ۶۰۰ تومان در نظر گرفته شده که نسبت به سال گذشته ۲۷.۷ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه ۲، نیز سه هزار و ۳۰۰ تومان در نظر گرفته شده که این میزان نیز نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش یافته است.
رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه برداشت برگ سبز چای توسط چایکاران تا هفته اول اردیبهشت آغاز می شود، خاطر نشان کرد: سازمان چای از اول اردیبهشت برای خرید برگ سبز چای چایکاران آمادگی دارد و امسال خرید تضمینی برگ سبز چای مانند سنوات گذشته را داریم و به موقع انجام می شود. وی بیان داشت: سال گذشته از محل صندوق حمایت از توسعه صنعت چای و دو بانک عامل شامل توسعه تعاون و مهر اقتصاد  ۵۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیوم تومان به صنعت چای پرداخت کردیم که نسبت به سال ماقبل ۳ برابر افزایش یافته است.  جهانساز با اشاره به انتشار ویروس کرونا و ضرورت رعایت توصیه های بهداشتی خاطر نشان کرد: در صنعت چای نه در حوزه باغ و نه در چای خشک عاملی برای انتقال و جابجایی ویروس کرونا نیست اما در برداشت برگ سبز چای مانند همه صنوف دیگر باید توصیه های بهداشت عمومی و فردی رعایت شود. رئیس سازمان چای کشور اظهار داشت: چایکاران باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند، ضمن اینکه از سوی اتحادیه چایکاران بروشورهایی در این باره تهیه شده است.

انحصار واردات چای توسط سودجویان
رضا آقایی‌زاده ویشکایی، چایکار در گفت‌وگو با جمله با بیان اینکه شاهد واردات چای در کشور هستیم، گفت: انحصار واردات چای در دست افراد انگشت شمار است که سودهای سرشاری از راه های قانونی و غیر قانونی به دست می آورند.
آقایی‌زاده ویشکایی که مهندس کشاورزی است ادامه می‌دهد: با زیان های اقتصادی و بهداشتی که از این واردات بی رویه به کشور می رسد نقش راهبردی این صنعت پس از احیا، در جهت اقتصاد پویا آشکار می‌شود. این چایکار لاهیجانی با بیان اینکه ۵ ۲ هزار هکتار باغ چای در کشور وجود دارد، ادامه می‌دهد: ۵۵ هزار چایکار در مازندران و گیلان وجود دارد اما بسیاری از آنها مزارع خود را رها کرده و مشغول تغییر کاربری شدند. رضا آقایی‌زاده ویشکایی معتقد است: در سال‌های اخير مزایای برداشت چای -که طبیعتا به نفع کشاورز بود- کم تر و کم ترشد و یا به کلی از بین رفت.
وی با بیان اینکه با کاشت دانه خوب مي‌تواند محصول مرغوب توليد می‌شود، ادامه می‌دهد: باغ‌ها نياز به هرس، جوانسازی و عمليات‌های دیگر زراعی دارند.
این کشاورز گیلانی ادامه داد: کاشت چای دیگر شبیه گذشته سودآور نیست و حتی دولتی‌ها چای وارداتی می‌خورند.
چای صنعتی پولساز آقایی‌زاده ویشکایی می‌گوید: صنعت چای پولساز است اما چون توجه کافی به این عرصه نشد کشاورز دیگر دل و دماغ ادامه دادن فعالیتش را ندارد.