معاون سازمان انرژی اتمی درباره تاخیر دو ساله در ساخت واحد ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر توسط روس اتم توضیحاتی ارائه کرد و گفت: این تاخیر به دلیل مشکلات مالی بین کارفرما و پیمانکار بود زیرا امکان انتقال ارز وجود نداشته است. محمود جعفری با اشاره به قرارداد ایران با شرکت روس اتم برای […]
معاون سازمان انرژی اتمی درباره تاخیر دو ساله در ساخت واحد ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر توسط روس اتم توضیحاتی ارائه کرد و گفت: این تاخیر به دلیل مشکلات مالی بین کارفرما و پیمانکار بود زیرا امکان انتقال ارز وجود نداشته است.
محمود جعفری با اشاره به قرارداد ایران با شرکت روس اتم برای راه اندازی واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر گفت: این قرارداد از سال ۱۳۹۶ فعال شده است و طبق برنامه ای که تنظیم شده بود قرار است در ۱۴۰۴ واحد ۲ و در ۱۴۰۶ واحد ۳ نیروگاه اتمی بوشهر به مدار برسد.
وی قرارداد میان ایران و شرکت روسی را EPC عنوان کرد و افزود: طرف ایرانی تعهداتی را در این قرارداد داشت که تا حدودی این تعهدات را انجام داده است و پیمانکار روس نیز مطالعاتی محیطی، طراحی و تحکیم واحد ۲ را انجام داده است و بتن ریزی آن را آغار کرده است. همچنین شرکت روسی دیوارهای رآکتور را بالا آورده است و در حال اجرای بتن و آرماتور بندی واحد ۲ نیروگاه اتمی بوشهر است.
معاون سازمان انرژی اتمی در گفتوگوی تلفنی با رادیو گفتوگو با بیان این موضوع که تمام کارهایی که برای واحد ۲ نیروگاه بوشهر انجام می شود توسط پیمانکارهای ایرانی صورت می گیرد، اظهار کرد: پیمانکار روس حدود ۳۰۰ میلیون یورو در ایران قرارداد در حوزه کارهای ساختمانی دارد.
وی درباره تاخیره دو ساله ایجاد شده در پروژه توضیح داد و بیان کرد: این تاخیر به دلیل مشکلات مالی بین کارفرما و پیمانکار بود زیرا امکان انتقال ارز وجود نداشته است و کارفرما نتوانسته است ارز مورد نظر را به پیمانکار پرداخت کند. از سوی دیگر، طرف روسی نتوانسته است تعهد خود را به پیمانکارهای ایرانی پرداخت کند و بنابراین پیمانکارهای ایرانی توان ادامه کار را ندارند.
مهمترین دستاورد مذاکرات وین از نگاه رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی
یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مهم ترین دستاورد ایران در مذاکرات وین شکل گیری این درک در طرف های مقابل است که ایران در مقابل فشار عقب نشینی نمی کند. فریدون عباسی نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در توییتر، نوشت: «مهمترین دستاورد جمهوری اسلامی ایران در گفتگوهای وین، شکل گیری این درک در طرف های مقابل است که اعمال فشار علیه ایران بدون هزینه و پاسخ نخواهد بود. ایران در مقابل فشار عقب نشینی نمیکند. تقویت این درک از ایران یکی از مهم ترین پایه های امنیت ملی و تضمین توافق احتمالی در آینده است.»به گزارش ایسنا، هشتمین دور از مذاکرات برجامی از دیروز پس از وقفه ای یک هفته ای مجددا با حضور هیات ایرانی در وین از سرگرفته شد.
رئیسجمهور ونزوئلا: به زودی به تهران سفر میکنم
رئیس جمهور ونزوئلا در گفت و گویی اعلام کرد به زودی به دعوت همتای ایرانی اش به تهران سفر خواهد کرد.
به خبرگزاری رویترز، نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا روز یکشنبه در گفت و گویی با بخش اسپانیایی شبکه المیادین گفت: به زودی به دعوت رئیس جمهور رئیسی به تهران سفر می کنم تا شخصا دیدار کنیم، گفت و گوهایی داشته باشیم و توافق هایی جدید امضا کنیم و روند همکاریمان را سرعت ببخشیم. مادورو گفت او دو مکالمه تلفنی با سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران داشته است و موافقت کرده اند روی برنامه ها و طرح های جدیدی کار کنند اما جزئیاتی در این باره ارائه نکرد. او همچین به تاریخ دقیق سفرش به تهران اشاره نکرد. رئیس جمهور ونزوئلا، کشور خود و ایران را «مبارز» تلقی کرد. ونزوئلا که یکی از کشورهای تحت تحریم آمریکا است، از سال گذشته روابطش با ایران را تقویت کرده است.
دیدار سفیر چین در تهران با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
سفیر چین در تهران با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دیدار و گفت و گو کرد.
چانگ هوآ، سفیر چین در ایران در توییتی با بیان این مطلب نوشت: “بسیار خوشحالم با جناب آقای ایمانی پور رئیس محترم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ملاقات کردم. همکاری فرهنگی دو کشور ظرفیت فراوانی وجود دارد”.
سفارت سوییس یاد قربانیان زلزله بم را گرامی داشت
سفارت سوییس در تهران با انتشار تصویری از ارگ بم یاد قربانیان زلزله بم در پنجم دی ماه ۱۳۸۲ را گرامی داشت.
سفارت سوییس در ایران در صفحه اینستاگرام خود با انتشار تصویری از ارگ تاریخی بم که در سال ۱۹۶۷ توسط عکاس هوایی و روزنامه نگار سوییسی گئورگ گرستر را منتشر کرد. زمینلرزه ۱۳۸۲ بم زمینلرزهای بود با بزرگی ۶.۶ ریشتر که در ساعت ۵:۲۶ بامداد روز جمعه ۵ دی ۱۳۸۲ به مدت ۱۲ ثانیه شهر بم و مناطق اطراف آن در شرق استان کرمان را لرزاند. زمینلرزه بم با حدود ۵۰ هزار کشته سومین زمینلرزه پرتلفات تاریخ ایران بعد از زمینلرزه اردبیل و زمینلرزه دامغان را رقم زد.
تنش میان باکو و تهران پایان یافته است
وزیر خارجه اذربایجان در کفنرانسی خبری تصریح کرد که تنشها میان ایران و جمهوری آذربایجان به پایان رسیده است.
جیحون بایرامف، رئیسجمهوری آذربایجان روز دوشنبه در کنفرانسی خبری گفت: برکسی پوشیده نیست که چندی پیش تنشها و سوءتفاهمهایی میان دو کشور (ایران – آذربایجان) وجود داشته است اما همگی رفع شدهاند.
به گفته وی در دیدار روسایجمهور ایران و آذربایجان در عشقآباد مسائل متعددی مورد گفتوگو قرار گرفت.
طی دیدار هفته گذشته در باکو طرفین بر سر انجام رایزنیهای سیاسی دستکم هر شش ماه یک بار توافق کردند.