این خانه “هراکلس” است، “هرکس در آن وارد شود در امان است”؛ این جمله بر سر در غاری در کردستان حک شده است. غار کرفتو، همان غاری است که هرکول یونانی در آن سکونت داشته و به آن غار هرکول نیز میگویند. این یک غار عجیب، غریب و خارق العاده نیست، بلکه کرفتو یکی […]
این خانه “هراکلس” است، “هرکس در آن وارد شود در امان است”؛ این جمله بر سر در غاری در کردستان حک شده است. غار کرفتو، همان غاری است که هرکول یونانی در آن سکونت داشته و به آن غار هرکول نیز میگویند.
این یک غار عجیب، غریب و خارق العاده نیست، بلکه کرفتو یکی از غارهای طبیعی و دست کند بشر است که در دل خود رمز و رازهایی دارد که هنوز پرده از اسرار بسیاری از این رمز و رازها برداشته نشده است. برای دیدن و بازدید از این غار پر رمز و راز باید از دیواندره به سمت سقز حرکت کنید و با رسیدن به سه راهی تکاب، به سمت راست و با در پیش گرفتن تابلوی راه کرفتو مسیر را ادامه دهید تا در نهایت غار در سمت چپ شما نمایان شود. به دلیل وجود آب در برخی از قسمتهای غار، باید سوار بر قایق به سمت قسمتهای مختلف این غار پر رمز و راز رفت.
تصاویر و نقوش باستانی متعددی از جمله تصویر انسان حیوانات و گیاهانی همانند گوزن، مارال، سوارکار سوار بر اسب و حیواناتی ناشناس بر در و دیوار غار آدمی را مدتی به تفکر وا می دارد.
بخش طبیعی این غار دارای دالانهای متعدد و کم ارتفاع با گذرگاههای صعبالعبوری است که در انتهای این دالانها آب زیادی وجود دارد و به دلیل فرسایش و رسوبات این بخش به شکلهای منحنی و کروی و چند بُعدی درآمده که فضا را به فضایی شاعرانه و هنرمندانه تبدیل کردهاست. وجود آشپزخانه، دالانها، اتاقهای متعدد و در و پنجرههای این غار نشان از سکونت انسان باستان در این غار دارد.قندیلهای موجود در این غار خود یکی از زیباییهای غار است که فضایی ترسناک اما زیبا را در غار به وجود آورده است. دیدن منظره طبیعت بکر این منطقه بر فراز غار خود یکی از جذابیتهای این سفر زیبا است و چشمها را از دیدن این همه زیبایی به وجد میآورد. این غار زیبا به عنوان یکی از آثار ملی در سال ۱۳۱۸ با شماره ۳۳۰ به ثبت رسیده است و هر ساله میزبان مسافران و گردشگرانی از داخل و خارج کشور است.