مدیرکل بنیاد مسکن استان کرمانشاه گفت: عمده واحدهای غیرمقاوم روستایی استان کرمانشاه مربوط به شهرستان کرمانشاه است که حدود نیمی از واحدهای این شهرستان را شامل میشود. شمسالله خدادادی در نشست خبری با اشاره به اینکه مسکن روستایی محلی برای کار و تولید است اظهارداشت: هدف از ایجاد ساخت مسکن روستایی این است که روستاییان […]
مدیرکل بنیاد مسکن استان کرمانشاه گفت: عمده واحدهای غیرمقاوم روستایی استان کرمانشاه مربوط به شهرستان کرمانشاه است که حدود نیمی از واحدهای این شهرستان را شامل میشود.
شمسالله خدادادی در نشست خبری با اشاره به اینکه مسکن روستایی محلی برای کار و تولید است اظهارداشت: هدف از ایجاد ساخت مسکن روستایی این است که روستاییان در محل زندگی خود ماندگار باشند و تولیدات روستایی به پایداری برسد.
وی با بیان اینکه روستاها نبض اقتصادی کشور هستند، عنوان کرد: اجرای طرح هادی و بازنگری و همچنین ساخت واحدهای روستایی سبب ساماندهی مهاجرت معکوس، اشتغالزایی در روستاها، کاهش نگرانی از هزینههای حوادث غیرمترقبه همچون زلزله، حفظ هویت معماری، تغییر فضای روستایی از محیط غیربهداشتی به شاداب، بهینه سازی مصرف انرژی و ایجاد تحرکات در چرخه تولید مسکن روستایی میشود.
خدادادی با بیان اینکه جمعیت روستایی استان ۴۷۰ هزار نفر است گفت: ۱۱۸ هزار و ۷۸۱ واحد روستایی در استان وجود دارد که تاکنون ۸۵ هزار و ۵۲۹ واحد روستایی مقاومسازی شده که ۷۲ درصد را شامل میشود در حالی که این رقم در کشور ۵۱ درصد است و کرمانشاه رتبه اول مقاومسازی کشور را دارد.
وی با اشاره به اینکه برنامه بنیاد بر این اساس است که تا پایان ۱۴۱۰ تمام واحدهای روستایی مقاومسازی شود افزود: البته برنامهریزی شده که سریعتر از این زمان انجام شود و روستاهای سبز در استان ثبت شوند یعنی واحد غیرمقاوم در روستایی وجود نداشته باشد.
خدادادی با بیان اینکه عمده واحدهای غیرمقاوم در شهر کرمانشاه قرار دارند به طوری که ۵۰ درصد واحدهای روستایی غیرمقاوم هستند عنوان کرد: دولت ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات مقاومسازی با نرخ سود پنج درصد پرداخت میکند که بازپرداخت آن ۲۰ ساله شامل سه سال برای ساخت است.
وی با اشاره به اینکه سهمیه امسال بنیاد مسکن برای پرداخت تسهیلات در بخش مقاومسازی ۳۰۰۰ واحد است و تاکنون ۳۰۰۰ پرونده نیز تشکیل شده است گفت: از ۳۰۰۰ واحد تاکنون ۲۲۵۶ واحد از طرف بانک مرکزی به ۹ بانک عامل ابلاغ شده و از این تعداد نیز ۲۰۹۱ واحد به بانک معرفی شدهاند و برای ۱۰۰۰ واحد نیز انعقاد قرارداد انجام شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان کرمانشاه بیان کرد: هر چند برای جذب اعتبارات تا مهر ماه سال آینده زمان داریم، اما تلاش میشود تمام قراردادها تا اسفندماه انجام شوند.
وی به اقداماتی در زمینه اجرای طرح هادی در روستاها، صدور اسناد مالکیت روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت، تملک و واگذاری زمینهای روستایی، صدور پروانههای ساختمانی و راهاندازی سامانه راهبر برای انجام اقدامات صدور مجوز به صورت غیرحضوری، روستاهای هدف گردشگری و روستای بافت باارزش اشاره کرد. خدادادی با اشاره به اینکه اجرای طرح هادی در مسیر روستاها و ساخت و ساز و اجرای خیابانبندی از ساخت و ساز غیراصولی جلوگیری میکند گفت: در سال گذشته ۱۸ پروژه آسفالت در قالب طرح هادی اجرا شده اما امسال ۱۸۱ روستا شامل ۸۰۹ هزار و ۶۹۴ مترمربع معادل حدود ۱۱۶ کیلومتر آسفالت شده است و با تخصیص اعتبار برای سال آینده نیز همین برنامه وجود دارد. خدادای برای اجرای طرح هادی ۹۱ درصد اعتبار معادل ۲۲۱ میلیارد تومان تخصیص یافته است بیان کرد: میانگین کشوری اجرای طرح هادی ۵۷ درصد است و استان کرمانشاه نیز به همین میزان است و در صورت تأمین اعتبارات و قیر رایگان از میانگین کشوری عبور خواهیم کرد. وی با اشاره به اینکه بنابر سیاست بنیاد مسکن کشور اجرای طرح هادی در ۱۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار جزو برنامه قرار گرفتند گفت: امسال تهیه و بازنگری طرح ۱۹۱ روستا با اعتبار ۱۳ میلیارد و ۳۸۴ میلیون تومان در حال انجام است و برای سال آینده نیز ۱۹۰ روستا مدنظر قرار دارد. خدادادی با بیان اینکه ۲۵۳۲ روستا در استان وجود دارد که ۱۷۱۵ مورد بالای ۲۰ خانوار هستند افزود: طرح هادی ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار تهیه، در ۹۸۰ روستا اجرا و در ۵۵۹ روستا نیز بازنگری شده است و در مجموع آستانه بازنگری طرح هادی ۷۹۵ روستای استان گذشته و باید بازنگری شوند. وی با اشاره به اینکه بنیاد مسکن در زمینه صدور سند در بخش روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر عملکرد مناسبی دارد و اکنون ۸۴ هزار و ۴۸۱ واحد روستایی سند دارند عنوان کرد: ۲۳۱۲ واحد در شهرهای کمتر از ۲۵ هزار نفر جمعیت نیز سند دارند و در مجموع ۷۱ درصد واحدها سند دارند. خدادادی با بیان اینکه برنامهریزی شده امسال ۱۰ هزار خدمات فنی ارائه دهیم و تاکنون ۷۰۰۰ مورد محقق شده است گفت: سهمیه امسال برای صدور سند ۷۰۰۰ واحد بوده که تاکنون ۱۰۰۰ واحد محقق شده است. مدیرکل بنیاد مسکن استان کرمانشاه با اشاره به اینکه صدور سند با همکاری مناسب ثبت اسناد و منابع طبیعی انجام میشود افزود: استان کرمانشاه در سال گذشته در این زمینه رتبه نخست کشور را داشت و امسال نیز به طور مجدد در صدر کشور قرار داریم.