فراخوان جشنواره «کتاب سال خلیج فارس»
فراخوان جشنواره «کتاب سال خلیج فارس»

سومین جشنواره «کتاب سال خلیج فارس» به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان با همکاری انجمن نویسندگان و مولفان هرمزگان و موسسه خانه کتاب برگزار می‌شود. این جشنواره در دو بخش «آثار حوزه خلیج فارس» و «کتاب‌های منتشرشده در استان هرمزگان و یا درباره هرمزگان» برگزار می‌شود. آثار ارسالی در بخش خلیج فارس […]

سومین جشنواره «کتاب سال خلیج فارس» به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان با همکاری انجمن نویسندگان و مولفان هرمزگان و موسسه خانه کتاب برگزار می‌شود.
این جشنواره در دو بخش «آثار حوزه خلیج فارس» و «کتاب‌های منتشرشده در استان هرمزگان و یا درباره هرمزگان» برگزار می‌شود.
آثار ارسالی در بخش خلیج فارس باید از ابتدای ۱۳۹۶ تا پایان ۱۳۹۷ در کل کشور منتشر شده باشند و در بخش کتاب‌های منتشرشده در استان هرمزگان یا درباره هرمزگان، پدیدآور اثر (نویسنده، مصحح، مترجم، ناشر و…) هرمزگانی یا مقیم هرمزگان باشد یا اثر درباره هرمزگان باشد.
بر اساس این فراخوان، کتاب‌های منتشرشده قبل از ۱۳۹۶ درصورتی که در جشنواره‌های قبلی شرکت نکرده باشند، پذیرفته می‌شوند.
علاقه‌مندان برای شرکت در سومین جشنواره «کتاب سال خلیج فارس» تا ۳۰ دی‌ماه مهلت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره به نشانی بندرعباس، خیابان شهید آیت‌الله غفاری، فرهنگسرای طوبی، انجمن نویسندگان و مولفان استان هرمزگان، دبیرخانه جشنواره کتاب سال خلیج فارس ارسال کنند.

لغو مجوز کتاب‌ دیگری از الیف شافاک

اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران از لغو مجوز کتاب‌های «ناپاک‌زاده استانبول» و «شرم» اثر الیف شافاک خبر داد.
به گزارش جمله به نقل از ایسنا، اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران در اطلاعیه‌ای خطاب به موزعان و کتابفروشان آورده است: طبق اطلاع واصله، کتابِ «ناپاک‌زاده استانبول» نشر «آسیم» و نشر «فرهنگ نشر نو» و کتاب «شرم» نشر «نیماژ» و نشر «مروارید» لغو مجوز شده است، مراتب جهت اطلاع و پیشگیری از هرگونه پیگرد احتمالی حاصل از خرید و فروش آن به اطلاع می‌رسد.
کتاب‌های یادشده ترجمه‌های متفاوتی از کتاب الیف شافاک هستند؛ «شرم» ترجمه صابر حسینی (مروارید) و «ناپاک‌زاده استانبول» ترجمه فرناز گنجی و محمدباقر اسماعیل‌پور (آسیم) است.
مسئول روابط عمومی نشر نیماژ می‌گوید کتاب «شرم» به خود مترجم واگذار شده و در نشر آن‌ها منتشر نمی‌شود و ناشر آن مروارید است.
پیش‌تر نیز اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران از لغو مجوز نشر و توزیع کتاب «۱۰ دقیقه و ۳۸ ثانیه در این دنیای عجیب» نوشته الیف شافاک با ترجمه علی سلامی خبر داده بود.


بازگشت جشنواره فیلم برلین به تاریخ اصلی‌اش

به گزارش جمله به نقل از اسکرین، با توجه به این که جوایز اسکار در سال ۲۰۲۰ یک هفته زودتر از تاریخ معمول در ۹ فوریه برگزار می‌شود، مسئولان برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم برلین نیز برای جلوگیری از هم‌پوشانی زمانی با این جوایز، تاریخ هفتادمین دوره این جشنواره را دو هفته عقب کشیدند.
اما بنا بر اعلام مسئولان جشنواره فیلم برلین، هفتاد و یکمین دوره این رویداد سینمایی با بازگشت به تاریخ اصلی خود از تاریخ ۱۱ تا ۲۱ فوریه ۲۰۲۱ برگزار خواهد شد و این به آن معناست که اسکار ۲۰۲۱ نیز در تاریخ اصلی خود یعنی ۲۸ فوریه برگزار می‌شود.
هفتادمین جشنواره فیلم برلین از تاریخ ۲۰ فوریه تا اول مارس (۱ تا۱۱ اسفند) برگزار می‌شود و این اولین سال حضور «کارلو شاتریان» به عنوان دبیر جشنواره برلین است که جایگزین «دیتر کاسلیک» دبیر باسابقه این جشنواره شده است.


«خانه سینما» خواستار دیدار
با رییس قوه قضاییه شد

به گزارش جمله به نقل از مهر، خانه سینما طی نامه‌ای خواهان دیدار فوری با ابراهیم رییسی رییس قوه قضاییه شد.
متن این نامه به شرح زیر است:
«جناب آقای حجت‌الاسلام رئیسی
ریاست محترم قوه قضائیه
با سلام و احترام
ما مطلع هستیم که حضرتعالی در دوره کوتاه مسئولیت ریاست قوه قضاییه با دشواری‌های جدی مواجه هستید.
آیا مطلع هستید که سینمای ایران در مقام بازتاب‌دهنده صدا و تصویر مردم ایران با چه دشواری‌هایی روبه‌روست؟
اقدامات اخیر همکاران محترم شما امنیت و از آن مهم‌تر احساس امنیت شغلی اهالی سینما را دچار خدشه کرده است.
ما با این پرسش بی‌پاسخ روبه‌رو هستیم که چه دست‌هایی مانع از این است که جامعه فرهنگی-هنری و خصوصاً فیلمسازان احساس آرامش کنند و چه دست‌هایی در پی گسترش و تشدید دوگانگی در حاکمیت فرهنگی کشور است؟
ما خواهان حاکمیت قانون بدون تفسیرهای یکسویه هستیم. مرجع قانونی تاکنون، قوانین حاکم بر تأسیس و اداره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و ما بر اساس آن عمل کرده‌ایم.
آیا این مرجعیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اساس «گزارش ناظران» به قوه قضائیه منتقل شده است؟
خواهان دیداری فوری با حضرتعالی هستیم تا در یک محیط متکی بر صدق بر حیثیت سینمای ایران تأکید کنیم و در پناه قانون خادم توسعه کشور و مانع گسترش تلقی دو قطبی در فضای فرهنگی و هنری کشور باشیم».