فرایند تخصیص آرد به نانوایان  تغییر کرد
فرایند تخصیص آرد به نانوایان  تغییر کرد

مشاور وزیر اقتصاد در تشریح فاز دوم طرح مدیریت هوشمندانه یارانه آرد و نان توضیح داد که در فاز دوم ضمن آنکه فرایند تخصیص آرد به نانوایان تغییر کرده است، امکان اظهار نظر مردم در مورد کیفیت نان نانوایان در یک برنامه فراهم می‌شود. محمد جلال با اشاره به آغاز طرح مدیریت هوشمندانه یارانه آرد […]

مشاور وزیر اقتصاد در تشریح فاز دوم طرح مدیریت هوشمندانه یارانه آرد و نان توضیح داد که در فاز دوم ضمن آنکه فرایند تخصیص آرد به نانوایان تغییر کرده است، امکان اظهار نظر مردم در مورد کیفیت نان نانوایان در یک برنامه فراهم می‌شود.
محمد جلال با اشاره به آغاز طرح مدیریت هوشمندانه یارانه آرد و نان از اردیبهشت سال قبل، اظهار کرد: از زمان آغاز طرح تا کنون در سمت مردم تغییر ویژه‌ای صورت نگرفت. به عبارت دیگر در سال قبل نه آزادسازی قیمت نان در دستور کار قرار گرفت و نه محدودیتی در خرید نان برای مردم ایجاد شد. فاز دوم طرح نیز از بهمن سال قبل آغاز شد. البته مرحله آزمایشی فاز دوم از انتهای آذرماه در استان قزوین آغاز و در انتهای بهمن به تدریج در کلیه استان‌ها پیاده سازی شد. در فاز دوم نیز مانند فاز اول، عدم آزادسازی قیمت نان و عدم ایجاد محدودیت خرید نان برای مردم مهمترین پیش فرض های کار بودند.
وی درمورد تغییراتی که در مرحله دوم طرح در مقایسه با مرحله اول طرح صورت گرفت، توضیح داد: در آغاز اجرای فاز دوم، میزان کمک هزینه جبران اجاره و دستمزد نانوایان از ۱۵ به ۳۰ درصد افزایش یافت. در قدم بعدی، تخصیص آرد به نانوایان وارد الگوی جدید شد و محدودیتی که در گذشته در قالب سهمیه برای بسیاری از نانوایان وجود داشت که تولید نان با حجم بیشتر در روز امکانپذیر نبود، برداشته شد؛ یعنی در فاز دوم طرح، نانوایان می توانند هر میزان نان از طریق کارتخوان های هوشمند به مردم عرضه کنند. همچنین درصدی بیشتر، می توانند آرد یارانه ای دریافت کنند.
مشاور وزیر اقتصاد ادامه داد: یعنی برای نانوا معادل عملکرد صحیحی که در فروش نان به مردم انجام می‌دهد و تراکنش‌ها از طریق سامانه پذیرفته می‌شود، امکان خرید آرد یارانه‌ای فراهم می‌شود و این میزان خرید در هر دوره دریافت آرد، می تواند تا ۱۰ درصد افزایش پیدا کند. از طرف دیگر نانوایی‌هایی هستند که ما به ازای عدم ثبت فروش نان در کارتخوان‌های هوشمند یا کاهش ساعت کاری در روزهای مختلف میزان فروش نانشان کاهش یافته است و اثر کاهش فروش و عدم عرضه نان به مشتری این است که در دوره آتی میزان تخصیص آرد یارانه‌ای برای نانوایی که رفتار متعهدانه ندارد کاهش پیدا می‌کند.
جلال در ادامه با اشاره به مراحل تکمیلی فاز دوم طرح اظهار کرد: در ادامه یک ورود جدی‌تری به حوزه کیفیت و رضایت مردم در حوزه نان خواهیم داشت. در این راستا برنامکی پیش‌بینی شده است که تا قبل از پایان اردیبهشت به صورت رسمی به مردم معرفی می‌شود و مردم به راحتی می‌توانند سوابق تراکنش‌های خرید نان خود را روی این برنامک (اپلیکیشن) مشاهده کنند و مبتنی بر تجربه خریدهای خود نسبت به کیفیت، قیمت، مقدار نان، رفتار نانوا و… نظرات خود را ثبت کنند.