به مناسبت روز جهانی محوطهها و بناهای تاریخی اعضای یگان حفاظت میراث فرهنگی یزد در جلسه کمیسیون گردشگری شورای شهر یزد تقدیر شدند. میراث فرهنگی، بخشی غنی در یزد به شمار میرود که در حقیقت اولین و مهمترین زیرساخت این شهر گردشگرپذیر است و در نبود این ظرفیت ارزشمند، قطعاً یزد نمیتوانست سهم چندانی […]
به مناسبت روز جهانی محوطهها و بناهای تاریخی اعضای یگان حفاظت میراث فرهنگی یزد در جلسه کمیسیون گردشگری شورای شهر یزد تقدیر شدند.
میراث فرهنگی، بخشی غنی در یزد به شمار میرود که در حقیقت اولین و مهمترین زیرساخت این شهر گردشگرپذیر است و در نبود این ظرفیت ارزشمند، قطعاً یزد نمیتوانست سهم چندانی از گردشگری کشور و دنیا را به خود اختصاص دهد چرا که عمدهترین گردشگران یزد از نوع گردشگران فرهنگی هستند و برای دیدن این تاریخ و فرهنگ ارزشمند به یزد سفر میکنند. پس از جهانی شدن یزد و اهمیت حفظ بافت جهانی و تاریخی آن، نقش یگان حفاظت میراث فرهنگی بیش از پیش پررنگ شد به طوری که در این سه سال پس از ثبت در یونسکو، هیچ تخریبی در این بافت جهانی مشاهده و گزارش نشده و کمتر با ساخت و سازهای ناهمگون، تخلفات و جرایم مربوط به بافت تاریخی تاکنون برخورد کردهاند. البته تعداد این نیروها برای حفاظت از بافت گسترده تاریخی یزد که بیش از ۲۰ هزار خانه تاریخی و ثبت شده در فهرست آثار ملی را به خود اختصاص داده کافی نیست و گستردگی بافت تاریخی، ابنیه و خانههای تاریخی در استان یزد نیز تعداد بیشتری از این نیروها را میطلبد. در جلسه کمیسون میراث فرهنگی و گردشگری شورای اسلامی شهر یزد، ضمن یادآوری نقش مهم این بخش از میراث فرهنگی به عنوان پاسبانهای بافت تاریخی و جهانی، تعدادی از اعضای یگان حفاظت میراث فرهنگی یزد تقدیر به عمل آمد. در بخشی از این جلسه، طرح راه اندازی مرکز اسناد میراث جهانی شهر یزد با حضور «داوود پاک طینت» رییس مرکز اسناد ملی استان یزد نیز مطرح و بررسی شد.
با توجه به اهمیت اسناد تاریخی شهر یزد و گردآوری محتواها برای ثبت شدن یزد در فهرست میراث جهانی، لزوم طبقهبندی و ایجاد مرکزی برای استفاده پژوهشگران و محققان مسائلی بود که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت.
ایران زیباست؛ «کال جنی» طبس
بعد از گذشت حدود ۳۵ کیلومتر از طبس به سمت شهرستان بشرویه در استان خراسان جنوبی به تابلویی میرسید که شما را به سمت یکی از عجیب ترین و زیباترین مناطق طبیعی ایران هدایت می کند. درهای زیبا و حیرتانگیز که بومیان قدیمی آن را دره جنها نامیدهاند و آن را خوفانگیز و محل زندگی ارواح و جنها میدانستند. کال اصطلاحی است که به دره یا مسیر ایجاد شده به وسیله سیلابها و جریان آب اطلاق میشود. یک دره خاموش، خنک و آبدار در دل پهنهای داغ و تبدار به نام دشت کویر. نام این پدیده طبیعی منحصر به فرد از سال ۱۳۹۶ با شماره ۳۵۰ در فهرست آثار طبیعی – ملی ایران قرار دارد و با نام دره جنی نیز شناخته میشود.