یکی از مواردی که هم جای تأسف دارد و هم قدری تأملبرانگیز است، این است که بخش قابلتوجهی از نمایندگان مجلس دکترای رشتههای مرتبط با علوم انسانی دارند و در همه موضوعات فرهنگی، مسائل مربوط به خانواده و همچنین زنان و جوانان خود را صاحبنظر میدانند و اظهارنظر میکنند اما امروز دوماه از آغاز به کار مجلس شورای اسلامی دوازدهم گذشته است و هنوز کمیسیون فرهنگی، بلاتکلیف است، چرا ؟ چون به حد نصاب نرسیده است به بیان روشن، از ۲۹۰ نماینده، ۱۵ نماینده حاضر نیستند در این کمیسیون مهم مجلس عضو شوند و این یعنی بهرغم همه ادعاهایی که آقایان درخصوص فرهنگ دارند، کار در این حوزه برایشان، حتی اولویت آخر هم نیست.
باور ما این است که کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی یکی از کمیسیونهای تخصصی و بسیار مهم مجلس است. این کمیسیون بر اساس ماده ۵۶ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی بهمنظور انجام وظایف محوله در محدوده فرهنگ و هنر، ارشاد و تبلیغات، صدا و سیما و ارتباطات جمعی، تربیت بدنی، جوانان، زنان و خانواده مطابق ضوابط این آییننامه تشکیل میگردد و نیازی به یادآوری نیست که چه اندازه در همین موضوعات، مشکلات قانونی و گاه ابهام وجود دارد.
برابر قانون وظایف اصلی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی عبارت است از بررسیهای لازم برای تخصیص بودجه حوزه فرهنگی و حوزه ورزش کشور، بررسی عملکرد و دادن رأی اعتماد به وزرای حوزه فرهنگ، بررسی و تصویب طرحها و لوایح مربوط به صنعت گردشگری کشور، بررسی و تصویب طرحها و لوایح در جهت ارتقای محصولات فرهنگی کشور، بررسی و تصویب طرحها و لوایح مربوط به فضای مجازی، بازرسی از نهادهای فرهنگی کشور، بررسی و تصویب طرحها و لوایح مربوط به امور جوانان، اتخاذ تدابیر مناسب برای دفاع از حوزه فرهنگ کشور در مواقع لزوم، بررسی و تصویب طرحها و لوایح برای کاهش آسیبهای اجتماعی و نظارت بر آن و بررسی و تصویب طرحها و لوایح جهت اجرای بهینه رویدادهای ورزشی و فرهنگی در کشور است.
اگر یک بار دیگر به حوزه وسیعی که کمیسیون فرهنگی مسئولیت پایش و همچنین ورود برای قانونگذاری و نظارت دارد، نگاهی بیندازیم متوجه خواهیم شد در این حوزهها، شاهد مشکلات انباشتهای هستیم که برای حل و تدبیر آن نیاز به سیاستگذاریهای جدید و حکمرانی هوشمندانه احساس میشود و مرکز ثقل این سیاستگذاریها، نه در نیروی انتظامی یا قوه قضاییه که در مجلس شورای اسلامی است، همان مجلسی که حتی ۱۵ نماینده حاضر نیستند به عضویت این کمیسیون مهم درآیند و اگر میبینیم در حوزه فرهنگ، آسیبهای اجتماعی، جوانان، خانواده و نظایر آن اینهمه مشکل وجود دارد، روشن است که ریشه آن دقیقاً کجاست.
یکی از دلایلی که میتوان بهعنوان مانع حضور نمایندگان در این حوزه درنظر گرفت این است که این حوزه، تخصصی و حساس است و بیراه نیست اگر بگوییم ریشه بسیاری از بحرانهای اجتماعی که در حال رشد هستند، مستقیم یا غیرمستقیم به حوزه کمیسیون فرهنگی مربوط است و لازم است در این کمیسیون، افرادی آگاه و باسواد و نه لزوماً کسانی که با رانت و رابطه، موفق شدند مدارک عالی دانشگاهی بگیرند و کرسی تدریس را اشغال کنند، حضور داشته باشند.نکته دوم که بیارتباط با نکته پیشین نیست این است برخی نمایندگان که تمایل زیادی به حضور در صدر اخبار دارند، عادت کردند در موضوعات مختلف مربوط به فرهنگ، جوانان، خانواده، فرزندآوری، زنان، آسیبهای اجتماعی و موارد زیرحوزه کمیسیون فرهنگی، اظهارنظرهای کلی و توصیههای آقامنشانه و از بالا به پایین ارائه کنند با این هدف که تنها چند روز یا چند ساعت، در صدر خبرگزاریها بنشینند، اما زمانی که پای عمل و تصمیمسازی فرا میرسد، کُمیتشان لنگ است چون این عرصه، نه عرصه نمایش و حرف که حوزه عمل بر مبنای اندیشهای دقیق است. زمانی «غلامعلی حدادعادل» درخصوص تعدادِ کمشمار نمایندگانی که مایل به عضویت در کمیسیون فرهنگی هستند، گفته بود: «تعداد کسانی که با شعر و کتاب و ترجمه و هنر و موسیقی و نمایش و سینما و با این امور و شئون فرهنگی سر و کار دارند، در این سالها در مجلس شاید یک درصد هم نبوده است.» و اگر امروز میبینیم در حوزه فرهنگ چه اندازه عقبماندگی داریم بدانیم که ریشهی مشکل کجاست.ریشه اصلی مشکل به اقتصاد ویران و معیشت مردمی برمیگردد که کار را تابدانجا برای شهروندان واجد شرایط رأی دادن دشوار کرده است که تقریباً میتوان ادعا کرد فرهنگ از اولویت بسیاری از شهروندان نیز خارج شده است و مردم به چهرههای فرهنگی -درصورت نامزدی برای مجلس- رأی نمیدهند چون فکر میکنند باید به کسی رأی بدهند که مشکلات اقتصادی، عمرانی و معیشت آنان را تدبیر کند یعنی حتی در کف جامعه نیز، فرهنگ اولویت ندارد و دلیل آن اقتصاد و معیشت است.
جامعهای که احساس امنیت اقتصادی کند و نگاهی مثبت به آینده داشته باشد، نسبت به موضوعاتی حیاتی چون فرهنگ نیز حساس خواهد شد اما مردمی که هر روز نگران موضوعات اقتصادی و معیشت و درمان هستند، بهگونهای کرخت و سِر میشوند که مشکلات فرهنگی و معضلات این حوزه را نمیبینند که اگر میدیدند امروز شاهد حضور دو فعال فرهنگی، چند سینماگر و نویسنده شاخص نیز در خانه ملت بودیم که اشتیاق به عضویت در کمیسیون فرهنگی داشته باشند.
فرهنگ و حاشیهنشینی همیشه
برچسب ها
مدیرعامل هلدینگ صنعتی و معدنی عطامتال؛ عطامتال به دنبال گسترش فعالیتهای خود در بازارهای داخلی و بینالمللی است/ عطامتال اولین تولید کننده هماتیت گاما در کشور
مدیرعامل شرکت صنعتی دفتر کل کالا در گفتوگو با جمله؛ تنها تولید کننده غلافهای ترموکوپل و تجهیزات اندازهگیری دما در کشور
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در نشست خبري، عنوان کرد: دانشجویان اخراجی به دانشگاه بازگشتند
عطامتال به دنبال گسترش فعالیتهای خود در بازارهای داخلی و بینالمللی است/ عطامتال اولین تولید کننده هماتیت گاما در کشور
مدیرعامل هلدینگ صنعتی و معدنی عطامتال گفت: تلاش مستمر در جهت نوآوری و توسعه پایدار در این مجموعه باعث شده تا عطامتال بهعنوان یکی از فعالان مهم صنعت معدن کشور مطرح گردد که به دنبال گسترش فعالیتهای خود در بازارهای داخلی و بینالمللی است.
تنها تولید کننده غلافهای ترموکوپل و تجهیزات اندازهگیری دما در کشور
مدیرعامل شرکت صنعتی دفتر کل کالا در گفتوگو با جمله؛ گفت: شرکت صنعتی دفتر کل کالا DKKI بهعنوان تنها تولید کننده غلافهای ترموکوپل و تجهیزات اندازهگیری دما تحت لیسانس شرکت MINKON آلمان کار خود را آغاز و تا به امروز بهعنوان اولین و تنها سازنده در داخل ایران در میان تولید کنندگان بزرگ فولاد و صنایع ریختهگری شناخته شده است.
دانشجویان اخراجی به دانشگاه بازگشتند
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در نشست خبري، عنوان کرد: دانشجویان اخراجی به دانشگاه بازگشتند و تمام دانشجویان استحقاق بازگشت به دانشگاه را دارند.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
عدم گفتوگو مداری از مؤلفههای مهم یک رابطه عاطفی آسیبزا است
این روان درمانگر در گفتوگو با جمله، یکی از ویژگیهای بارز رابطه آسیبزا را عدم گفتوگو مداری و عدم استفاده از حل مسأله دانست و گفت: استفاده از حل مسأله موجب میشود که دو طرف به جای واکنش نشان دادن هیجانی و هیجان مدارانه از طریق گفتوگو به دنبال حل آن مشکل باشند، چرا که رابطه آسیبزا پیامدهای منفی برای جنبههای مختلف زندگی هر دو فرد به دنبال دارد.
تبعیضِ مجازی در سکوت
این روزها موضوع رفع فیلتر که یکی از وعدههای انتخاباتی مسعود پزشکیان بود، به کانون خبرها و بحثهای کارشناسی بازگشت و تقریباً همه اقشار و طبقات مردم و کارشناسان اقتصادی از وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات توقع دارند نسبت به عمل به وعده انتخاباتی رییس دولت چهاردهم اقدام کند.
رستورانهای بدون نظارت؛ تهدید یا امکانات؟
رستورانهای بین راهی، هواره یکی از مهمترین دغدغههای مسافران جاده بوده است.
بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان” همدان” به ایستگاه پایانی رسید
بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان بعد از ۶ روز برگزاری و اجرای ۵۹ اثر نمایشی داخلی و چند اثر نمایشی از ۵ کشور ترکیه، روسیه، عراق، ازبکستان و برزیل روز پنجشنبه با برگزاری آیین اختتامیه و با معرفی آثار برگزیده توسط هیئت داوران به ایستگاه پایانی خود رسید و بکار خود پایان داد. مراسمی که با اجرای خوب" سید جواد هاشمی" در آن اشکها و لبخندها در هم تنیده شد.
جوانان رکورددار بیکاری
نرخ مشارکت و نرخ بیکاری دو شاخص کلیدی برای تحلیل وضعیت بازار کار و فعالیت اقتصادی یک جامعه به شمار میروند.
ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد
امکان ثبت مسافری آیفون از امروز فراهم است و افرادی که از ۱۷ آبان تا امروز (پنجم آذر ماه ۱۴۰۳) بهصورت مسافری واردات آیفون داشته و به گمرک نیز اظهار کردهاند، میتوانند وارد سامانه گمرک شوند و حقوق ورودی را پرداخت کنند تا آیفون رجیستری شود.
نقاط تاریک تقلید از جمعه سیاه
جمعه سیاه (black Friday) نامی آشنا برای ایرانیان در چند سال اخیر است. این مراسم، یک رسم آمریکایی است که طی آن جمعه بعد از عید شکرگزاری، فروشگاههای سراسر این کشور تخفیفات شگفتانگیزی به مشتریان خود ارائه میدهند. ریشه نام جمعه سیاه به دهه 50 میلادی بازمیگردد که پلیس فیلادلفیا، روز 29 نوامبر را که در وقت خود مصادف با جمعه سیاه شده بود، به دلیل ازدحام فوقالعاده جمعیت در کشور یک روز سیاه تلقی کرد و از آن روز تاکنون نام این روز پر از تخفیف، جمعه سیاه است.
ویراژ روی آرزوهای مردم
شرکت خودروسازی سایپا در تازهترین اقدام خود، لیست محصولات خود را بروزرسانی کرد و قیمت برخی از آنان را افزایش داد.
صنعت سيمان گروگان کمبود گاز
به گفته دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در حال حاضر گاز کارخانههای سیمانی محدود شده و کارخانههایی که دور از کلانشهرها قرار دارند از مازوت به عنوان سوخت جایگزین استفاده میکنند اما کارخانههایی که در جوار کلانشهرها قرار دارند و در استفاده از مازوت محدودیت دارند مجبور به کاهش ۵۰درصدی تولید شدهاند زیرا گاز مصرفی آنها به نصف کاهش پیدا کرده با این حال تولیدکنندگان در تلاش هستند این کاهش تولید بر بازار تاثیر نگذارد و عرضه سیمان در کشور پایین نیاید حتی در مهر ماه سال جاری تولید سیمان نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش پیدا کرده و بازار کنونی بازار متعادلی است.
سبد محصولات بانک مسکن «زرین» شد
سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت ویژه ۳ ماهه ممتاز طرح «زرین» ویژه مشتریان حقیقی و حقوقی بانک مسکن قابل افتتاح شد.
تیم ملی با عبور سخت از سرمای بیشکک به جام جهانی نزدیک شد
تیم ملی فوتبال ایران از ساعت ۱۷:۳۰ امروز ششمین بازیاش در مرحله سوم انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ را در ورزشگاه دولن اومورزاکوف بیشکک مقابل قرقیزستان برگزار کرد که این بازی در نهایت با برتری ۳ بر ۲ شاگردان امیر قلعهنویی تمام شد. ملیپوشان کشورمان در نیمه اول با برتری ۲ بر صفر به رختکن رفتند […]
برتری نفسگیر ایران برابر قعرنشین
تیم ملی فوتبال ایران با برتری نفسگیر برابر کره شمالی در مسابقات انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶، به صدرنشینیاش در این رقابتها ادامه داد.
دنیا مالی: اگر در بخش بانوان هزینه کنیم بهترین نتیجه را میگیریم
وزیر ورزش و جوانان گفت: ما در بازیهای آسیای هانگژو ۱۳ مدال طلا کسب کردیم که قطعا قابل دفاع نیست
پیروزی فعالان رسانهای در بازی دوستانه فوتبال ایران همدل
بازی دوستانه فوتبال ایران همدل با برتری فعالان رسانهای به پایان رسید.
دلایل صعود تیم ملی نوجوانان چه بود؟
دلایل اصلی صعود تیم ملی فوتبال نوجوانان به جام ملتهای آسیا مشخص شد.
ویراژ روی آرزوهای مردم
شرکت خودروسازی سایپا در تازهترین اقدام خود، لیست محصولات خود را بروزرسانی کرد و قیمت برخی از آنان را افزایش داد.
سازمان ملی استاندارد ایران پیشرو در امر روانسازی فنی وقانونی فرآیند واردات خودرو
با هدف روانسازی و تسریع در فرآیند واردات خودرو، جلسات فنی مشترک بین سازمان ملی استاندارد ایران وسایر دستگاه های اجرایی مرتبط به منظور ارتقا و اصلاح بندهایی از آیین نامه واردات خودرو که موانع غیرفنی ایجاد می نمود؛ تشکیل شد
بیکیفیت باش و گران شو!
خودرو گران شد؛ همین خودروی ملی که بحث در خصوص کیفیت محصولات آن فراوان است، همین بازاری که اذعان میشود نه تنها سودآوری ندارد بلکه زیان هم دارد، کمپانی همین محصولاتی که ثبت نام برای خرید آنها گاهی به اندازه عمر یک نسل به طول میانجامد، پس از چندین ماه قرار گرفتن در صدر اخبار و تکذیب و گمانهزنی، بالاخره گران شد.
مذاکرات لغو تحریم ضروریتر میشود
تازه ترین تحریم ایران که پس از تحریم شرکتهای هواپیمایی، یکی از بیپایه ترین تحریمها با حداکثر فشار اقتصادی خواهد بود، تحریم کشتیرانی است.
بیمهرترین پروژه برای مردم
مسکن مهر، یکی از جنجالیترین پروژههای چند دهه اخیر ایران است. این پروژه که از همان ابتدا از نظر مکانیابی، کیفیت ساخت، نحوه تامین مالی و زمان تحویل چالشهای فراوانی داشت، هنوز هم با ابهامات فراوان دست و پنجه نرم میکند و آسیبدیدگان واقعی آن هم کسانی هستند که برای این مسکنها پول پرداخت کردهاند و الان هم که آنها را تحویل میگیرند مشکلات فراوانی را متحمل میشوند.