مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: تمامی کسبکارهای اینترنتی باید در یک چارچوب مشخص فعالیت کنند و فضای مجازی مستقل از فضای کسبوکار داخلی کشور نیست. امیرمحمد پرهامفر با بیان اینکه صاحبان تمامی کسبوکارهای فعال در فضای مجازی بایستی پس از تصویب قانون تجارت الکترونیک در سال ۸۲، […]
مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: تمامی کسبکارهای اینترنتی باید در یک چارچوب مشخص فعالیت کنند و فضای مجازی مستقل از فضای کسبوکار داخلی کشور نیست.
امیرمحمد پرهامفر با بیان اینکه صاحبان تمامی کسبوکارهای فعال در فضای مجازی بایستی پس از تصویب قانون تجارت الکترونیک در سال ۸۲، نماد اعتماد الکترونیک دریافت میکردند، گفت: این فعالیتها باید از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیک رصد شده و تمام مسئولیت آن نیز بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
وی با اشاره به اینکه در چند سال گذشته کسبوکارهای فضای مجازی عموماً از طریق شرکتهای دارای مجوز بانک مرکزی، اقدام به اخذ پرداختیار، درگاه پرداخت و یا دیگر ابزارهای پرداخت کردهاند، اظهار داشت: در پی این شرایط و به دلیل عدم هماهنگی میان بانک مرکزی و وزارت صمت، برخی از کسبوکارهابدون دریافت نماد اعتماد الکترونیکی، دارای درگاه پرداخت هستند و همین موضوع، نوعی اطمینان برای مشتریان ایجاد میکند که متأسفانه بعضاً منجر به کلاهبرداری هم شده است.
مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به پیگیری ستاد برای ساماندهی فضای مجازی در حوزه قاچاق گفت: متأسفانه از ابتدا دریافت این ماد و همچنین دریافت درگاههای پرداخت، سازوکار مناسبی نداشت و به جهت بهبود این فضا در گام اول قرار شد تا کسبوکارها برای دریافت هرگونه درگاه پرداخت، دارای نماد اعتماد الکترونیک و یا این ماد باشند.
پرهامفر ادامه داد: در گامهای بعدی و در آینده، اگر کسبوکاری ماهیت خدمات صنفی داشته باشد، باید از اتحادیه کسبوکارهای مجازی نیز مجوز لازم را کسب کند و نتیجه این اقدامات چیزی جزشفافیت و بهبود این فضای غیرقابل تشخیص و غیر قابل اطمینان نخواهد بود.
وی با توصیه به مردم درباره چگونگی انجام یک خرید اینترنتی معتبر اظهار داشت: مردم برای خرید از سایتهای مختلف حتماً توجه داشته باشند که سایت مربوطه دارای نماد اعتماد الکترونیک (این ماد) و پروانه صنفی باشد.
مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به دیگر اقدامات این نهاد برای خدماترسانی هرچه بهتر کسبوکارهای اینترنتی افزود: در حال حاضر این نمادها برحسب سابقه فعالیت، خوشنامی، حجم شکایات و دیگر معیارها در حال رتبهبندی هستند و هر سایتی باید رتبه اعتباری خود را در صفحه اول درج کند.
وی با بیان اینکه هر کسبوکار فعال در شبکه اینترنتی کشور باید دارای هویتی به نام این ماد باشد، افزود: تبعات خرید از شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام، تلگرام و دیگر شبکهها به دلیل آنکه تحت حاکمیت دولت نبوده و قابلیت رصد ندارد، برعهده خود فرد است؛ اما با این وجود در تلاش هستیم تا با انجام اقدامات لازم، شناسایی سایتهای معتبر و رسمی برای مردم آسانتر شود.
زنگ خطر درباره کشتار دامهای سبک
رئیس اتحادیه دام سبک با بیان اینکه سوءمدیریت در تامین نهاده های دامی از سال ٩٨ شروع شد و مسئولان به هشدارها بی توجهی کردند، درباره کمبود دام در نیمه دوم سال هشدار داد.
افشین صدردادرس اظهار داشت: بحث کشتار دامهای سبک و برهها خیلی جدی است و به زودی ما با کمبود شدیدی در این حوزه مواجه خواهیم شد،
وی ادامه داد: بخشی از برههایی که در شش ماه اول سال متولد میشوند، در مدت ١٠٠ تا ١۵٠ روز پروار شده و به عنوان گوشت مصرفی مردم وارد بازار میشوند. بخشی دیگر نیز وارد گله دامدار شده و به جای گلههایی که حذف میشوند، جایگزین میشوند.
این فعال بخش خصوصی اضافه کرد: سوءمدیریت جدی در تأمین و توزیع نهادههای دامی به خصوص نهادههای دام سبک از سال ٩٨ شروع شد ضمن اینکه توزیع نهادههای دامی از طریق سامانه بازارگاه نابسامانیهای گستردهای را در این حوزه ایجاد کرد.
دادرس تصریح کرد: مسئولان به تمام هشدارها و تذکرات تولیدکنندگان، فعالان بخش خصوصی و کارشناسان بی توجهی کردند تا اینکه به شرایط فعلی رسیدیم.
وی با اشاره به اینکه درصد تخصیص نهادههای دامی به دامهای سبک کم بود، گفت: به همین دلیل دامداران ناچار بودند بخش عمدهای از نهادههای مورد نیازشان را از بازار آزاد تأمین کنند، به عنوان مثال دامداران هر کیلوگرم جو را که نرخ مصوب آن ١٩٠٠ تومان بود کیلویی ۵ تا ۶ هزار تومان خریداری میکردند و به جایی رسیدند که ناچار شدند دامهای خود را بفروشند چرا که قادر به تأمین خوراک برای آنها نبودند.
دادرس با تاکید بر اینکه دامداران ما عملاً ورشکست شدند، افزود: قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم گوشت گوسفند زنده با توجه به قیمت یونجه، علوفه و نهادههای دامی، بین ٩٠ تا ١٠٠ هزار تومان است.
وی ادامه داد: قیمت خرید هر کیلوگرم گوسفند زنده از دامداران بین ٣۵ تا ۴٣ هزار تومان است.
آب سدهای کشور به کمتر از ۵۰ درصد رسید
ذخیره آب پشت سدهای کشور به حدود ۴۹ درصد رسیده و در ۱۰ ماه گذشته، میزان خروجی آب از سدهای کشور بیش از ۲ میلیارد مترمکعب از ورودی آب به سدها بیشتر بوده است.
طبق آخرین آمار رسمی شرکت مدیریت منابع آب ایران، تا تاریخ ۲۵ تیر امسال، مجموع ذخیره آب در سدهای کشور به ۲۴ میلیارد و ۹۵۰ میلیون مترمکعب رسید.
این میزان که حدود ۴۹ درصد پرشدگی و ۵۱ درصد ظرفیت خالی مخازن سدهای کشور را نشان میدهد، در زمان مشابه پارسال ۳۵ میلیارد و ۱۸۰ میلیون مترمکعب بود.
از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۵ تیر امسال، در مجموع ۲۷ میلیارد و ۵۶۰ میلیون مترمکعب آب وارد مخازن سدهای کشور شده، در حالی که در مدت مشابه سال آبی گذشته میزان ورودی آب به مخازن سدهای کشور ۵۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب بوده است.
در حالی شاهد کاهش ۴۷ درصدی ورودی آب به مخازن سدهای کشور نسبت به سال آبی گذشته هستیم که خروجی آب از سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۵ تیر امسال، ۲۹ میلیارد و ۷۴۰ میلیون مترمکعب بوده و کاهشی ۳۵ درصدی نسبت به خروجی ۴۵ میلیارد و ۵۰ میلیون مترمکعبی آب از سدهای کشور در مدت مشابه سال آبی قبل دارد.
در واقع میزان خروجی آب از سدهای کشور در ۱۰ ماه گذشته از سال آبی جاری، ۲ میلیارد و ۱۸۰ میلیون مترمکعب بیشتر از ورودی آب به مخازن سدها بوده است.
میزان ذخایر آبی سدهای کشور در ۲۵ تیر امسال نسبت به زمان مشابه پارسال، ۲۹ درصد کاهش داشته است.