«فرونشست» در تماشاخانه‌ شانو
«فرونشست» در تماشاخانه‌ شانو

  نمایش «فرونشست» به کارگردانی و نویسندگی سعید زارعی از دیروز سه‌شنبه ۱۶ مهر در تماشاخانه‌ شانو اجرای خود را آغاز شد. این کارگردان پیشتر نمایش‌هایی از جمله «خشم شدید فلیپ هوتس»، «سینارت»، «این چرخ که می‌خورد زمین»، «خوبان ناخوانده به میهمانی خوبان می‌روند» را در تهران و همچنین شهرهای مختلف ایران روی صحنه برده […]

 

نمایش «فرونشست» به کارگردانی و نویسندگی سعید زارعی از دیروز سه‌شنبه ۱۶ مهر در تماشاخانه‌ شانو اجرای خود را آغاز شد.

این کارگردان پیشتر نمایش‌هایی از جمله «خشم شدید فلیپ هوتس»، «سینارت»، «این چرخ که می‌خورد زمین»، «خوبان ناخوانده به میهمانی خوبان می‌روند» را در تهران و همچنین شهرهای مختلف ایران روی صحنه برده است.

نمایش «فرونشست» یک درام اجتماعی است که از ۱۶ مهر ساعت ۱۷:۳۰ در تماشاخانه‌ شانو روی صحنه می‌رود.

خالق استواری، مرضیه شاه دادی، احسان ناجی، حسین نصرالهی، الاهه نوری و عسل تهمتن بازیگران این نمایش هستند.

«فرونشست» قصه‌ همجواری ۲ خانه روبه‌روی هم است. این نمایش تناقض‌های غیرقابل پیش‌بینی زندگی را روایت می‌کند.

 

 

 

تجلیل از فرشچیان و بیضایی در «چله عشق»

 

از هنرمندانی که درباره واقعه عاشورا اثری ماندگار و شاخص خلق کرده‌اند، در مراسمی با عنوان «چله عشق» تجلیل می‌شود.

همزمان با ایام ماه صفر و اربعین حسینی، آیین «چله عشق» با هدف تجلیل از  هنرمندانی که طی ۱۰۰ سال اخیر در حوزه واقعه عاشورا آثار ماندگاری خلق کرده‌اند، برگزار خواهد شد.

در این مراسم از خالقان ۴۰ اثر برجسته‌ای که در گونه‌های مختلف فرهنگی و هنری مرتبط با واقعه عاشورا از جمله تالیف و پژوهش، هنرهای تجسمی و ترسیمی، هنرهای دراماتیک، موسیقی و ادبیات تولید شده، تجلیل می‌شود. از جمله ۴۰ هنرمندی که در این آیین تجلیل خواهند شد می‌توان به محمود فرشچیان خالق آثار متعددی از جمله تابلو «عصر عاشورا» و بهرام بیضایی نویسنده فیلمنامه «روز واقعه» اشاره کرد.

آیین «چله عشق» که به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملی تدارک دیده شده، ۲۹ مهرماه ۱۳۹۸ همزمان با ۲۲ ماه صفر در تالار قلم مرکز همایش‌های این سازمان برگزار خواهد شد.

 

 

«بنیامین» از ۱۵ آبان ماه می‌آید

 

به گزارش جمله به نقل از ایسنا همزمان با روز جهانی کودک، آنونس رسمی انیمیشن سینمایی «بنیامین» کاری از موسسه «آینده نگار» به تهیه‌کنندگی مصطفی حسن آبادی و کارگردانی محسن عنایتی منتشر شد.

این فیلم به عنوان اولین پویانمایی اکران ۹۸ سینمای ایران قرار است از ۱۵ آبان‌ماه در سینماهای سراسر کشور اکران ‌شود.

قرارداد پخش «بنیامین» با شرکت «بهمن سبز» که پیش از این انیمیشن‌های سینمایی «شاهزاده روم» و «فیلشاه» را در پاییز ۹۴ و فروردین ۹۶ اکران کرده، منعقد شده است.

در خلاصه داستان «بنیامین» آمده است: «خرابکاری‌ آشر، دوست بامزه اما دست و پا چلفتی بنیامین باعث اسارت مادر بنیامین توسط سربازان پادشاه می‌شود. بنیامین تصمیم می‌گیرد برای نجات مادرش به سفری پرخطر برود و این سرآغازی است برای ماجراهای پرفراز و نشیب بنیامین و آشر…».

انیمیشن سینمایی «بنیامین» شهریورماه امسال با حضور در سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان مورد استقبال کودکان و خانواده‌ها قرار گرفت و توانست جایزه بهترین پویانمایی این جشنواره را کسب کند.

ساخت این آنونس را امیرحسین کوهپایی برعهده داشته است.

 

 

مزایده نامه‌ «جین آستن» به خواهرش

 

به گزارش جمله به نقل از گاردین، نامه‌های «جین آستن»، نویسنده مشهور انگلیسی به ندرت در حراجی‌ها دیده می‌شوند،‌ چرا که «کاساندرا»‌ و دیگر اعضای خانواده این نویسنده بخش زیادی از نامه‌ها را نابود کردند. از ۳۰۰۰ نامه نوشته‌شده توسط «‌آستن» تنها ۱۶۱ عدد آن‌ها باقی‌ مانده که ۹۵ عدد از این مجموعه نامه‌ها به «‌کاساندرا» ‌نوشته شده است.  این نامه‌ چهارصفحه‌ای که قرار است در روزهای آینده به مزایده گذاشته شود به شانزدهم سپتامبر سال  ۱۸۱۳ یعنی کمی پس از نگارش رمان «غرور و تعصب» بازمی‌گردد. «‌آستن» در این نامه که خطاب به خواهرش نوشته شده، درباره موضوعات مختلفی از ملاقاتش با یک دندانپزشک تا مد و زندگی روزمره سخن گفته است. حراجی بونهامس که این نامه را در بیست و سوم اکتبر به مزایده می‌گذارد، اعلام کرد این نامه تصویری واضح از جهان پیرامون رمان‌های آستن منعکس می‌کند. این حراجی امیدوار است این اثر که از سال ۱۹۰۹ در یک مجموعه خصوصی نگهداری می‌شده به قیمت ۶۵ هزار تا ۹۷ هزار پوند به فروش برسد. «کاترین شاترلند»‌ یکی از کارشناسان آثار «استن» و یکی از مسئولان خانه‌موزه ‌این هنرمند معتقد است از این نامه می‌توان به عنوان یکی از ارزشمندترین آثار خانه‌موزه «آستن» یاد کرد.