فعالیت ۱۸ هزار و ۲۴۷ امدادگر زن در کشور
فعالیت ۱۸ هزار و ۲۴۷ امدادگر زن در کشور

  رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر از سازماندهی و فعالیت ۱۸ هزار و ۲۴۷ امدادگر زن برای امدادرسانی و کمک به بانوان حادثه دیده و متاثر از انواع حوادث در کشور خبر داد. مهدی ولی پور افزود: زنان جزیی از گروه های آسیب پذیر در حوادث به شمار می روند که بدلیل ویژگی […]

 

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر از سازماندهی و فعالیت ۱۸ هزار و ۲۴۷ امدادگر زن برای امدادرسانی و کمک به بانوان حادثه دیده و متاثر از انواع حوادث در کشور خبر داد.
مهدی ولی پور افزود: زنان جزیی از گروه های آسیب پذیر در حوادث به شمار می روند که بدلیل ویژگی های جسمی خاص خود باید از کمک های ویژه ای از سوی گروه های تخصصی امدادگران زن در حوادث و سوانح برخوردار شوند. وی ادامه داد: سازماندهی و فعالیت این گروه از امدادگران زن با بررسی های صورت گرفته از سوی کارشناسان خبره جمعیت هلال احمر در دستور کار این سازمان قرار گرفت به طوری که طبق آخرین ارزیابی های عملیاتی و میدانی این کارشناسان مشخص شد که بخش عظیمی از مصائب متعدد حوادث و سوانح به وقوع پیوسته در کشور در لحظات نخست گریبانگیر کودکان و زنان مصدوم و گرفتار به ویژه مادران باردار است. رئیس سازمان امداد و نجات جعیت هلال احمر گفت: سازمان امداد و نجات نیز در راستای بهره مندی بهینه از توانمندی های تخصصی و عاطفی بانوان داوطلب امدادی هلال احمر با عنایت به نیاز مصدومین و آسیب دیدگان زن حوادث و سوانح اقدام به سازماندهی آنان در قالب تیم های عملیاتی مختلف کرده است. ولی پور توضیح داد: از این رو زمینه حضور، سازماندهی و فعالیت بانوان امدادگر در حوادث و سوانح احتمالی در سراسر کشور فراهم شده و بانوان امدادگر به عنوان نیروهای داوطلب امدادی جمعیت هلال احمر نیز این فرصت را دارند که در کنار برادران امدادگر و نجاتگر در قالب تیم های تخصصی مختلف در امدادرسانی به مصدومان انواع حوادث و سوانح حضور یابند.
وی اظهار داشت: بانوان امدادگر برای حضور در حوادث و سوانح در چهار رسته «حمایت های روانی اجتماعی»، «بازپیوند خانواده»، «پشتیبانی عملیات»، «اسکان و تغذیه اضطراری» سازماندهی شده اند که البته به غیر از چهار رسته که عنوان شد، حضور بانوان داوطلب در تخصص های جستجو و نجات همچون عملیات جستجو و نجات شهری و بین شهری، جستجو و نجات در کوهستان، فوریت های درمانی و ارزیابی نیز برجسته است. رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر تصریح کرد: توجه به ویژگی های بانوان در کنار شرایط محیط حادثه و نیاز منطقه، حضور پررنگ تر، مثبت تر و روزافزون این نیروهای داوطلب امدادی در کارزار حوادث و سوانح را رقم زده که بررسی سوانح اخیر شاهد خوبی بر این مدعا است. وی از هموطنان خواست در صورت قرار گرفتن در شرایط اضطراری عمومی یا پیچیده انواع حوادث و سوانح طبیعی، غیرطبیعی و انسان ساخت با شماره اضطراری ملی ۱۱۲ تماس بگیرند.

 

دولت دوازدهم برای مقابله با گرد و غبار ۳۷۰ میلیون دلار هزینه کرده است

دبیر ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار گفت: دولت دوازدهم از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ حدود ۳۷۰ میلیون دلار برای مقابله با گرد و غبار از صندوق توسعه ملی هزینه کرد که چنین اقدامی در دولت‌های قبلی حتی در حد یک دهم و یک صدم نیز سابقه نداشته است.
به گفته علی طهماسبی ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار در دولت دوازدهم بسیار فعال تر از دولت یازدهم بوده است، یکی از اقدامات شاخصی که انجام دادیم این است که کانون های پراکنش گرد و غبار را شناسایی و بعد از آن شدت میزان غبار خیزی این کانون ها را مشخص کردیم. طهماسبی افزود: از اواسط سال ۹۶ طرح منشاء یابی داخلی گرد و غبار را با یک روش کاملا علمی و با استفاده از تجربیات داخلی و بهره گیری از اقداماتی که در خارج در این راستا انجام شده بود آغاز کردیم و نتیجه این شد که بعد از نزدیک به دو سال کار در کشور، مناطق با پتانسیل غبار خیزی از بسیار جزئی تا بسیار شدید را شناسایی کردیم که مشخص شد نزدیک به ۵۷ میلیون هکتار است که سالانه حدود پنج میلیون تن غبار تولید می کنند که به طور متوسط این ۵۷ میلیون هکتار حدود هشت کیلوگرم در هر هکتار غبار در هوا پراکنده می کنند.
دبیر ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار ادامه داد: در مرحله بعد بخش های خیلی جزئی که می توانست در حد مجاز تلقی شود را از آن ۵۷ میلیون هکتار حذف کردیم و کانون های غبار خیز مهم را در ۲۳ استان مشخص کردیم و حدود ۳۴.۷ میلیون هکتار برآورد شد که متوسط مقدار غبار خیزی آنها ۴.۲۴ میلیون تن در سال است یعنی سالانه ۴.۲۴ میلیون تن گرد و غبار در مناطق ما برداشت می شود که به طور میانگین به صورت ویژه از این ۳۴.۷ میلیون هکتار ۱۲۲ کیلوگرم در هر هکتار در سال غبار بلند می شود.
وی اظهار داشت: ۲۳ استانی که در کشور تحت تاثیر گرد و غبار قرار دارند در جنوب، جنوب شرق، مرکز و بخش هایی از غرب واقع شده اند که از این تعداد ۹ استان ۸۰ درصد این سطح را پوشش می دهد و شدید ترین ها از نظر کمیت و هم کیفیت هستند که استان های کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، یزد، سمنان، اصفهان، خراسان رضوی، خوزستان و هرمزگان را شامل می شود که به ترتیب مساحت تا ۸۰ درصد تام سطح کانون ها را تشکیل می دهند. دبیر ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار گفت: یک بررسی دیگر هم انجام دادیم و مشخص شد که نزدیک به ۵ میلیون و ۸۵۰ هزار هکتار که ۱۷ درصد این کانون ها را شامل می شود در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.