قدرت کشندگی کووید ۱۹ ده برابر آنفلونزای اچ۱ ان۱
قدرت کشندگی کووید ۱۹ ده برابر آنفلونزای اچ۱ ان۱

    سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که قدرت کشندگی بیماری کووید ۱۹، ده برابر آنفولانزای اچ۱‌ ان‌۱ است. تدروس ادهانوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت، در این باره گفت: «داده‌های جمع‌آوری شده از چندین کشور به ما تصویری واضح‌تر از این ویروس، رفتارش و نحوه متوقف ساختن اش می‌دهد. ما می‌دانیم که کووید ۱۹ به […]

 

 

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که قدرت کشندگی بیماری کووید ۱۹، ده برابر آنفولانزای اچ۱‌ ان‌۱ است.
تدروس ادهانوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت، در این باره گفت: «داده‌های جمع‌آوری شده از چندین کشور به ما تصویری واضح‌تر از این ویروس، رفتارش و نحوه متوقف ساختن اش می‌دهد. ما می‌دانیم که کووید ۱۹ به سرعت انتشار می‌یابد و می‌دانیم که کشنده نیز هست: ۱۰ برابر بیشتر از ویروسی که موجب همه‌گیری آنفولانزا در سال ۲۰۰۹ شد.» این مقام مسئول اضافه کرده است با توجه به سرعت انتشار ویروس کرونا، اقدامات کنترلی وضع‌شده برای مقابله با گسترش بیماری از جمله قرنطینه در شهرها باید به آهستگی برداشته شوند. در عین حال که نباید اقدامات بهداشتی عمومی و ردیابی ناقلان و مبتلایان کنار گذاشته شود. این اظهارات در حالی بیان می شود که پیشتر گزارش شده بود کشورهایی نظیر آلمان با کاهش آمار مبتلایان درصدد بازنگری موقت در مقررات سخت گیرانه قرنطینه در شهرها هستند.
در بیانیه سازمان جهانی بهداشت همچنین آمده است که رسیدن به یک واکسن مطمئن و کارآمد و توزیع سراسری آن برای توقف کامل سرایت ویروس کرونا ضروری است و تا آن زمان خطر گردش این ویروس در جوامع ادامه خواهد یافت. شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹در جهان به مرز ۲میلیون نفر رسیده است و این بیماری واگیردار تا بامداد دوشنبه ۱۳ آوریل بیش از ۱۱۴ هزار قربانی بر جای گذاشته است.
زادروز لئوناردو دا وينچي
۱۵ آوریل زادروز «لئوناردو دا وينچي» هنرمند و دانشمند ايتاليايي است كه بسال ۱۴۵۲ در «وينچي» وافع در ۳۰ كيلومتري فلورانس به دنيا آمد و ۲۱ ژوئن ۱۵۱۹ درگذشت. لئوناردو دی سر پیرو دا وینچی دانشمند، نقاش، مجسمه‌ساز، معمار، موسیقی‌دان، ریاضی‌دان، مهندس، مخترع، آناتومیست، زمین‌شناس، نقشه‌کش، گیاه‌شناس و نویسنده ایتالیایی دوره رنسانس بود. نبوغ او شاید بیش از هر چیز دیگری مورد توجه بوده‌است. لئوناردو معمولاً به عنوان نمونه بارز یک مرد رنسانس شناسانده می‌شود. از او به‌طور گسترده بزرگترین نقاش تاریخ یاد می‌کنند. عده‌ای نیز او را با استعدادترین شخصی می‌دانند که تاکنون در این جهان زندگی کرده‌است.
دا وینچی را کهن‌الگوی «فرد رنسانسی» دانسته‌اند. وی فردی بی‌نهایت خلاق و کنجکاو بود. او نظریات خود را در مجموعه یادداشتهایی که بالغ بر هزاران صفحه می‌باشند، ثبت کرده‌است. او طرحهای مبتکرانه‌ای را برای ساخت سلاح‌هایی مانند توپ‌های بخار، ماشین‌های پرنده و ادوات زرهی ارائه کرده بود، هرچند که بسیاری از آن‌ها هرگز ساخته نشدند.
دا وینچی اولین طراح هواپیما و صدها اثر معماری دیگر به‌شمار می‌رود. یکی از طرح‌های ابتکاری او لباس غواصی و زیر دریایی جنگی است. او همچنین مسلسل، تانک نظامی، ساعتی که به ساعت دا وینچی معروف است، کیلومترشمار و چیزهای دیگر را طراحی یا اختراع کرد و با استفاده از خط معکوس برای طراحی‌های خود یادداشت‌هایی را نوشته‌است، که آن‌ها را فقط در مقابل آینه می‌توان خواند. شهرت جهانی دا وینچی بیشتر به‌خاطر نقاشی‌های شام آخر و مونالیزا است. مارکو روسکی درباره او می‌گوید: در حالی که گمانه‌زنی‌های زیادی در مورد لئوناردو وجود دارد، چشم‌انداز او از جهان اساساً منطقی است و نه اسرار آمیز، و این که روش‌های تجربی به کار گرفته شده او برای زمان خودش غیرمعمول بود.
سبکِ خاصِ داوینچی در انجام‌ِ کارهایش و همچنین طرح‌های مبتکرانه‌ای که وی از توپ‌های بخار، خودروهای پرنده، هواپیما، ادوات زرهی، ادوات جنگی و… ترسیم کرده، او را از جنبه‌ی خلاقیت، به شهرتی جهانی رسانده است. علاوه بر موارد فوق، داوینچی در بخشِ هنر و نقاشی نیز آثار بسیار مشهوری از خود بر جای گذاشته است که از مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترینِ آن‌ها می‌توان به تابلوهای شامِ آخر، مونالیزا و مرد ویتورین اشاره کرد.