به گفته دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران، با وارد شدن ۱۰۰ هزار تن برنج که به دلیل عدم تخصیص ارز در گمرک مانده بود، قیمت برنج وارداتی در مراکز عرضه سطح شهر کاهش مییابد. مسیح کشاورز ، اظهار کرد: ۱۰۰ هزار تن برنج در گمرک به دلیل عدم تخصیص ارز مانده بود که با ورود […]
به گفته دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران، با وارد شدن ۱۰۰ هزار تن برنج که به دلیل عدم تخصیص ارز در گمرک مانده بود، قیمت برنج وارداتی در مراکز عرضه سطح شهر کاهش مییابد. مسیح کشاورز ، اظهار کرد: ۱۰۰ هزار تن برنج در گمرک به دلیل عدم تخصیص ارز مانده بود که با ورود آن به بازار، عدهای که موجب نوسانات قیمت این محصول در بازار میشوند، دیگر نمیتوانند تاثیری در قیمت برنج داشته باشند. وی دلیل گرانی برنج در برخی از مراکز عرضه این محصول را کمبود عرضه دانست و گفت: وارد شدن این حجم برنج وارداتی ذکر شده به بازار، قطعا در کاهش قیمت این محصول تاثیر خواهد داشت.کشاورز اظهار کرد: ما پنج ماه است که برنج نتوانستهایم وارد کنیم و وقتی که واردات نداشته باشیم، در عرضه این محصول با کمبود مواجه خواهیم شد.
افزایش تولید تنباکوی معسل تقلبی
رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی ضمن ارائه توضیحاتی درباره یک واحد تولید تنباکو که از فضولات حیوانی استفاده کرده بود، هشدار داد که تولید تنباکوی معسل تقلبی افزایش یافته است. هفته گذشته فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که نشان میداد در یک واحد زیرزمینی تنباکو با استفاده از فضولات حیوانی تولید شده است. در این باره دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران اعلام کرد که استفاده از فضولات حیوانی در تهیه تنباکو میتواند انواع آلودگیهای قارچی، میکروبی و انگلی را وارد بدن انسان کند. همچنین با توجه به اینکه وجود فضولات حیوانی باعث ایجاد بوی بد در تنباکو میشود، متخلفان اقدام به اضافه کردن اسانس و طعم به تنباکو میکنند که مصرف آنها میتواند منجر به نوعی ذاتالریه و موجب نارسایی تنفسی و مرگ سوق دهد.
مشتریان گاز ایران
صادرات روزانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب گاز در برنامه ششم توسعه هدفگذاری شده که البته اولویت بازار صادراتی گاز ایران، کشورهای همسایه است. صادرات گاز ایران تاکنون به کشورهای ترکیه، عراق، ارمنستان، آذربایجان و نخجوان انجام شده که قرارداد با این کشورها گاهی در قالب قراردادهای درازمدت، گاهی در قالب قراردادهای کوتاهمدت سوآپ و بعضاً در قالب تهاتر برق و گاز امضا شده است. پس از قطع صادرات گاز ایران به روسیه، ترکیه به عنوان بزرگترین مشتری گاز طبیعی ایران در نظر گرفته شد. قرارداد ۲۵ ساله صادرات گاز ایران و ترکیه، در سال ۱۳۷۴ امضا و از سال ۱۳۸۱ صادرات گاز ایران به این کشور آغاز شد. قرارداد صادرات گاز ایران به ارمنستان نیز با هدف تهاتر گاز و برق امضا شد که بر اساس آن، ارمنستان در ازای هر مترمکعب گاز، ۳ کیلووات ساعت برق به ایران تحویل میدهد.
افتتاح طرح اسید سولفوریک مجتمع مس سرچشمه
طرح اسید سولفوریک مجتمع مس سرچشمه در شهرستان رفسنجان افتتاح شد.این طرح با ظرفیت تولید ۶۱۰ هزار تن در سال با سرمایه گذاری بالغ بر ۴۵۰ میلیارد ریال برای ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد می کند. با توجه به سیاستهای شرکت ملی مس ایران مبنی بر افزایش تولید شرکت تا سقف ۴۰۰ هزار تن در سال و تغییر تکنولوژی تولید از ریور به فلش که به دنبال آن حجم گازهای خروجی از واحد کاسته می شود و در عوض درصد co2 به بالای ۲۲ درصد میرسد، لذا شرکت مس سرچشمه این واحد را در جهت تحقق اهداف حمایتی از محیط زیست و کاهش آلودگی های راه اندازی نموده است. بخشهای تولیدی مجتمع مس سرچشمه عبارتند از معدن، تغلیظ، ذوب، پالایشگاه و ریختهگریها و لیچینگ است. کانسار مس سرچشمه از نوع پرفیری است.
امضای ۲۶ قرارداد بزرگ نفتی با دانشگاههای کشور
سعید محمدزاده معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت روز سه شنبه در مراسم امضای تفاهمنامه بین وزارت نفت و سازمان نظام مهندسی معدن ایران در محل وزارت نفت گفت: ۲۶ قرارداد بزرگ در مجموعه صنعت نفت و دانشگاهها بسته شده که پنج قرارداد بزرگ در حوزه اکتشاف است. وی با بیان اینکه ایران از جهت علمی و دانشگاهی در حوزه مهندسی ساختمان، پیشرو است، افزود: اما در به کار گرفتن مجموعه دانش در کشور حتی در ساختمانهای جدید فاصلههایی داریم و عدم رعایت این موارد باعث آسیب میشود. وی با اشاره به اینکه از جهت اندازهگیری کیفیت اثر بخشی علم در کشورها شاخصهایی وجود دارد، ادامه داد: در تولید علم و اندازه بازار، رتبه خوبی در جهان داریم اما در کاربری علم وضعیت خوبی نداریم.